احمد آریایی نژاد نماینده مردم ملایر و عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه دور شدن از فرهنگ قرآنی، نبود امر به معروف و نهی از منکر در همه زمینهها منجر به افزایش رفتارهای نادرست و در نتیجه تبدیل منکر به ارزش و فرهنگ میشود اظهار کرد: در حوزه سلامت نیز این فرهنگ غلط منجر به تخلفهای بیشمار مانند ترویج و توزیع غذای ناسالم و نا امن میشود.
وی در رابطه با مفهوم امنیت غذایی تصریح کرد: ما در وهله نخست باید یک مبانی را تعیین کرده و بر اساس آن امنیت غذایی را تعریف کرده و بدانیم منظور از آن چیست؟ باید مشخص کنیم که چه چیزی غذا بوده و چه چیزی نیست؟ یعنی به یک شاخصها یک استانداردهایی نیاز داریم که بگویم این ماده غذایی هست یا خیر؟
آریایی نژاد ادامه داد: از سوی دیگر در جهان بحران غذا وجود دارد، مواد غذایی آسان به دست نمیآید، این موضوع دلایل گوناگونی مانند افزایش جمعیت، عدم مدیریت صحیح بر منابع غذایی و تقسیم ناعادلانه غذا در جهان به وسیله ابرقدرتهای جهانی است.
تقاضای زیاد و عرضه کم و سالم، مجال را برای سود جویان فراهم میکند/ کمبود ناظران مواد غذایی در کشور
وی اظهار کرد: در کشور ما نیز متقاضی زیاد بوده و عرضه صحیح و سالم کم، وقتی چنین باشد انسانهای سودجو که اقتصاد را بر اخلاق و سلامت ترجیح میدهند فرصت را غنیمت شمرده و در پاسخ به این تقاضاها برمیآیند، جنس تقلبی را به مردم عرضه کرده و محصولات ناسالم را به نام محصولات سالم قالب میکنند مردم هم نیازدارند و به دنبال تهیه این مواد میروند.
این نماینده مجلس عنوان کرد:چه کسی باید جلوی آن را بگیرد؟ ناظران! حال ناظر باید رصد کند که در یک جایی تقلب شده است و بلافاصله باید برخورد کند و جلوی آن را بگیرد، متأسفانه در کشور ما گاه ناظر سستی به خرج میدهد و یا اینکه تعداد تخلف چنان زیاد است که با کمبود ناظر مواجه میشویم وقتی تعداد تخلف افزایش یافت به فرهنگ تبدیل شده و برخورد با آن بسیار سخت میشود.
وقتی امر به معروف و نهی از منکر نباشد بلا فراگیر و عذاب فراگیرتر میشود
وی بیان کرد: امام علی (ع) به امام حسن(ع) میفرماید: امر به معروف و نهی از منکر کنید در غیر این صورت بدیها بر خوبی غلبه پیدا میکند بلا و عذاب هم فراگیرتر میشود، بنابراین باید در این حوزه امر به معروف نهی از منکر کنیم این همان کار فرهنگی است که میتواند امنیت غذایی را برای ما فراهم آورد.
آریایی نژاد تأکید کرد: ما قرآن داریم بالاتر از کلام خدا چیزی نیست و باید بدان عمل کنیم و آنجایی را که نمیفهمیم احادیث حضرت رسول(ص) و روایات ائمه معصوم روشن کرده اند دوری از قرآن و فرهنگ قرآنی و اسلامی چنین بلاهایی را بر ما نازل کردهاند.
شناسایی عوارض مواد نامرغوب و آموزش تشخیص مواد سالم به مردم
وی تأکید کرد: باید با کار فرهنگی و تبلیغاتی بگوییم ماده غذایی نامرغوب و تقلبی این عوارض را دارد همه مردم سلامتی خود را دوست دارند و سعی میکنند مواد سالم را انتخاب کنند اگر سالم باشد به مردم اطلاع رسانی کنیم، نحوه تشخیص سلامت مواد غذایی را به مردم آموزش دهیم وقتی چنین کاری کردیم امنیت غذایی مردم برآورده میشود.
عضوکمیسیون بهداشت ودرمان یادآور شد: مجلس شورای اسلامی در راستای امنیت غذایی و دارویی طرحی را فراهم کرده است که بر اساس آن فروش محصولاتی که در ماهواره تبلیغ میشود را ممنوع میکند اما این کافی نیست همزمان باید مردم را آموزش دهیم که چنین محصولاتی چون کنترل نمیشوند و از مجاری قانونی و نظارتی رد نمیشوند بسیار خطرناک بوده و تبعات جبران ناپذیری دارد.
وی خاطر نشان کرد:بازهم تأکید میکنم با کار فرهنگی و بازگشت به مفاهیم قرآنی و دینی و عمل به آنها، نهی از منکر متخلفان، و آموزش مردم در نحوه انتخاب مواد غذایی صحیح میتواند امنیت غذایی را برای ما به ارمغان آورد.