جواد محمدزادهمقدم، مدیر انتشارات بهنشر در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره انتشار قرآن نفیس از سوی این انتشارات گفت: قرآن نفیسی که در سال گذشته مجوز چاپ آن از سوی سازمان دارالقرآن الکریم صادر شد، قرآن به خط محمدشفیع ارسنجانی است که یکی از زیباترین قرآنها در آستان قدس رضوی به شمار میرود.
وی افزود: در حال حاضر این کار به دلیل حاشیهنویسیهایی که در اطراف قرآن وجود دارد با کمی تأخیر همراه شده است و با توجه به اینکه اصل متن عربی قرآن تأیید شده، اما در انتظار تصحیح و تأیید این حاشیهنویسیها هستیم و قرار است با هماهنگی آستان قدس رضوی به چاپ برسد.
مدیر بهنشر با اشاره به امضای قرارداد مستقل با آستان قدس رضوی در راستای چاپ این قرآن نفیس بیان کرد: در حال حاضر بنیاد پژوهشهای آستان قدس رضوی بر روی این حاشیهنویسیها تصحیح، تحقیق و پژوهش میکند و امیدواریم به زودی این کار آماده شود.
محمدزاده مقدم ادامه داد: این قرآن نفیس کامل بوده و چاپ نفیس آن نیازمند هزینههای بالاتری است و با توجه به اینکه هنوز میزان شمارگان آن مشخص نشده است، جمعبندی لازم نیز در رابطه با هزینههای چاپ آن نیز برآورد نشده.
وی یادآور شد: با توجه به اینکه مراحل تولید این قرآن نفیس هنوز نهایی نشده است؛ از این رو امیدواریم کار تصحیح حاشیهنویسیهای این قرآن نیز به زودی به اتمام برسد تا زیر چاپ برود.
یادآور میشود؛ پیشتر حاجیشریف، معاون نظارت بر چاپ و نشر قرآن سازمان دارالقرآن الکریم گفته بود که با توجه به هزینه بالای چاپ، قرآن به خط «محمدشفیع ابن علی عسکر ارسنجانی» با شمارگان هزار نسخه به چاپ خواهد رسید.
گفتنی است، کتابت قرآن نفیس توسط محمدشفیع ارسنجانی انجام شده و تاریخ کتابت آن مربوط به سال 1315 هجری است که آستان قدس رضوی حدود 4 سال نسبت به رفع اشکال این قرآن تلاش کرد و سازمان دارالقرآن نیز به تصحیح آن پرداخت تا سرانجام مجوز چاپ این قرآن نفیس به آستان قدس رضوی صادر شد.
محمدشفیع ارسنجانی، متخلص به «آثار» و ملقب به «اشرف الکتاب» فرزند ملاعلیعسکر ارسنجانی، شاعر، ادیب و خوشنویس ماهر قرن سیزدهم و اوایل قرن چهاردهم هجری قمری است. وی در سال 1253 هجری قمری در خانوادهای ادیب و هنرمند در ارسنجان فارس به دنیا آمد و در آن دیار علم و ادب آموخت. پدر و برادرانش از خوشنویسان نامدار آن خطه بودند. وی نزد پدر به مشق خط پرداخت و در خطوط گوناگون (تعلیق، رقاع، نسخ، ثلث، نستعلیق و شکسته) مهارت یافت.
ارسنجانی از سر استغنا از خلق، انزوا پیشه کرد و اغلب اوقات خود را به کتابت قرآن کریم و ادعیه و زیارات گذراند و بیش از 40 نسخه از قرآن مجید را کتابت کرد. تذکرهنویسان او را در خط نسخ همردیف «احمد نیریزی» دانستهاند تا جایی که فرصتالدوله در آثار عجم میگوید: «در خط نسخ از مرحوم والد گذرانیده، شهدالله که پس از مرحوم میرزا احمد نیریزی، خط مذکور را احدی پایه مشارالیه ننوشته است».
استاد ارسنجانی در شعر نیز صاحب ذوق و قریحه بود و طبعش به سرودن غزل مایل بود و در مدح و مرثیه 14 معصوم نیز اشعاری سرود، اما متأسفانه از اشعارش جز چند بیتی در تذکرهها چیزی باقی نمانده است.
وی سرانجام در سال 1333 هجری قمری درگذشت و در کنار مزار پدرش در زادگاه خود به خاک سپرده شد.