به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، ندا ملکی، مدیر کمیته خانواده در ابتدای این نشست با اشاره به اینکه امسال برای اولین بار است که بخش خانواده به نمایشگاه قرآن کریم اضافه شده است، گفت: از آنجا که اکنون بیشترین مشکلات فرهنگی مربوط به آسیبهایی است که در محیط خانواده وجود دارد و خانوادههای ایرانی در حال فاصله گرفتن از خانواده مطلوب تراز قرآنی است، تصمیم گرفتیم از فرصت پیش آمده در فضای معنوی نمایشگاه قرآن برای اصلاح الگوهای رفتاری، تاکید بر ساده زیستی، دوری از تجملگرایی، انس با قرآن و در نهایت بازگشت خانوادههای ایرانی به سبک و سیاق پسندیده پیشین بهرهمند شویم.
لاله افتخاری، رئیس فراکسیون قرآن و عترت و نماز مجلس شورای اسلامی پس از بازدید از بخش خانواده با تاکید بر اینکه باید فرمایشات مقام معظم رهبری را سرلوحه همه امور قرار دهیم، گفت: امروزه در سیاستهای ابلاغی برنامه ششم موضوعات مربوط به خانواده به صورت مفصل مطرح شده است که بر ایفای حقوق اسلامی زن تاکید دارد.
وی افزود: متاسفانه غرب حقوقی را برای زنان مطرح میکند که سراب است و با واقعیت فاصله دارد. اگر غیر از این بود شاهد این همه نارضایتی و احساس ناامنی در جهان نبودیم. مشکل ما از جایی آغاز میشود که به جای یافتن راهکارهای مثبت و منطقی به آنچه دیگران دیکته میکنند عمل میکنیم. یعنی خودمان خصلت آفرینندگی نداریم و همین موجب بروز عواقب ناگوار میشود.
متاسفانه بانوان با حقوق خود در کانون خانواده آشنا نیستند
وی با بیان اینکه بانوان ایرانی از حقوق، تکالیف و مسئولیتهای خود بیاطلاع هستند، اظهار کرد: متاسفانه بانوان با حقوق خود در کانون خانواده آشنا نیستند. همین نبود آگاهی هم دنیا و هم آخرت شان را به تباهی میکشاند. حتی خانمهای مومن و معتقد ما نمیدانند که اسلام به درستی از آنها چه میخواهد. در نتیجه یا ظلم میکنند یا مظلوم واقع میشوند که نتیجه هر دو مورد نارضایتی از وضع موجود است.
به گفته افتخاری علت اصلی اینکه بانوان در زندگی احساس رضایت و شادی نمیکنند این است که از حقوق و تکالیف واقعی خودشان بیخبر هستند.
افتخاری با استناد به قوانین موکد بر حقوق خانواده در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: مطرح شدن قانون تحکیم بنیان خانواده در مجلس شورای اسلامی کمک شایانی به حل مسایل و مشکلات موجود در حیطه خانواده کرد. اما متاسفانه گاهی قوانینی مطرح میشوند که چون بار مالی دارند با شبهاتی مواجه شده و در نهایت کمرنگ میشوند. مثل قانون شیردهی که بسیار کارآمد بود.
رئیس فراکسیون قرآن و عترت و نماز مجلس شورای اسلامی با اشاره به طرح جمعیت و تعالی در خانواده گفت: این طرح یکی دیگر از مواردی است که در مجلس شورای اسلامی مطرح و به شور گذاشته شد. این طرح به افزایش جمعیت و تشویق جوانان به ازدواج و فرزندآوری اشاره دارد که برای تحقق آن باید مسایلی مانند اشتغال و تهیه مسکن هم در نظر گرفته شود.
وی با بیان تاثیر انکارناپذیر دریافت خدمات مشاوره برای پیشگیری و حل مشکلات موجود در خانواده تاکید کرد: اکنون از وضعیت مطلوب خانواده ایرانی فاصله گرفتیم. چون اصول مبتنی بر ساده زیستی، مدیریت صحیح و بهرهبرداری از امکانات موجود در خانواده دستخوش باورهای نادرستی مانند تجملگرایی شده است.
اهداف از مسیر تعالی خود خارج شدند
افتخاری تاکید کرد: اهداف از مسیر تعالی خود خارج شدند. مثلا ازدواج برای کسب آرامش انجام میشود. اما این روزها تجملگرایی آرامش را از افرادی که در شرف ازدواج هستند دریغ میکند و گاهی به وقوع مشکلاتی دامن میزند که منجر به جدایی افراد و گسستگی کانون خانواده میشود. در چنین شرایطی مراجعه به مراکز مشاوره معتبر تنها راه بازگشت به شرایط و فضای مطلوب است. به همین دلیل است که به انجام مشاوره قبل از ازدواج و قبل از طلاق بسیار تاکید شده است.