علیاکبر اشعری، مدیر پروژه باغ کتاب در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، درباره استفاده از فضای باغ کتاب برای بیست و سومین نمایشگاه بینالمللی قرآن گفت: باغ کتاب برای کابردی خاص طراحی و ساخته شده است و چینش مبلمان آن از مردادماه آغاز و بهمدت دو ماه به طول میانجامد.
وی با بیان اینکه بهرهبرداری از باغ کتاب همزمان با فصل پائیز آغاز میشود، افزود: باغ کتاب یک فروشگاه بزرگ کتاب است که در طول سال همه آثار ایرانی و خارجی که تولید شده است را عرضه میکند و تفاوت باغ کتاب با شهر کتاب این است که در باغ کتاب همه کتابهایی که منتشر شده است، عرضه میشود.
اشعری ادامه داد: بنده به شخصه دوست داشتم مردم تهران و کسانیکه به باغ کتاب مراجعه میکنند زمانی این مراجعه را انجام دهند که پروژه باغ کتاب به پایان رسیده باشد و همه عظمت و جلوههای آن را یک جا ببینند؛ اما چون محل ثابتی برای نمایشگاه نداشتیم بنا شد امسال نمایشگاه قرآن در باغ کتاب برگزار شود.
اختصاص بخشی از فضای باغ کتاب به موضوعات قرآنی
وی با بیان اینکه در باغ کتاب، کتابها براساس استاندارد بینالمللی ـ بومی و بهصورت موضوعی چینش میشود، اظهار کرد: هر هزار مترمربع از باغ کتاب به یک موضوع اختصاص پیدا میکند و در حوزه دین نیز یک بخشی به کتابهای قرآنی اختصاص خواهد داشت.
مدیر پروژه باغ کتاب عنوان کرد: همچنین به طراح باغ کتاب سفارش دادهایم از قرآن بهعنوان نماد کتابخانه ملی استفاده کند و قرآن را در یک جایی از باغ کتاب بهعنوان یک نماد مورد استفاده قرار دهد تا از طریق این نماد بگوییم که این کتاب بهعنوان کتاب اصلی ما است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود عنوان کرد: با توجه به اینکه هنوز ساختمان باغ کتاب کاملاً آماده نشده و چیدمان بخشهای مختلف نیز انجام نشده است و در نتیجه قفسهها نیز نصب نشده است امسال امکان برگزاری نمایشگاه در این ساختمان وجود داشت اما زمانی که قفسهها چیده شود و باغ کتاب شکل واقعی خود را بگیرد دیگر نمیتوانیم قفسهها را برای برپایی نمایشگاه قرآن برداریم.
محل دائمی نمایشگاههای فرهنگی تهران احداث شود
اشعری یادآور شد: بنده پیشنهاد کردم در زمین روبهروی باغ کتاب که حدوداً 45 هزار مترمربع است محلی را در دو طبقه بهعنوان «محل دائمی نمایشگاههای فرهنگی تهران» احداث کنند تا تمام نمایشگاههای فرهنگی در این محل برگزار شود و نمایشگاه قرآن نیز در این محل و فضاهای اطراف آن برگزار شود. این پیشنهاد در دست بررسی است و اگر تأیید شود، میتوانیم امیدوار باشیم که ظرف مدت شش ماه تا یک سال این محل آماده بهرهبرداری شود.
وی در ادامه گفت: اما اینکه برای برپایی نمایشگاه قرآن کاربری باغ کتاب را به هم بزنیم خوب نیست؛ ضمن اینکه کل فضای نمایشگاهی باغ کتاب 20 هزار مترمربع مسقف است و این فضا نمیتواند نیاز 60 هزار مترمربعی نمایشگاه قرآن را تأمین کند.
اشعری ادامه داد: در صورتیکه با پیشنهاد ساخت یک محل مستقل برای برپایی نمایشگاههای فرهنگی موافقت شود علاوه بر اینکه مشکل محل برپایی نمایشگاههای فرهنگی حل میشود بلکه مشکلی که هماکنون برای پارکینگ وجود دارد نیز حل میشود چراکه پیشبینی شده است زیر آن ساختمان سه طبقه پارکینگ ساخته شود.
مشکل مدیریتی تپههای عباسآباد حل شده است
وی درباره آمادهسازی باغ کتاب گفت: سال 89 که کار خود را در باغ کتاب شروع کردم شهردار تهران عنوان کرد این پروژه تا پایان سال 92 تمام میشود اما به هر حال به خاطر مشکلات مالی و تحریمها این کار انجام نشد اما با واگذاری کار اتمام مصلای امام خمینی(ره) به شهرداری تهران مشکل مدیریتی این مناطق حل شده و با توجه به اهتمامی که شهردار تهران نسبت به این موضوع دارد امیدواریم یک همت اساسی برای پایان کار تپههای عباسآباد وجود داشته باشد.
مدیر پروژه باغ کتاب در ادامه یادآور شد: بنده معتقدم برای سال 95 نیز باید تلاش شود تا نمایشگاه کتاب و نمایشگاه قرآن در مصلی برگزار شود تا پس از اینکه این فضای پیشنهادی در تپههای عباسآباد ساخته شد، این دو نمایشگاه نیز بهصورت ثابت در تپههای عباسآباد و در محلی که برای نمایشگاههای فرهنگی احداث میشود، برگزار شود.
نمایشگاه قرآن در چهار منطقه شهر تهران برپا شود
وی در ادامه گفت: خوب است با توجه به بزرگی و وسعت تهران، نمایشگاه قرآن همزمان با ماه مبارک رمضان در چهار منطقه شمال، جنوب، شرق و غرب برپا شود تا مردم در چهار منطقه مختلف تهران دسترسی به نمایشگاه قرآن و محصولات قرآنی داشته باشند.
اشعری با بیان اینکه بنده گلهای هم از مسئولان برگزاری نمایشگاه قرآن و مسئولان مصلای امام خمینی(ره) دارم، اظهار کرد: نمیدانم منطقه چیست که در تپههای عباسآباد همزمان دو نمایشگاه قرآن برگزار کنیم؛ این انتقاد هم به مدیران مصلی و هم به مدیران وزارت ارشاد وارد است. به هر حال این دو بخش باید به اتفاق نظر برسند چراکه پیام اصلی قرآن، وحدت است و اگر بخواهیم براساس قرآن عمل کنیم باید به وحدت برسیم.
13 میلیارد هزینه از سوی شهرداری تهران برای برپایی نمایشگاه قرآن
وی در بخش دیگری از سخنان خود تأکید کرد: یکی از مسئولان شهرداری تهران اعلام کرده که برای برپایی بیست و سومین نمایشگاه قرآن 13 میلیارد تومان هزینه از سوی شهرداری صورت گرفته است که متأسفانه قالب این هزینهها سرمایهای نیست بلکه یک هزینه موقتی است و از بین میرود.
مدیر پروژه خانه کتاب در پایان با تأکید بر لزوم اختصاص فضای دائمی به نمایشگاههای فرهنگی و ساخت این فضا گفت: اگر مکان ثابت و مسقفی برای نمایشگاههای فرهنگی از جمله نمایشگاه کتاب و نمایشگاه قرآن داشته باشیم مردم با آرامش بیشتری به نمایشگاه میآیند و از لحظاتی که در نمایشگاه هستند نیز لذت میبرند.