کد خبر: 3327545
تاریخ انتشار : ۲۲ تير ۱۳۹۴ - ۱۲:۵۰
مسیب‌زاده اعلام کرد:

آغاز مسابقات کشوری قرآن دانش‌آموزی از ۲ مرداد/ جزئیات برنامه‌های قرآنی سال تحصیلی آینده

گروه فعالیت‌های قرآنی: مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش اظهار کرد: مسابقات کشوری قرآن، نماز و عترت دانش‌آموزی از دوم تا ۲۳ مردادماه برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) محمدرضا مسیب‌زاده، مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش در نشست خبری تشریح برنامه سی و سومین دوره مسابقات قرآن دانش‌آموزی و سایر برنامه‌های این اداره‌ کل، گفت: سال گذشته سه فعالیت برای سه منشور نورانی قرآن، عترت و نماز اعلام کردیم که این برنامه‌ها طی یک سال گذشته با موفقیت دنبال شد.
وی افزود: در حوزه قرآن، بحث حفظ موضوعی قرآن مورد نظر بود که حدود هشت عنوان کتاب تهیه شد و در اختیار دانش‌آموزان قرار گرفت و این طرح به صورت آزمایشی در چهار مدرسه از هر استان اجرا شد تا امسال به صورت رسمی در تمام مدارس اجرا شود.
مسیب‌زاده در ادامه گفت: در حوزه عترت نیز طرح «مصباح الهدی» که با محوریت امام‌شناسی است اجرا شد و برای این طرح که به منظور معرفی هرچه بیشتر ائمه اطهار(ع) به عنوان الگوی عملی است 28 عنوان کتاب تألیف شد.

اجرای طرح جامع توسعه و تقویت فعالیت‌های نماز
وی ادامه داد: در حوزه نماز نیز طرح جامع توسعه و تقویت فعالیت‌های نماز را که ابلاغ رئیس جمهور به وزارت آموزش و پرورش است را داشتیم که براین اساس اقدامات خوبی در حوزه توسعه و تقویت فعالیت‌های نماز در مدارس صورت گرفت.
مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش به راه‌اندازی 600 مرکز دارالقرآن در سال تحصیلی گذشته اشاره کرد و گفت: راه‌اندازی و فعالیت 600 مرکز دارالقرآن به عنوان یک کار محوری مدنظر قرار گرفت.

وی در این بخش از سخنان خود با اشاره به آغاز فعالیت‌های تابستانی آموزش و پرورش در حوزه قرآن، عترت و نماز طی روزهای آتی، عنوان کرد: سی و سومین دوره مسابقات قرآن، عترت و نماز دانش‌آموزی که در طول سال تحصیلی گذشته در سطح مدارس، مناطق و استان‌ها برگزار شده است مردادماه در مرحله کشوری و در دو استان خراسان رضوی ـ مشهد مقدس و فارس ـ شیراز برگزار می‌شود.
مسیب‌زاده اضافه کرد: مسابقات قرآن، عترت و نماز دانش‌آموزی 9 گانه است که برای هر رشته سه مسابقه در نظر گرفته شده است. مسابقات حوزه قرآن در رشته‌های قرائت، حفظ و مفاهیم(تفسیر)، مسابقات حوزه عترت در رشته‌های نهج‌البلاغه، صحیفه سجادیه و مداحی و مسابقات حوزه نماز نیز در رشته‌های اذان، احکام و انشای نماز برگزار می‌شود.

برگزاری مسابقات قرآن، عترت و نماز در دو بخش آوایی و پژوهشی
وی یادآور شد: مسابقات قرآن، عترت و نماز دانش‌آموزی در دو بخش آوایی و پژوهشی برگزار می‌شود که مشهد مقدس میزبان مسابقات آوایی و شیراز میزبان مسابقات پژوهشی خواهد بود.
مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش عنوان کرد: مسابقات پژوهشی پسران از دوم تا پنجم مرداد و مسابقات پژوهشی دختران نیز از هفتم تا دهم مردادماه در شیراز برگزار می‌شود؛ همچنین، مسابقات آوایی پسران از 15 تا 18 مرداد و مسابقات آوایی دختران از 20 تا 23 مرداد‌ در مشهد مقدس برگزار خواهد شد.

