کد خبر: 3335861
تاریخ انتشار : ۰۵ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۴:۴۲
آشنا عنوان کرد:

همزمانی بزرگداشت کتابداران با عصر عسرت کتاب/ فاقد سیاست ملی در حوزه کتاب هستیم

گروه ادب: مشاور رئیس جمهور در مراسم نکوداشت کامران فانی که صبح دوشنبه، ۵ مردادماه برگزار شد با بیان اینکه متأسفانه هیچ سیاست منسجمی که از ایده‌پردازی تا نوشتن کتاب را شامل شود، وجود ندارد، عنوان کرد: متأسفانه بزرگداشت بزرگان کتابداری ایران با عصر عسرت کتاب همراه شده است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، حسام‌الدین آشنا، مشاور رئیس جمهور صبح دوشنبه، 5 مردادماه در مراسم نکوداشت کامران فانی، کتابدار و مرجع‌نگار برجسته گفت: متأسفانه بزرگداشت بزرگان کتابداری ایران با عصر عسرت کتاب همراه شده است و در دوره غلبه پیامک‌خوانی بر کتاب‌خوانی، بزرگداشت کتابداران ضروری است.

وی افزود: در دوره‌ای که نیاز به تفکر و تعمق چندان ضروری تلقی نمی‌شود، در حالی که عده‌ای بر یافتن اسناد و تحقیق و پژوهش ساعت‌ها و روزها وقت صرف می‌کنند و این ارزشمند است، چنین کسانی که از داده‌اندوزی‌ها به حکمت‌افزایی رسیده‌اند، شایسته تقدیر هستند.

آشنا ادامه داد: در سال‌هایی که سازمان کتابخانه ملی ایران با همه نوع بی‌مهری مواجه بوده، عده‌ای به جای بزرگداشت عزیزان و بزرگان فرهنگی بر ممیزی کتاب پای فشرده‌اند؛ از این رو تلاشگرانی که کوشیده‌اند بر قله دانایی دست یابند، باید در صدر بنشینند.

وی تصریح کرد: متأسفانه ما هنوز در کشورمان فاقد سیاست ملی در حوزه کتاب هستیم؛ اگر چه تلاش‌هایی شده است، اما متأسفانه هیچ سیاست منسجمی که از ایده‌پردازی تا نوشتن کتاب را شامل شود، وجود ندارد و کتابخانه ما بخشی از پروسه نوشتن تا تولید کتاب است که نتیجه‌اش قدر نشناختن کتاب‌یاران و کتابداران کشور بوده و در حال حاضر ضعف بنیه اقتصادی کتاب را در کشور شاهدیم، همچنین تعداد ناشران بر کتابخوانان و شمارگان کتاب فزونی یافته است.

مشاور رئیس جمهور با تأکید بر اینکه باید در دوره دولت تدبیر و امید، تدبیری در حوزه کتاب شود، گفت: این امر منجر به تحقق سند قابل اجرا برای ساماندهی تولید و نشر کتاب در کشور خواهد شد و با توجه به اینکه هر رشته نیازمند مقتدایانی است، از این رو باید بزرگان یک رشته تازه‌واردها را به گونه‌ای به این حوزه هدایت کنند که آنها به رشته خود افتخار کنند؛ این امر سبب رشد و توسعه خواهد شد.

فانی: 8 سال دوران‌ساز کتابخانه ملی در زمان بجنوردی

در پایان این مراسم، کامران فانی در سخنانی گفت: برای من مایه مباهات است که مجلسی در بزرگداشت من برگزار شود. اولاً من خود را شایسته چنین نکوداشتی نمی‌دانم و از اینکه باعث زحمت شما شده‌ام، شرمنده‌ام.

وی افزود: دو، سه ماه پیش بود که وقتی اوراقم را نگاه می‌کردم به کارت عضویتم در کتابخانه ملی برخوردم که تاریخ آن مربوط به سال 1341 بود و 20 سال از آن تاریخ گذشت تا اینکه وارد کتابخانه ملی شدم و من همه 53 سال را در خدمت کتابخانه ملی نبودم، بلکه بیشتر در خدمت خودم بودم، تا کتاب‌های بسیاری را مطالعه کنم.

فانی ادامه داد: همیشه به این فکر بودم که به خودم برسم؛ چرا که اگر کسی ارزشی به خودش نگذارد، رشد نخواهد کرد و در این صورت نیز نخواهد توانست به دیگران کمک کند.

وی در ادامه گفت: من شاگرد مهدی محقق و همسرش نوش‌آفرین انصاری بودم و خود را مدیون پوری سلطانی می‌دانم که بیش از 15 سال در کنار هم بودیم و از وی تجربه‌های بسیار آموختم و همچنین ایرج افشار نیز بسیار اثرگذار بود و معتقد بود که کتابدار باید در خدمت فرهنگ ایران باشد و این کار را وظیفه خود می‌دانست.

فانی تصریح کرد: من در ابتدا کارم را با مرکز خدمات کتابداری آغاز کردم و سال‌ها بعد کتابخانه ملی ایجاد شد و نقطه عطف آن زمانی بود که کاظم موسوی‌بجنوردی ریاست آن را برعهده داشت و آن 8 سال، دوران‌ساز بود؛ از این رو مجموع این زمینه‌ها سبب شد این ساختمان بنا شود و اکنون کتابداری نوین ایران در اوج بوده و پیشرفت بسیاری داشته است.

گفتنی است، در پایان این مراسم لوح یادبود به کامران فانی اهدا و از تمبر اختصاصی وی رونمایی شد.

captcha