به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، سومین اجلاس راهبردی توسعه فرهنگی و اجتماعی شهرهای ایران ساعاتی پیش در محل باغ موزه دفاع مقدس آغاز شد.
در این همایش حجتالاسلام و المسلمین امرودی، معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران پاور پوینتی را با موضوعی ثمره ده ساله فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران ارائه کرد. وی در این پاور پوینت به توسعه و تعالی فرهنگ شهر تهران با رویکرد فرهنگ جهادی اشاره کرد و افزود: در حوزه فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی شهر تهران پنج سرفصل شامل آسیبشناسی وضعیت عمومی و فرهنگ اجتماعی، مدیریت شهری تهران، مراحل بلوغ شهری، سیاستها و اهداف را پیش بینی کردهایم.
وی در مورد آسیب شناسی وضعیت عمومی فرهنگی و اجتماعی مدیریت شهری تهران تا پیش از آغاز مدیریت جهادی در سال ۸۴ گفت: ما در گذشته نظام مالی آشفته و فاقد شفافیت داشتیم و فقدان بودجه و منابع مالی غلبه مطلق رویکرد خدماتی به ماموریتهای شهرداری در درون و بیرون آن و مدیریت چند پاره، پراکندی و جزیرهای بودن را در بخشهای مختلف شهرداری تهران شاهد بودیم، اما امروزه سعی کردهایم که تمامی موارد را اصلاح کنیم.
امرودی ادامه داد: تا پیش از آغاز مدیریت جهادی در سال ۸۴ محیطهای رها شده فراوان و وجود پروژههای نیمه کاره، فقدان سند منسجم، عدم اراده مدیران شهرداری، مطالعات متعدد در حوزه مسائل اجتماعی مانند کودکان کار، کمبودها زیرساختها و نبود امکانات را داشتیم که بعد از آن تلاش کردیم تمامی این موارد را بهبود ببخشیم.
معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران با تاکید بر اینکه شهرداری باید در کسب اعتماد در بین مردم به جایگاه واقعی خودش برسد، گفت: تلاش کردهایم که اعتمادسازی در حوزههای مختلف شهری به وجود آید و سندهای مختلفی از جمله دین و حقوق شهروندی را ایجاد کنیم.
باید خطشکن باشیم
امرودی افزود: برای کار فرهنگی باید شهرداران و اعضای شورای اسلامی شهر و مدیران شهرداریها خط شکن باشند.
وی در ادامه با اشاره به مراحل بلوغ شهری در حوزههای فرهنگی و شهری گفت: بلوغ سازمانی، حوزه خدماتی، حوزه عمرانی، حوزه اجتماعی، فرهنگی و تربیتی از جمله فعالیتهای است که در پی انجام آنها هستیم که هر کدام در جایگاه خود و به مسیر خود ادامه میدهند.
لزوم نگاه دین مدارانه در فعالیتهای شهرداری
امرودی با تاکید بر لزوم نگاه دین مدارانه در فعالیتهای شهرداری، گفت: باید فعالیت و کارهایی انجام دهیم که دین مدارانه باشد در دین نگاه اول به انسان است و باید در حوزه هم محور فعالیتها شهروندان و رعایت احترام به حقوقشان باشد و در مرحله بعدی توجه به مسائل فرهنگی و بعد از آن حفظ روحیه جهادی ایجاد شود.
وی همچنین در مورد مدل فرهنگی و اجتماعی شهر تهران گفت: توسعه به ساخت و ساز و عمران شهر، زمینه سازی به ایجاد تشکلهای مردمی، توجه ویژه به بانوان و ایجاد زیرساختهای اجتماعی از جمله فعالیتهایی است که در این حوزه انجام میشود.همچنین گسترش آموزشهای شهروندی و ایجاد سبک زندگی ایرانی و اسلامی از دیگر این موارد است.
تهران را به یک نمایشگاه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت تبدیل کنیم
معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران با تاکید بر ترویج و تثبیت فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه، گفت: باید این فعالیتها توسعه پیدا کند تا بتوانیم تهران را به یک نمایشگاه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت تبدیل کنیم.
وی در نهایت با بیان اینکه باید تلاش شود شهروندان بتوانند در کنار هم سالم، با نشاط، در محیط اسلامی، انقلابی، ایرانی، پویا و با آرامش زندگی کنند گفت: با حفظ این موارد شاهد یک شهر الگو خواهیم بود.
امرودی از مشارکت همه دستگاهها در کارهای فرهنگی و اجتماعی شهرداری گفت و افزود: در اکثر فعالیتها تمامی دستگاهها از جمله وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان اوقاف و امور خیریه، وزارت بهداشت، وزارت آموزش و پرورش، سازمان تبلیغات اسلامی، مرکز رسیدگی به امور مساجد، صدا و سیما، سپاه پاسداران و سایر دستگاهها برای فعالیت فرهنگی مشارکت دارند.