وی اضافه کرد: در مرحله مدرسه‌ای سی و سومین دوره مسابقات قرآن، عترت و نماز دانش‌آموزی در مجموع شش میلیون دانش‌آموز یعنی حدودا نیمی از دانش‌آموزان شرکت کردند که 990 نفر از دختران و 990 نفر از پسران به مرحله کشوری مسابقات پژوهشی راه یافته و 800 نفر از پسران و 400 نفر از دختران نیز به مرحله کشوری مسابقات آوایی راه پیدا کردند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به اجرای طرح یاوران نماز اشاره کرد و گفت: این طرح با همکاری ستاد مرکزی اقامه نماز اجرا می‌شود و نحوه اجرای این طرح به این شکل است که چهار هزار مدرس برگزیده مدارس کشور که جنبه‌های وِیژه‌تری دارند در گام نخست انتخاب می‌شوند و تحت آموزش‌های خاص در حوزه نماز قرار می‌گیرند تا بتوانند این طرح را در سطح مدارس به خوبی اجرا کنند.

برگزاری 9 دوره آموزشی در حوزه نماز
مسیب‌زاده ادامه دا: 9 دوره آموزشی در حوزه نماز پیش‌بینی شده که هشت دوره ویژه مدیران مدارس است و یک دوره آن نیز مربوط به ائمه جماعات روحانی و فرهنگی مدارس عشایر کشور خواهد بود. 10 دوره دیگر نیز به صورت قطبی در طول سال برگزار می‌شود.
وی در این بخش از سخنان خود به برنامه‌های اداره‌کل قرآن، عترت و نماز آموزش و پرورش در سال تحصیلی آینده اشاره کرد و گفت: سه هدف اصلی و سه اصل حاکم که به طور جدی در فعالیت‌های پرورشی رقم خورده است در سال تحصیلی آینده دنبال می‌کنیم.
مدیرکل قرآن، عترت و نماز دانش‌آموزی ادامه داد: اولین هدف ما در برنامه‌های سال آتی مدرسه‌ای کردن فعالیت‌ها است. آموزش و پرورش با 50 میلیون مخاطبان شامل؛ دانش‌آموزان، فرهنگیان و خانواده‌های آنها، بزرگ‌ترین ارگان فرهنگ‌ساز کشور است و با توجه به اینکه موضوع فعالیت‌های ما دانش‌آموز و مدرسه است امسال بحث مدرسه‌ای شدن را به صورت محوری مدنظر قرار داده‌ایم.

وی افزود: هدف دوم فراگیر بودن طرح‌ها است و به همین منظور طرح‌هایی را در دستور کار قرار داده‌ایم که جنبه فراگیری آن حفظ شود. هدف سومی که دنبال می‌کنیم مشارکت‌جویی است؛ به این معنی که فعالیت‌هایی که جنبه مشارکت‌پذیری دارند در دستور کار باشند.
وی در این بخش از سخنان خود با اشاره به مسئولیت کمیسیون آموزش عمومی قرآن که بر عهده وزارت آموزش و پرورش است، عنوان کرد: این کمیسیون ظرفیت بسیار خوبی بوده و زمینه بسیار مناسبی است تا با استفاده از کمیسیون فعالیت‌های قرآنی را در کشور جاری و ساری کنیم و برهمین اساس نیز اتفاقات بسیار خوبی در کشور رقم خورده است.

امضای تفاهم‌نامه با دو سازمان اوقاف و دارالقرآن
مسیب‌زاده در ادامه به امضای تفاهم‌نامه با سازمان دارالقرآن الکریم به منظور بهره‌گیری از ظرفیت این سازمان در ارتقای فعالیت‌های قرآنی آموزش و پرورش اشاره کرد و گفت: درصدد هستیم با سازمان اوقاف و امور خیریه نیز تفاهم‌نامه‌ای به منظور اجرای فعالیت‌های دوجانبه داشته باشیم که متن این تفاهم‌نامه آماده شده اما هنوز به امضا نرسیده است.
وی یادآور شد: با توجه به اینکه فعالیت‌های قرآنی خوبی از سوی وزارت آموزش و پرورش اجرا می‌شود و زمانی نیست که ما در اداره‌کل قرآن، عترت و نماز کار اجرایی نداشته باشیم اما در اطلاع‌رسانی و مستندسازی این فعالیت‌های قرآنی ضعیف هستیم تصمیم بر آن شد تا بحث مستندسازی از فعالیت‌های خود را به صورت جدی در دستور کار قرار دهیم.

گزارش تصویری نشست مدیرکل مسابقات قرآن دانش‌آموزی

captcha