کد خبر: 3335184
تاریخ انتشار : ۰۴ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۰۹
بررسی وضعیت نمازخانه‌های بین‌راهی خراسان جنوبی،

مهجوریت نماز در جاده‌ه‍ا/ نمازخانه‌های بین‌راهی مغفول نمانند

گروه اجتماعی: یکی از مسائلی که مسافران جاده‌های خراسان جنوبی با آن مواجه‌اند وضعیت نمازخانه‌های بین راهی است که گاه در ارتقاء وضعیت سفر هم استانی‌ها مغفول می‌ماند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان جنوبی، در جاده به سمت مقصدی در حال حرکت هستی حال یا برای سیاحت است یا زیارت و شاید هم مأموریت اداری که متوجه وقت نماز می‌شوی. دوست داری در مکان مناسبی توقف کنی تا هم نماز را به جا آوری و هم استراحتی کرده باشی.

اما وضعیت همیشه مطابق میل انسان نیست. گاه یا مدت طولانی را حرکت می‌کنی تا به نماز خانه و یا مسجد بین‌راهی برسی و یا مکانی که آنجا توقف کرده‌ای امکانات لازم و کافی برای استراحت و اقامه نماز ندارد در حالی که در جامعه اسلامی باید وضعیت به گونه دیگری باشد.

این ماجرای مسافران برخی از محورهای خراسان جنوبی است که حکایت از وضعیت نامطلوب نمازخانه‌ها و مساجد بین‌راهی استان دارد که در برخی از فصول مثل فروردین‌ماه و یا تابستان به علت حجم زیاد مسافران از اهمیت بیشتری دارد.

حجت‌الاسلام محمدتقی ایزدخواه، مدیر مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان جنوبی در این‌باره گفت: حدود یک دهه قبل حجت‌الاسلام قرائتی طرحی را ارائه دادند که بر اساس آن نمازخانه‌های بین‌راهی بازدید و امکانات آن تکمیل شود.

نمازخانه‌هایی که تنها برای 5 نفر فضا دارد

وی بیان کرد: بعد از آن طرح شرایط تا حدی بهبود پیدا کرد اما علیرغم همه تلاش‌های صورت گرفته به نظر می‌رسد وضعیت مساجد و نمازخانه‌های بین راهی در استان ما از لحاظ کمی و کیفی وضعیت مطلوبی ندارد.

مدیر مرکز رسیدگی به امور مسجد خراسان جنوبی اظهار کرد: از لحاظ کمیت تعداد نمازخانه‌ها کفایت تعداد مسافران بین‌راهی را نمی‌کند و گاه مشاهده شده در کنار رستوران‌ها و یا غذاخوری‌ها مکان‌های بسیار کوچکی که تنها برای 4 تا5 نفر فضا دارد به عنوان مسجد اختصاص داده شده است.

ایزدخواه با اشاره به اینکه متولی نمازخانه‌های بین‌راهی ستاد اقامه نماز است، ادامه داد: البته برای اینکه مساجد و نمازخانه‌های بین راهی به وضعیت مطلوبی برسد تنها نمی‌توان از ستاد اقامه نماز انتظار داشت این مسئولیت را تقبل کند.

وی افزود: اداره‌کل راه و شهرسازی، کمک خود مردم و بسیاری از نهادهای دیگر می‌توانند در بهبود بخشیدن به وضعیت نمازخانه‌های بین راهی سهیم باشند.

ضرورت کمک نمازگذاران برای بهبود وضعیت مساجد و نماز خانه‌های بین‌راهی

مدیر مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان جنوبی یادآور شد: شایسته است مردمی که در نمازخانه‌ها و مساجد بین‌راهی اقامه نماز می‌کنند کمکی برای بهبود وضعیت و افزایش امکانات آن مسجد یا نمازخانه داشته باشند به ویژه اینکه معتقدیم مساجد بیشتر از آنکه دولتی باشند باید مردمی اداره شوند.

حجت‌الاسلام حسین کمیلی، رئیس ستاد اقامه نماز خراسان جنوبی گفت: وضعیت نمازخانه‌ها و مساجد بین‌راهی استان را می‌توان به لحاظ کمی و کیفی بررسی کرد و از طرف دیگر محورهای مختلف استان به لحاظ وضعیت نمازخانه‌ها و مساجد متفاوت هستند.

وی بیان کرد: در برخی از محورهای استان نمازخانه‌ها و مساجد وضعیت مطلوبی به لحاظ کمی و کیفی دارند اما در برخی دیگر از محورها شرایط اینگونه نیست.

رئیس ستاد اقامه نماز خراسان جنوبی اظهار کرد: نمازخانه‌ها و مساجدی که آستان قدس رضوی در مجتمع‌های رفاهی ـ تفریحی امام رضا(ع) ساخته است به لحاظ امکانات و وضعیت بهداشتی بسیار مطلوب است که جای تقدیر و تشکر دارد.

کمیلی ادامه داد: به طور کلی می‌توان این نکته را مطرح کرد که محورهای بیرجند ـ مشهد و بیرجند ـ زاهدان به لحاظ کمی و کیفی نمازخانه‌ها و مساجد بین راهی اش وضعیت خوبی دارد و مشکلی در این محورهای استان نداریم.

در محورهای بیرجند به کرمان و تهران مشکل نمازخانه داریم

وی گفت:  در محورهای بیرجند به کرمان و بیرجند به تهران تعداد نمازخانه‌های بین‌راهی کافی نیست و باید تدبیری برای حل این مشکل با همکاری همه نهادها و دستگاه‌های مسئول بیندیشیم.

رئیس ستاد اقامه نماز خراسان جنوبی بیان کرد: به‌عنوان مثال در سه راه جعفریه طبس مشکل نماز خانه وجود دارد که بارها با مسئولان مطرح کردیم اما متأسفانه مشکل آن به طور موقتی و تنها در 15 روز فروردین حل شد و الان مشکل باقی است.

کمیلی اظهار کرد: نمازخانه‌هایی را هم اداره‌کل راه و شهرسازی ایجاد کرده که البته بیشتر سکوی نماز است که این مکان‌ها امکاناتی مانند سرویس بهداشتی ندارند و در فصل زمستان و هوای سرد نمی‌توان از آن استفاده کرد.

وی ادامه داد: علی رغم همه مسائل باید بیان کنیم که وضعیت مساجد نمازخانه‌های بین راهی استان نسبت به دیگر استان‌های کشور از وضعیت مطلوب‌تری برخوردار است، اما برای بهتر شدن وضعیت آن باید تلاش بیشتری کرد.

بازدید از نمازخانه‌ها و مساجد بین‌راهی در همه فصول

رئیس ستاد اقامه نماز خراسان جنوبی ادامه داد: ما در سال جاری مهر تمام نمازخانه‌های بین راهی استان را تعویض کردیم و در همه فصول از مساجد و نمازخانه‌های بین راهی استان بازدید کرده و وضعیت آن را به مسئولان گزارش می‌دهیم.

کمیلی یادآور شد: علاوه بر این بازدید، بازدیدی نیز همه ساله توسط ستاد اقامه نماز، حمل و نقل و پایانه‌ها و بهداشت استان صورت می‌گیرد که در ارتقاء وضعیت نمازخانه‌های بین‌راهی استان مؤثر است.

گزارش از حکیمه بهمن زاده
captcha