به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، بیست و هشتمین نشست رؤسای مراکز استانی حوزه هنری با سخنرانی محسن مومنی شریف، ریاست حوزه هنری، سیدیننیا، دبیر چهارمین دوره جشنواره و دبیران کمیتههای تخصصی و فاضل نظری، معاون هنری حوزه هنری در محل حوزه هنری برگزار شد.
فاضل نظری در ابتدای سخنانش با تاکید بر اینکه چنین جلساتی برای اتفاق نظر و رسیدن به اشتراک معانی برگزار میشود، تصریح کرد: کارهای اجرایی وظیفهای هستند که باید ترتیب اثر داده شوند. در این هیچ شکی نیست. تعاریف هم از آن مشخص است. اما یک دغدغه دیگر در بین مدیران حوزه هنری مطرح است که باید بدان به صورت جدی توجه کرد.
وی ادامه داد: التزام فکری و عملی به گفتمان انقلاب اسلامی بسیار مهم است و باید در این زمینه با مدیران حوزه هنری استانها به مفاهمه برسیم. امروز باید هر کسی که در قالب این گفتمان فعالیت میکند به اینکه به گفتمان انقلاب اسلامی متعلق است افتخار کند.
این شاعر با اشاره به اینکه برخی فکر میکنند برای خلق اثر هنری برای گفتمان انقلاب اسلامی باید پول و دستمزدهای بیشتری دریافت کنند در اشتباه هستند، توضیح داد: نباید این طرز فکر به وجود بیاید که چون عدهای برای این گفتمان تولید اثر هنری دارند به خاطر پول این کار را میکنند. اتفاقاً برعکس، تنها جایی که هنرمند برای پول کار نمیکند باید حوزه هنری باشد. این دیدگاه باید از صدر تا ذیل حوزه هنری را در برگیرد. خصوصاً باید از مدیران آغاز شود و مدیران طبق فرمایش مقام معظم رهبری مدیریت جهادی داشته باشند و اینکه در گفتمان انقلاب اسلامی به صورت جهادی مدیریت میکنند افتخار کنند.
معاون هنری حوزه هنری افزود: فرد اگر برای پول کار میکند مدیریتش به خاطر پول است. در این صورت حوزه هنری را به عنوان پله یا پل نگاه میکند که این آفت است. مدیران ما نباید چشمشان به نهادهای دیگر باشد که دقت کنند که دیگران چه میکنند که آنها هم تکرار کنند. مدیران حوزه باید ببینند چه کاری روی زمین مانده است که به آن ترتیب اثر دهند.
نظری در ادامه با اشاره به گلایههایی در زمینه مصادره هنرمندان حوزههای هنری استانها گفت: برخی میگویند فلان سازمان یا وزارتخانه هنرمند ما را مصادره کرد. جشنواره گرفت و آن فرد را از دستمان ربود. این طرز نگاه اشتباه باید از بین برود. اصلاً حوزه هنری برای صدور هنرمند است به همه جا. حوزه هنری وظیفه دارد که هنرمندان متعهد را تربیت کرده و عرضه کند.
به گفته نظری، حوزه هنری باید آرایش ستادی خود را به نفع حوزههای هنری استانها تغییر دهد. او در این زمینه تاکید کرد: حوزه هنری برای دستیابی به اهداف خود باید تولید داشته باشد. به نظر من بهترین استعدادها و بهترین زمینهها در استانها و شهرستانها وجود دارد که مورد غفلت واقع شدهاند.
وی در ادامه افزود: برای این کار من از مدیران استانها خواهش دارم که منفعل نباشند. نباید مدیران استانی منتظر باشند تا از ستاد حرفی برسد بعد عمل کنند. نباید گامهای منفعل برداشت، بلکه باید هر حوزه هنری در هر استانی اقدامهای موثر داشته باشد. هنرهای بومی استانها را پیدا کرده و استعدادها را کشف کنند.
نظری گفت: این طور نیست که هر حوزه استانی از ستاد مرکزی پیروی کند و هر بخشی که اینجا دایر شده مدیر استان هم در مرکز خود دایر کنند. اتفاقاً باید برعکس عمل کنند. مدیران باید با توجه به زمینههای بومی هر استان بخشهایی را راهاندازی و بخشهایی را تعطیل کنند.