به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) شعبه آسیای مرکزی، با فرارسیدن عید فطر روزهداران ایرانی نماز عید فطر را در رایزنی فرهنگی در شهر «آستانه» قزاقستان برگزار کردند.
نماز عید فطر به امامت حجتالاسلام والمسلمین سیدمصطفی میرمحمدی با حضور ایرانیان و کارکنان نهادهای جمهوری اسلامی ایران در رایزنی فرهنگی ایران در قزاقستان اقامه شد.
خطیب نماز عید فطر پس از اقامه نماز طی سخنانی با تأکید بر اهمیت پاسداری از فضای معنوی به وجود آمده در طول ماه مبارک رمضان، گفت: باید تلاش و مراقبت کنیم که خودسازی و توجه به معنویات را که در ماه مبارک رمضان داشتهایم، حفظ کنیم و در طول ماههای دیگر نیز همچنان مراقب اعمال و رفتار خود باشیم.
حجتالاسلام میرمحمدی با اشاره به برنامههای معنوی اجراشده در ماه مبارک رمضان و حضور گرم و فعال روزهداران در این برنامهها، از همه کسانی که با شرکت در برنامهها یا با اطعام روزهداران حضوری فعال داشتند، تشکر و ابراز امیدواری کرد که این توجه و تلاشها مورد قبول درگاه خداوند متعال قرار گیرد.
نماز عید فطر؛ نمادی مذهبی در قزاقستان
مراسم عید فطر و برگزاری نماز فطر به عنوان اصلیترین مراسم اسلامی، تجلی نماد مذهبی در قزاقستان به شمار میرود، مردم مسلمان قزاقستان پس از یک ماه روزهداری و شب زندهداری در مساجد با برپایی نماز جماعت، خواندن قرآن و نماز «تراویح» در صبح روز عید فطر در مساجد حضوری با شکوه داشته و با خوشحالی از توفیق در روزهداری و عبادت در ماه رمضان نماز عید فطر را اقامه میکنند.
هر چند حضور مسلمانان در تمام مساجد شهرها و روستاها چشمگیر و با عظمت است؛ اما مساجد اصلی شهر پذیرای نمازگزاران بیشتری است، به همین جهت در شهر آستانه، پایتخت جمهوری قزاقستان نمازگزاران عید فطر در دو مسجد اصلی «حضرت سلطان» و «نور» آستانه حضور مییابند که در بین دو مسجد، مسجد حضرت سلطان بیشترین جمعیت را در خود جای میدهد.
در روز عید فطر امسال نزدیک 7 هزار نمازگزار از ملیتهای مختلف قزاقی، اویغور، آذری، ازبک، تاجیک، هندی، پاکستانی و ایرانی در این مسجد گرد هم آمدند و ابتدا به سخنرانی و خطبههای نماز عید که توسط امام مسجد قرائت شد، گوش فرا دادند و پس از آن نماز عید فطر را اقامه کردند.
بر اساس رسمی دیرینه مردم مسلمان قزاقستان پس از اقامه نماز، از شرکتکنندگان در نماز عید فطر با شربت، شکلات و خرما پذیرایی میکنند. نماز عید فطر امسال در مسجد حضرت سلطان که با حضور جوانان مسلمان قزاقستان برگزار شد، از شکوه و عظمت خاص و بینظیری برخوردار بود.
گرجستان
نماز عید سعیدفطر با حضور جمعی از کارگزاران جمهوری اسلامی ایران، ایرانیان و شیعیان مقیم شهر «تفلیس» روز شنبه، 27 تیر، در مسجد جمعه این شهر برگزار شد.
پیش از اقامه نماز، رامین ایگیدوف، شیخالاسلام مسلمانان گرجستان با موضوع فضائل و برکات ماه مبارک رمضان سخنرانی کرد.
مجتبی کامرانفرد، رایزن فرهنگی کشورمان نیز ضمن تبریک عید سعید فطر به نمازگزاران، گفت: ماه مبارک رمضان فرصتی است برای اظهار بندگی، تهذیب نفس و گذشتن از امیال دنیایی.
وی افزود: در این ماه، مؤمن واقعی با ترک معصیت تقرب به خداوند را مورد توجه قرار میدهد و با انجام فرامین و عبادات ویژه در این ماه در مسیر تعالی قدم بر میدارد.
