حسین شائیلوزاده، مدیر اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت استان البرز در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با بیان اینکه نمایشگاه قرآن کریم در این استان با استقبال بسیار خوبی همراه بود، گفت: کارگروه بخش مؤسسات و نهادهای نمایشگاه قرآن استان البرز به اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت استان واگذار شده بود که در این راستا، 14 مؤسسه فعال در نمایشگاه که از تاریخ 7 تا 17 تیرماه در مکان اداره ارشاد اسلامی استان البرز برپا شده بود، حضور گرمی داشتند.
وی ادامه داد: در این نمایشگاه، بخشهایی از جمله حجاب و عفاف، کودک و نوجوان، مهدویت، پاسخگویی به مسائل شرعی و دینی، سبک زندگی ایرانی ـ اسلامی و فروش آثار هنری مرتبط با قرآن دایر بود که مؤسسات در این موضوعات گزارش عملکردهای خود را ارائه کردند.
وی با اشاره به برپایی محافل انس با قرآن کریم، نشستهایی با موضوعات قرآنی و دیگر برنامههای جانبی در نمایشگاه استان البرز، بیان کرد: نمایشگاه قرآن استان امسال از استقبال بسیار پرشور مردم برخوردار بود.
وی از دو منظر استقبال مردم استان البرز را از نمایشگاه قرآن کریم بررسی کرد و افزود: نمایشگاه قرآن که هر سال در ایام رمضان در تهران و استانهای دیگر با توجه به ظرفیت هر استان و شهری برگزار میشود، در استان البرز نیز در بعد گستردهای برپا شد و از استقبال خوبی از سوی مردم باایمان البرز قرار گرفت و این استقبال را میتوان از دو منظر مورد بررسی قرار داد که یکی از نظر مقایسهای و دیگری از منظر اهداف و آرمانهای ذهنی است.
نمایشگاهی با محتوای پربار
مدیرعامل اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت استان البرز در ادامه با بیان اینکه نمایشگاه قرآن استان در سال جاری موفق عمل کرد، گفت: نمایشگاه قرآن البرز نسبت به سال گذشته شرایط اجرایی و محتوایی مناسبتری به خود گرفته بود که مهمترین مسئله نظم و انضباط در برپایی غرفهها و محتوای این نمایشگاه بود که توانست با برنامهریزیهای درست مردم را به این سمت خود جذب کند.
وی افزود: نمایشگاه در محیطی مسقف با امکانات مناسب در محل نمایشگاههای فرهنگی ـ هنری وزارت ارشاد اسلامی البرز برپا شده بود و غرفهها در حوزههای مختلف در کنار یکدیگر به رقابت پرداختند و هر مؤسسهای عملکرد فعالیتهای قرآنی خود را عرضه کرده است و همچنین بهمنظور حمل و نقل بازدیدکنندگان وسایل نقلیه از مساجد و مؤسسات دیگر شهرهای اطراف تا مکان نمایشگاه قرار گرفته بود که روزهداران را در ساعات 18 تا 23 جابهجا میکرد.
لزوم تأثیرات فرهنگی در جامعه قرآنی
شائیلوزاده با تأکید به بعد آرمانی و اهداف نمایشگاه قرآن کریم، گفت: نمایشگاه قرآن، به لحاظ ایدهآل و آرمانی که در ذهنمان است، باید نمایشگاهی باشد که تأثیر فرهنگی در جامعه قرآنی داشته باشد که قطعاً برای رسیدن به این موضوع فاصله زیاد است و این امر در قرار گرفتن بستر مناسب شرایط فرهنگی جامعه محقق مییابد و قطع کردن و اجرای نامناسب یک جریان فرهنگی بزرگ مانند نمایشگاه قرآن، گامهای رشد را به تعویق میاندازد و همواره در برپایی نمایشگاه قرآن کریم در ذهنمان برپایی درست و بامحتوا را داشته باشیم.
وی نگاه کوتاهی به نمایشگاه مجاور استان البرز که در باغ موزه دفاع مقدس برپا شده است، داشت و افزود: در سالهای گذشته که نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم، در مصلی برپا میشد، تجمیع غرفهها برای بازدیدکنندگان سهولت ایجاد کرده بود، در حالیکه نمایشگاه امسال در مکان باغ موزه دفاع مقدس و باغ کتاب برپا شده است و غرفهها در یک امتداد و با پراکندگی چیده شدهاند که برای یک بازدیدکنندگان روزهدار طی کردن مسافتهای 5 کیلومتری بسیار ناراحتکننده است.
مدیر اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت استان البرز با بررسی و ساختارسنجی نمایشگاه قرآن کریم، بیان کرد: برای برپایی مناسبتر نمایشگاه قرآن در استانها، شورای توسعه قرآن باید ساختار و هزینهها را بررسی کند و این موضوع در استان البرز صورت گرفت و اعتبار تعیینشده جهت برپایی نمایشگاه استان البرز حدود 50 میلیون تومان بود که با اعتبار کم توانسته است عملکرد تأثیرگذارتری داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت استان البرز ظرفیت بالایی برای برپایی و اجرای برنامههای قرآنی دارد که در این راستا تنها توجه مسئولان را میطلبد.