به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، سومین اجلاس راهبردهای توسعه فرهنگی و اجتماعی شهرهای ایران ساعتی پیش در مرکز همایش باغ موزه دفاع مقدس آغاز شد. در این همایش محمد باقر قالبیاف شهردار تهران گفت: باید این جلسات و همایشها به گونهای برگزار شود که تعامل بین شهرداریهای کشور یک تعامل و رابطه صحیح با استفاده از تجربیات یکدیگر باشد.
قالیباف با اشاره به اینکه شهرداریها به عنوان یک نهاد عمومی و دولتی و با بیش از هزار شهرداری فعالیت میکنند، گفت: باید کاری کنیم که خودمان به فکر خودمان باشیم به طوری که بتوانیم به همدیگر کمک کنیم و نقطه نظرات هم در جهت پیشبرد فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی شهرداری و خدمت رسانی به مردم استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه شهرداریها در نظام اداری جایگاهی ندارند، گفت: کار ما عمدتاً در وزارت راه و شهرسازی و وزارت کشور دنبال میشود و نهایتاً در بخش سازمان شهرداریها کارهای جست و گریختهای انجام میشود که خیلی تعامل خوبی با این سازمان ایجاد نشده است.
قالیباف با اشاره به بحث کمیسیون فرهنگی و اجتماعی برای شهرداری گفت: اگر کشوری استقلال فرهنگی نداشته باشد با وجود داشتن سایر استقلالهای سیاسی و اقتصادی پیروز نخواهد بود.
عبادت خالصانه
وی ادامه داد: تاریخ مبارزه مسلمین و تلاشهای مجاهدان آنها امروز به نظام اسلامی بدل شده است که با تمام ضعف و قوتها میخواهد یک حرف را به ما بزند و آنهم چیزی جزء رسیدن به رشد و تعالی شهروندان نخواهد بود به نوعی که همه شهروندان بتوانند در امور شهروندی خود عبادت خالصانه خود را انجام دهند.
کارهای فرهنگی جوهره دینی داشته باشد
شهردار تهران تصریح کرد: مهمترین رسالت این است که به کارهای فرهنگی و اجتماعی توجه داشته باشیم و بدون شک باید کاری کنیم که کارهای فرهنگی جوهره دینی داشته باشد.
وی خاطر نشان کرد: اگر ما به کار فرهنگی و اجتماعی بپردازیم ولی شهروندان مشکلات شهری داشته باشند و نظام سلامت اداری رو به بهبود نبریم قطعا کار فرهنگی نتوانستهایم انجام بدهیم.
قالیباف در ادامه با بیان اینکه ما باید به شهروندان سرویس خوب و خدمات مناسب ارائه کنیم گفت: در کنار این فعالیتها باید کار فرهنگی را انجام دهیم که ارائه سرویس و خدمات مناسب خودش بالاترین کار فرهنگی است.
بودجه کمتر از 3 درصد برای فعالیتهای فرهنگی
وی از بودجه کارهای فرهنگی در شهرداری گفت و افزود: ما کمتر از سه درصد از کل بودجه در حوزه شهرداری و شورای شهر برای کارهای فرهنگی اختصاص دادهایم که این بسیار کم است.
مشکلات فرهنگی ما در کشور کجاست؟
شهردار تهران با طرح سوالی مبنی بر اینکه باید بدانیم مشکلات فرهنگی ما در کشور کجاست و ما در حوزه فرهنگ چرا نتوانستهایم موفق عمل کنیم، گفت: بارها این سخن را از زبان مقام معظم رهبری شنیدهام و آثارش را هم در جامعه دیدهایم که چرا در حوزه فرهنگ نتوانستهایم موفق عمل کنیم. در شهرداری این مورد را به بحث قرار دادهایم.
وی افزود: اگر ما بتوانیم ساز و کاری را انجام دهیم که در همه بخشها کارهای فرهنگی انجام شود به این سوال و معادله پاسخ دادهایم.
استقلال فرهنگی؛ بالاترین اصل در حوزه فرهنگی
قالیباف با اشاره به استقلال فرهنگی به عنوان بالاترین اصل در حوزه فرهنگی گفت: استقلال فرهنگی و غیر آن باید متوجه به تولید باشد و کشور باید مولد باشد و بعد از آن این سوال مطرح شود که چه چیزی باید تولید کنیم.
شهردار تهران ادامه داد: در حوزه استقلال فرهنگی باید به چهار موضوع بپردازیم این چهار موضوع عبارت اند از: قدرت، ثروت، معرفت و منزلت است. معتقدیم که سازمانها، دولتها، ملتها و مکاتبی موفق هستند که بتوانند این چهار مورد را به هم تبدیل کنند. به نوعی که هر کدام از آنها بتوانند بر دیگری اثر بگذارند و ثروت ایجاد کنند.
وی ادامه داد: تبدیل ثروت به قدرت، قدرت به ثروت به راحتی انجام میشود لذا ما باید بتوانیم راه تبدیل کردن منزلت به ثروت و یا قدرت به منزلت را پیدا کنیم.
قالیباف در ادامه گفت: ما فرهنگیها و کسانی که کار فرهنگی انجام میدهند اگر بخواهیم در جامعه منزلت پیدا کنیم باید به این بپردازیم که کدام یک از چهار مورد را توانستهایم به هم تبدیل کنیم.
تعلیم و تکریم نه فقر و تکاثر
وی ادامه داد: در جامعه اسلامی نباید فقر و تکاثر باشد و آنچه که باید یک جامعه اسلامی داشته باشد تعلیم و تکریم است که تبدیل کردن این موارد هم یعنی کار فرهنگی.
قالیباف با بیان اینکه ما به فرهنگ شهر کار داریم و نمیتوانیم در همه حوزهها وارد شویم، گفت: توجه به آسیبهای اجتماعی، سبک زندگی، اوقات فراغت، دینی بودن فعالیتهای فرهنگی، خانواده محور بودن و هویت فعالیتهای فرهنگی مواردی است که ما باید در این حوزه به آنها دقت کنیم.
وی ادامه داد: وقتی میگویم دین منظورمان این است که هویت محلی، ملی، جهانی، دینی و انقلابی خودمان را باید مورد توجه قرار دهیم. وقتی که میگویم هویت انقلابی امام(ره)، فلسطین و قدس و دفاع مقدس را مد نظر قرار دادهایم فرهنگ قرآنی و نماز هویت دینی ماست و توسعه مساجد هم با همین هویت است.
کار فرهنگی کار دل است
شهردار تهران تصریح کرد: یکی از مسائل فرهنگی که بسیار مهم است این است که کار فرهنگی کار دل است و کار گل نیست؛ کار فرهنگی کار بیهودهای نیست. اصول کار فرهنگی به این است کسی آن را انجام دهند که اخلاص و دغدغه کار فرهنگی داشته باشد.
وی ادامه داد: کار فرهنگی کار پیمانکاری نیست کار فرهنگی محل شغل و کسب و محل جایگاه به دست آوردن نیست کار فرهنگی باید آثاری داشته باشد که در جامعه نمود، مشخص و تاثیر گذار باشد.