حمیدرضا کفاش، معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش، در گفتوگو با خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، با بیان اینکه جشنواره قرآن و عترت دانشآموزان کشور بزرگترین، قدیمیترین همایش قرآنی برای دانش آموزی کشور است، گفت: این مسابقات از مرحله مدرسهای و منطقهای شروع شده و تا مرحله شهرستانی و استانی و کشوری ادامه دارد.
وی افزود: این جشنواره تجمع نخبگان قرآنی دانشآموزی کشور است که به نوعی گزینش شده هستند و از مراحل مختلفی عبور کرده تا در نهایت توانستهاند به مرحله کشوری راه یابند که در دو بخش آوایی و پژوهشی و در دو شهر شیراز و مشهد برگزار میشود.
شهر مشهد؛ میزبان ثابت مسابقات
کفاش تصریح کرد: اداره کل قرآن، نماز و عترت وزارت آموزش و پرورش معمولاً برنامه مسابقات را پنج ساله میبندد و با توجه به استقبال استانهای مختلف برای میزبانی، میزبان پنج دوره آینده به صورت قرعه کشی مشخص میشود که البته شهر مشهد به عنوان میزبان ثابت مسابقات است.
معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: این مسابقات از روز دوم مردادماه آغاز میشود، تدارک این مسابقات از ماهها قبل آغاز شده و اعتبارات لازم نیز اختصاص یافته است، این جشنواره جزء جذابترین برنامههای وزارت آموزش و پرورش و در واقع برجسته ترین آنها است.
تقویت مرحله مدرسهای و منطقهای
وی با تأکید بر اینکه هر سال به لحاظ کمی و کیفی تغییراتی در این مسابقات اعمال خواهد شد، اظهار کرد: در آینده بنا داریم تا برگزاری مسابقات در مرحله مدرسهای و منطقهای را قوی تر کنیم، چرا که بر این باور هستیم که هر چه این جشنواره در مرحله مدرسهای و منطقهای پررونق تر شود، مرحله کشوری نیز باشکوه تر و با رونق تر برگزار خواهد شد.
کفاش با اشاره به اینکه این امر نیاز به اعتباراتی است، گفت: بخشی از این اعتبارات توسط کمیسیون آموزش عمومی قرآن کریم تخصیص خواهد یافت و بخشهای دیگر نیز توسط خود آموزش و پرورش و ... پرداخت میشود، هر چه قدر اعتبارات بیشتر شود مرحله مدرسهای و منطقهای پررونق تر برگزار خواهد شد.
احیای 650 دارالقرآن در سراسر کشور
معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش در بخش دیگری از این گفت وگو به احیای 650 دارالقرآن در سراسر کشور اشاره و تصریح کرد: دانشآموزان در این مراکز آموزشهای لازم را فرا خواهند گرفت، امسال ابتکاری با عنوان تلاوت تقلیدی داشته ایم، عدهای از دانشآموزان شاید به صورت فنی توان چندانی نداشته باشند اما به لحاظ تقلیدی از آمادگی بسیار بالایی برخوردار باشند برای چنین دانشآموزانی مسابقات در رشته تلاوت تقلیدی در نظر گرفته ایم تا استعدادها به خوبی شناسایی شوند.
وی بیان کرد: همین که دانش آموزی که صدای خوبی دارد و در تلاوت تقلیدی گامهای ابتدایی را بردارد و مورد تشویق واقع شود خود به خود مسری برای ورود فنی به بحث تلاوت و انس یافتن به قرآن کریم برای او باز خواهد شد.
برنامههای انگیزشی فعالیتهای قرآنی
کفاش همچنین در مورد برنامههای انگیزشی در نظر گرفته شده برای دانشآموزان جهت حضور در فعالیتهای قرآنی، گفت: محدودیتی برای افزایش جوایز و هدایا در مسابقات قرآنی و سایر برنامههای این چنینی نداریم اما نگاه ما به دانشآموزان نگاه تربیتی است، بر همین اساس ما برخی نگاهها که تنها جنبه مادی را به عنوان تنها ابزار ایجاد انگیزه در نظر میگیرند را قبول نداریم چرا که این امر روحیه مادی گرایی را افزایش خواد داد و به لحاظ تربیتی منطقی نیست.
معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش با تأکید بر اینکه تلاش ما این است که ابعاد انگیزشی جهت حضور در فعالیتهای قرآنی از کانال جوایز معنوی فراهم شود، افزود: اهدای لوح تقدیر، تندیسهای قرآنی، سفرهای معنوی و جوایزی از این دست بیشترین تأکید ما برای ایجاد انگیزه جهت گرایش به فعالیتهای قرآنی خواهد بود، لذا پرهیز میکنیم از اهدای جوای مادی چرا که تشویق باید روال خاص خود را داشته باشد و ما در جشنواره قرانی شاخصهای خاصی را مد نظر قرار داده ایم و کارشناسان در این زمینه نظرات خود را اعلام کردهاند.
وی بیان کرد: البته امسال تلاش داریم تا امسال در هر پایه و هر بخش به نفرات اول تا پنجم جایزه اهدا کنیم که از حدود 3000 شرکت کننده در مرحله کشوری امسال حدود 600 نفر جایزه دریافت خواهند کرد که این به اعتقاد ما مطلوب است.