به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) به نقل از پایگاه خبری «On Islam»، غلام محد کومار، معلم بازنشسته تاریخ در کشمیر جنوبی، میگوید: همواره از نزدیک تغییراتی را که در زندگی اجتماعی کشمیریها رخ میدهد، بررسی کردهام؛ در گذشته سرگرمی مسلمانان کشمیر تحت کنترل هند فقط دیدن فیلم در سینما بود. در اواخر دهه 1990 سینماها جمع شد و رادیو و تلویزیون برای مردم باقی ماند. هیچ وسیله ارتباطی وجود نداشت به جز چند خط تلفن که در اماکن مهم شهر قرار داشت.
پس از آن شبکههای تلویزیونی متعدد، تلفنهای همراه و دیگر ابزارهای تکنولوژیک و نیز اینترنت مورد استفاده جوانان قرار گرفت که در ابتدا غالباً به صورت منفی و برای فعالیتهای غیرقابل قبول مورد استفاده قرار میگرفت.
اما امروزه همه چیز تغییر کرده و نسل جوان راههای بهتری را برای استفاده از این ابزارهای رسانههای اجتماعی مرتبط با اینترنت، پیدا کردهاند.
شاهد آن هستم که بسیاری از جوانان از این ابزارهای کارآمد برای افزایش آگاهیهای خود و اطرافیان خود استفاده میکنند و به آن به چشم وسیله سرگرمی نمینگرند.
نرمافزارهای مفید زیادی نیز وجود دارد که از آن جمله به نرمافزارهای قرآن و داستانهای انبیا الهی میتوان اشاره کرد که به جوانان کمک میکنند تا استفاده درستی از جهان پرسرعت تکنولوژی داشته باشند.
برخی جوانان کشمیری عنوان میکنند که فناوریهای جدید، زندگی آنها را بهبود بخشیده است؛ آنها میگویند که علاوه بر امکان تماس با دوستان خود، برنامه منظمی برای مطالعات دینی و معنوی خود نیز دارند.
مولوی شافی، جوان کشمیری میگوید: روند کنونی استفاده از جدیدترین فناوریها مانند گوشیهای هوشمند، نرمافزارهای ارتباطی مانند واتساپ و شبکههای اجتماعی مانند فیسبوک به منظور گسترش آگاهیها نسبت به اصول بنیادین اسلام در میان مسلمانان، قطعاً به دانش جوانان مسلمان خواهد افزود.
وی افزود: این نرمافزارها در آگاهسازی جوانان مسلمان نسبت به زندگی حضرت محمد(ص) و افزایش آگاهیهای دینی بسیار مؤثر هستند.
وی گفت: در سه سال اخیر این نرمافزارها وارد زندگی مردم شده و فواید زیادی را برای آنان داشتهاند.