عوض حیدرپور، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، درباره نقش توافق هستهای و جمعبندی مذاکرات در حضور فعالانهتر و مؤثرتر ایران در منطقه خاورمیانه و حل معضلات جهان اسلام گفت: جمهوری اسلامی ایران پس از اینکه فعالیتهای هستهای خود را آغاز کرد رژیم صهیونیستی و منافقین دست به افشاگری علیه ایران زدند که بر اساس آن شورای حکام و آژانس بینالمللی انرژی اتمی اعلام کردند که فعالیتهای هستهای ایران مبهم است و این ادعا مطرح شد که ایران به دنبال تولید سلاح هستهای است.
غرب از تبعات برخورد نظامی با ایران آگاه بود
وی ادامه داد: هرچند ایران در این زمینه اقدامات اعتمادساز خود را انجام داد اما آنها راضی نشدند و کار به گونهای پیش رفت که پرونده هستهای ایران از آژانس بینالمللی انرژی اتمی به شورای امنیت سازمان ملل ارجاع داده شد؛ شورای امنیت نیز در این راستا قطعنامهای صادر کرد و فعالیتهای هستهای ایران را مخل امنیت و صلح جهانی دانست که این مسئله به نوعی اعلام آغاز یک جنگ در منطقه خاورمیانه بود.
حیدرپور اظهار کرد: به همین بهانهها بود که عراق و لیبی ذیل فصل هفتم منشور سازمان ملل رفتند و در نهایت به عراق حمله کردند و تأسیسات هستهای لیبی را نیز نابود کردند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه غربیها میدانند که نظام جمهوری اسلامی ایران یکی از محورهای اساسی بیداری اسلامی در جهان اسلام است، عنوان کرد: برداشت آنها این بود که اگر بخواهند برخوردی با ایران داشته باشند قطعاً جهان اسلام و ملتهای اسلامی تحت تأثیر قرار خواهند گرفت که این مسئله منطقه را با یک چالش اساسی روبرو خواهد کرد و منافع غرب را به شدت به خطر خواهد انداخت.
توافق هستهای جهان اسلام را از یک درگیری سهمگین نجات میدهد
وی افزود: چنانچه اتفاقی که تحت عنوان جمعبندی مذاکرات افتاده است منجر به توافق هستهای شود، جهان اسلام از یک درگیری سنگین و سهمگین نجات یافته است؛ به همین دلیل است که رژیم صهیونیستی سراسیمه و رژیم آل سعود سراسیمهتر از صهیونیستها وارد میدان عمل شدهاند و از این توافق ابراز خشم و نگرانی میکنند.
حیدرپور خاطرنشان کرد: در واقع با این توافق آنچه هدف صهیونیستها و سعودیها مبنی بر ادامه درگیریها و کشتارها در جهان اسلام است خاتمه خواهد یافت و جهان اسلام و منطقه با این توافق میتواند به ثبات و امنیت دست پیدا کند و از وجود گروههای تروریستی خالی شود.
چرایی تشکیل کمیسیون ویژه توافق هستهای/ فضای مثبت مجلس پس از سخنان ظریف
حیدرپور همچنین درباره توضیحات روز گذشته وزیر امور خارجه کشورمان در مجلس درباره جمعبندی مذاکرات و نگاه کلی نمایندگان به این موضوع گفت: فضای مذاکرات به گونهای است که روندی که در آن پیشبینی شده ممکن است تا سقف 20 سال پیش برود، بنابراین اینکه نمایندگان بتوانند این گزارش و جمعبندی را بخوانند تا به بررسی آن برسند فرآیندی طولانی خواهد بود.
وی ابراز کرد: با توجه به اینکه پرونده هستهای ایران سالها در جریان بوده، دلنگرانیهایی برای اقشار مختلف ملت و نمایندگان در دورههای مختلف ایجاد کرده است و خطوط قرمزی که نظام و رهبر معظم انقلاب تعیین و تبیین کردهاند، فرآیندی پیچیده و فنی را بر این پرونده حاکم کرده است.
حیدرپور با بیان اینکه مجموع این مسائل باعث میشود که نمایندگان به راحتی قانع نشوند، گفت: به همین دلیل است که روز گذشته مجلس تصمیم گرفت در این زمینه کمیسیون ویژهای تشکیل دهد که اعضای آن هفته آینده انتخاب خواهند شد.
وی اضافه کرد: نمایندگان مجلس در جلسات این کمیسیون حضور پیدا میکنند و صحبتهای اعضای مذاکرهکننده ایران و کارشناسان خبره هستهای را میشنوند و نگرانیهای خود را بیان میکنند و نکات و نقایص احتمالی جمعبندی مذاکرات را به کمیسیون ویژه ارائه میدهند و کمیسیون ویژه نیز آنها را به صحن علنی گزارش میدهد و پس از تصویب به شورای عالی امنیت ملی و تیم مذاکرهکننده جهت اعمال نظر نمایندگان ملت ارسال میشود.
وی همچنین خاطرنشان کرد: معتقدم فضای عمومی روز گذشته مجلس پس از سخنان دکتر ظریف مثبت بود.