حسینیه «ولایت» تایلند؛ میزبان نمازگزاران عید فطر
مسلمانان مؤمن و خداجوی تایلندی و ایرانیان مقیم تایلند به شکرانه یک ماه روزهداری، نماز عید سعید فطر را اقامه کردند.
نماز عید فطر به امامت حجتالاسلام والمسلمین سیدجواد مظلومی، نماینده ولی فقیه در کشور تایلند و با حضور حجتالاسلام والمسلمین ظرافتی از مدیران دفتر مقام معظم رهبری، کمالیان سفیر و نجاریان رایزن فرهنگی کشورمان و حجتالاسلام والمسلمین کریمی قدوسی، نماینده جامعة المصطفی(ص) در تایلند، با معنویت و فضای روحانی خاصی در حسینیه «ولایت» رایزنی فرهنگی کشورمان در شهر «بانکوک» اقامه شد.
از سوی دیگر حجتالاسلام و المسلمین سیدجواد مظلومی، نماینده ولی فقیه در تایلند، در مراسم عبادی و معنوی نماز جمعه مسجد مرکز اسلامی تایلند در شهر بانکوک حضور یافت.
نماینده ولی فقیه در تایلند مورد استقبال شیخ شافعی ناپاکورن، امام مسجد و مهندس نارونگ، معاون مرکز اسلامی تایلند قرار گرفت و حجتالاسلام والمسلمین ظرافتی از مدیران دفتر مقام معظم رهبری و همچنین رایزن فرهنگی کشورمان در تایلند وی را همراهی میکردند.
مرکز اسلامی هامبورگ
در طلیعه عید سعید فطر، جمع کثیری از مسلمانان و مؤمنان از ملیتهای مختلف پس از یک ماه تزکیه نفس و به جا آوردن فرامین حضرت حق، در نخستین ساعات روز شنبه، 27 تیر، در مراسم با شکوهی نماز عید سعید فطر را به امامت آیتالله رمضانی، امام و مدیر مرکز اسلامی هامبورگ اقامه کردند.
شرکت پرشور زنان، مردان، جوانان و نوجوانان در نماز با شکوه عید فطر مرکز اسلامی هامبورگ بسیار چشمگیر بود.
در این مراسم معنوی، حاضران با تکبیر و تهلیل الهی که از مستحبات این روز بزرگ است، تا سال دیگر با ماه پر فیض و برکت رمضان وداع کردند.
عید فطر بازگشت به فطرت و گوهر جان آدمی است
آیتالله رمضانی در خطبههای نماز عید اظهار کرد: عید فطر در حقیقت بازگشت به فطرت و گوهر جان آدمی است. در این بازگشت انسان به طاعت و بندگی حضرت حق روی میآورد و بار دیگر با خدای خود پیمان وفاداری میبندد که لحظهای از حق و حقیقت فاصله نگیرد.
وی افزود: عید فطر روزی است که انسان روزهدار پس از یک ماه تلاش مخلصانه، در خود احساس طراوت و نشاط روحی و معنوی کرده و بیشتر از گذشته احساس قرب و نزدیکی به محضر پروردگارش را دارد. این روز فرصتی عزیز است که انسان در خود نوعی بازگشت به مرتبهای از حقیقت را احساس کند؛ زیرا انسانهای سالک پس از دورهای مجاهدت با غرایز نفسانی، با عنایت الهی بر نفس خود مسلط گشته و طعم دعا و بندگی و سخنگفتن با خدا را با تمام وجود احساس میکنند.
آیتالله رمضانی تصریح کرد: عید فطر به یک معنا، نوعی یافتن و درک عمیق از حقیقت خویشتن است؛ زیرا آنکه به فرمان الهی سر تسلیم فرود آورده و بدون چون و چرا فرمان الهی را اطاعت کرده است، اکنون نتیجه این سرسپردگی و دلسپردگی را میبیند و نسبت به حضور خود در این نظام هستی، احساس هویت و معناداری میکند و خود را در جمع گروهی میبیند که در مسیر حق و صراط مستقیم قدم گذاشته و تلاش میکنند، رضایت و خوشنودی خدای متعال را بر همه چیز ترجیح دهند.