به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، یکی از مهمترین برنامههایی که هر سال در نمایشگاه قرآن برگزار میشود و هویت آن با هویت نمایشگاه قرآن رقم خورده است، همایش تجلیل از خادمان قرآن است، همایشی که تنها در اولین دوره نمایشگاه قرآن برگزار نشد و از دوره دوم همزاد و همراه نمایشگاه قرآن شد و پا به پای آن از سالن حجاب کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان تا مجلس شورای اسلامی و از مصلای تهران تا باغ موزه دفاع مقدس حرکت کرد و قدم برداشت تا اینکه ترمز آن به یک باره در دوره بیست و سوم نمایشگاه قرآن کشیده شد تا ناخواسته تابلو «ایست موقت» روبروی آن گرفته شود.
ترمزی که اگرچه موقتی است و هر لحظه امکان اینکه با چراغ سبز نهاد ریاست جمهوری مبنی بر حضور رئیس جمهور در آن و اعلام زمان از سوی آنها، برداشته شود، اما این ترمز موقتی سنتی را که سال های سال از عمر آن گذشته بود و باعث گره خوردن همایش خادمان قرآن و نمایشگاه قرآن به هم شده بود، نادیده گرفته است و همین موضوع باعث به وجود آمدن بحثهای حاشیهای و نگرانیهای فراوانی در جامعه قرآنی شده است.
از دوره اول برگزاری این همایش و چند ماه مانده به آغاز به کار نمایشگاه قرآن، کمیتهای با عنوان «کمیته خادمان قرآن» تشکیل شد تا افرادی که در همان سال و یا سالهای قبلتر از آن خدمات شایانی در زمینه قرآن به جامعه ارائه کردهاند به عنوان خادمی قرآن نائل شده و نشان خادمی قرآن را از دست رئیس جمهور دریافت کنند.
همایشی که در پیشینه پر افتخار خود شخصیتهایی همچون آیات عظام جوادی آملی، جعفر سبحانی، ناصر مکارم شیرازی، همچنین غلامعلی حدادعادل، حجتالاسلام حسین انصاریان، محمود فرشچیان و بسیاری دیگر از اساتیدی که هنر و علم خود را به خدمت قرآن کریم در آوردهاند، ثبت و ضبط کرده است و امسال نیز قرار بود تا تعداد 14 خادم دیگر به این جمع پرافتخار افزوده شود.
یکی از سنتهایی که تجلیل از خادمان قرآن از سالهای ابتدایی با خود همراه داشت، بحث تجلیل از این خادمان با حضور رئیس جمهور وقت بوده است، سنتی که از اولین دوره آن عملیاتی شده و امسال نیز همین موضوع باعث شد تا این همایش در زمانی خارج از ماه مبارک رمضان و تقویم همیشگی آن برنامهریزی شود. حالا همین موضوع باعث شده تا زمان دقیق تجلیل از خادمان قرآن در بیست و سومین دوره نمایشگاه قرآن به زمان نامعلومی که البته روزها از پایان ماه مبارک رمضان گذشته باشد، حواله شود.
موضوعی که مطرح است اینکه از همان سالهای ابتدایی دهه شصت که سنگ بنای این همایش توسط «احمد مسجدجامعی» در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نهاده شد بر برگزاری این همایش در قالب «نمایشگاه قرآن کریم و تکریم از خادمان قرآنی» تأکید شده بود بنابر این چندان دور از انتظار نبود که جامعه قرآنی نیز این انتظار و این مطالبه را داشته باشند تا معرفی خادمان قرآن همچون سنوات گذشته در نیمههای ماه مبارک به مرحله اجرا درآید.
برگزار نکردن همایش تجلیل از خادمان قرآن به طوری کاملاً ناخواسته به بزرگترین ضعف این دوره از نمایشگاه تبدیل شد. هر چند به زعم مسئولان برگزارکننده این همایش همه مراحل انتخاب خادمان قرآن، لوحهای تقدیر، تهیه جوایز و سایر مراحل از ماهها قبل مشخص شده اما خالی نبودن برنامه رئیس جمهور تا پایان ماه مبارک رمضان و حضور در ضیافتهای افطار با اقشار و اصناف مختلف باعث شد تا خادمان انتخاب شده همچنان در انتظار دریافت نشان خادمی قرآن از دستان رئیس جمهور باشند.
انتظاری که چه بسا همچنان ادامهدار باشد، چرا که آخرین گفتوگوی ایکنا با معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد حکایت از این دارد که خود آنها نیز از زمان دقیق برگزاری این همایش اطلاعی ندارند و همچنان منتظر پاسخ نهاد ریاست جمهوری به نامه ارسال شده هستند.
همه این انتظارات در حالی به وجود آمده است که حجتالاسلام والمسلمین محمدعلی خسروی، دبیر کمیته خادمان قرآن سال گذشته و پس از انتخاب خادمان در بیست و دومین دوره نمایشگاه قرآن از دائمی شدن دبیرخانه این کمیته خبر داده بود. دبیرخانهای که هر چند مشخص نشد دائمی شده است یا خیر، اما بود و نبود آن نتوانست به برگزار شدن سر وقت همایش تجلیل از خادمان قرآن در سال 1394 کمک کند.
نمایشگاه قرآن برای اولین بار از 14 تا 24 اسفندماه سال 1372 در محل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد و این آغازی بود بر نمایشگاهی که سالها بعد بینالمللی شد و البته سال به سال بر کیفیت و گستردگی آن نیز افزوده شد.
تا جایی که یادم هست همایش خادمان قرآن دو یا سه دوره در زمان ریاست جمهوری اقای احمدی نژاد هم برگزار نشد.
زمانی که نمایشگاه در مصلی بود این همایش هم سیر نمودار سینوسی را طی کرده ،
حالا باز شما کمی بررسی کنید ، من اینطور یادم هست که تأخیر در برگزاری قبلا هم سابقه داشته.
تا جایی که ذهن بنده هم یاری می کند برگزار شده در همه ادوار گذشته منهای دوره اول نمایشگاه قرآن