کد خبر: 3332731
تاریخ انتشار : ۰۳ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۰
آرین‌منش:

‌نخبگان سیاسی از فرصت توافق برای حل مشکلات استفاده کنند/ چرایی رضایت دوستان منطقه‌ای

گروه سیاسی: یک نماینده سابق مجلس شورای اسلامی معتقد است معطوف شدن ذهن نخبگان سیاسی به فرصت‌های توافق هسته‌ای برای حل مشکلات اقتصادی و سیاسی کشور از تبدیل مسئله مذاکرات به موضوعی اختلاف برانگیز و دوقطبی‌ساز در جامعه جلوگیری می‌کند.

محمدجواد آرین‌منش، کارشناس مسائل سیاسی و نماینده سابق مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، درباره چرایی ضرورت حفظ وحدت داخلی در مسئله هسته‌ای به ویژه در مرحله به جمع‌بندی رسیدن مذاکرات گفت: مسئله توافق هسته‌ای اساساً یک موضوع ملی است؛ اگر نخبگان سیاسی به ویژه در سالی که دو انتخابات در پایان آن برگزار خواهد شد، توافق هسته‌ای را به عنوان یک ظرفیت برای ارتقای جایگاه ملی و منطقه‌ای ایران تلقی کنند و آن را فرصتی برای حل مشکلات اقتصادی و سیاسی کشور بدانند حتماً کشور دچار دودستگی در این موضوع نخواهد شد.

توجه نخبگان به نقش توافق هسته‌ای در حل مشکلات کشور؛ راهکار عدم ایجاد دوقطبی در جامعه

وی ادامه داد: مسئله رفع تحریم‌ها که یکی از نتایج مذاکرات هسته‌ای است و باعث برطرف شدن مشکلاتی در حوزه‌هایی مانند بیمه، کشتیرانی و صادرات نفت خواهد شد، می‌تواند در جهت افزایش درآمدهای ملی، رونق تولید، کاهش نرخ بیکاری، رشد سرمایه‌گذاری خارجی کشور، توسعه تجارت خارجی، تأمین مواد اولیه و مهم‌تر از همه استقرار اقتصاد مقاومتی و حرکت به سمت خوداتکایی مورد استفاده قرار گیرد.

آرین‌منش اظهار کرد: معتقدم اگر نخبگان و جریان‌های سیاسی کشور ذهن خود را معطوف به این مسئله کنند که چگونه آثار و پیامدهای مذاکرات می‌تواند به رفع چالش‌ها و مشکلات اقتصادی کشور کمک کند و به این مسئله بیاندیشند که از این فرصت طلایی چگونه در جهت بازسازی اقتصاد کشور، ارتقای جایگاه منطقه‌ای ایران و اقتدار نظام جمهوری اسلامی بهره برد قطعاً به اختلافات نمی‌پردازند و این توافق را به یک ابزار جناحی و سیاسی تبدیل نمی‌کنند.

این کارشناسی مسائل سیاسی با تأکید بر اینکه جناحی کردن مذاکرات و توافق هسته‌ای پایین آوردن ارزش این مسئله تا نازل‌ترین حد ممکن است، گفت: در این راستا رهبر معظم انقلاب نیز توصیه کردند که مذاکرات هسته‌ای نباید جامعه را دوقطبی کند، لذا باید همه مراقبت کنند تا چنین اتفاقی رخ ندهد.

توافق هسته‌ای به ابزار درگیری انتخاباتی تبدیل نشود

وی افزود: تیم مذاکره‌کننده نیز که به اذعان صاحب‌نظران قوی‌ترین تیم مذاکره‌کننده حال حاضر در کشور است، زحمات و تلاش‌های فوق‌العاده‌ای را انجام داده و همه بایستی قدردان این تلاش‌ها باشند و به بهانه‌‌های سیاسی این تلاش‌ها را کم‌ارزش جلوه ندهند.

آرین‌منش تأکید کرد: هیچ جریانی، نه طرفداران دولت و نه منتقدان دولت، نباید این توافق را به ابزار و وسیله‌ای برای تخریب یکدیگر و درگیری‌های انتخاباتی تبدیل کنند.

مذاکرات هسته‌ای پایان دوران صحبت با زبان زور با ایران بود

آرین‌منش درباره ظرفیت‌های این توافق در جهت افزایش روحیه جبهه مقاومت و تضعیف جبهه دشمنانی مانند رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی گفت: اوباما و جان کری در مصاحبه‌های اخیر خود به صراحت اعلام کردند که ما در این مذاکرات نتوانستیم ماشین هسته‌ای ایران را از کار بیندازیم و از قدرت منطقه‌ای ایران بکاهیم. قاعدتاً اصل این مذاکرات نشان‌دهنده اقتدار نظام جمهوری اسلامی است که به تنهایی با شش قدرت بزرگ جهانی در مذاکراتی طولانی‌مدت به بحث و گفت‌وگو نشسته است.

وی یادآور شد: پیام این مطلب این است که با ایران دیگر نمی‌شود با زبان زور، فشار و تهدید نظامی صحبت کرد و ایران به جایگاهی رسیده است که باید با او مذاکره کرد؛ حتی اگر یکی از طولانی‌ترین مذاکرات تاریخ دیپلماسی باشد.

افزایش قدرت چانه‌زنی ایران برای حل مشکلات منطقه‌ای

نماینده سابق مجلس اضافه کرد: این مسئله به خودی خود جایگاه منطقه‌ای ایران را در میان سایر کشورهای منطقه متمایز می‌کند و اقتدار نظام را به رخ رقبا و دشمنان منطقه‌ای می‌کشاند؛ در نتیجه قدرت چانه‌زنی ایران بالاتر رفته و مسائل منطقه‌ تحت‌الشعاع قدرت منطقه‌ای ایران قرار خواهد گرفت.

آرین‌منش در پایان عنوان کرد: از این جایگاه می‌توان برای حل مشکلات منطقه‌ای از قبیل برخورد با تروریسم تکفیری داعش، حل مشکلات سوریه، عراق، یمن و لبنان به بهترین شکل استفاده کرد که همین مسئله سبب رضایت و خوشحالی متحدین و دوستان و عصبانیت دشمنان منطقه‌ای جمهوری اسلامی ایران شده است.

مطالب مرتبط
captcha