به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) حجتالاسلام والمسلمین مهدی همازاده امروز 11 مرداد در نشستی خبری به تشریح برنامههای همایش ملی فقه هنر پرداخت و گفت: این همایش بخشی از سلسله همایشهای نسبت دین و هنر است که اولین همایش آن دوسال قبل با عنوان همایش قرآن و هنر برگزار شده بود.
250 مقاله در اولین همایش
وی ادامه داد: در جریان اولین همایش 250 مقاله ارسال و داوری شد و قرار است مجموعه مقالات منتخب با همکاری وزارت ارشاد چاپ شود.
همازاده با بیان اینکه در سال 1396 نیز همایش حکمت هنر برگزار خواهد شد تصریح کرد: هر تصمیمی که قرار است در زمینه هنر در نهادهای تصمیم ساز کشور گرفته شود باید پشتوانه فقهی و اجتهادی داشته باشد زیرا بخشی از چالشهای هنر در دوره کنونی متاثر از فتاوای مجتهدان است.
دبیر اجرایی این همایش بیان کرد: هنر بما هنر موضوع کاوشهای فقهی نبوده است چون در جامعه دارای عینیت زیادی هم نبوده است وباید همان طور که به موضوعاتی مانند نجاست و طهارت و ... پرداخته میشود باید به هنر هم پرداخته شود.
وی افزود: همان طور که موضوعات فقهی در طول زمان متحول میشود هنر نیز متحول می شود و باید ابعاد فقهی آن متناسب با شرایط روز بررسی شود.
همازاده اظهار کرد: سؤالات مستحدثه زیادی در زمینه هنر فراروی حوزه و فقهاست و لزوم کنکاش علمی و فقهی در این زمینه ضروری است.
دبیر اجرایی همایش با اشاره به برنامههای همایش با بیان اینکه همایش با همکاری شورای فرهنگ عمومی، شورای انقلاب فرهنگی و مرکز فقهی ائمه اطهار(ع)، پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، دانشگاه قم و ... برگزار می شود عنوان کرد: این همایش زمستان امسال برگزار میشود و فراخوان آن نیز از دو هفته قبل آغاز شده است و از حمایت بزرگان حوزه و مراکز علمی برخوردار است.
محورهای همایش
همازاده ادامه داد: این همایش در محورهایی مانند فلسفه فقه هنر با موضوعاتی مانند؛ روششناسی فقاهت هنر، گستره شریعت و هنر، آثار هنری شریعت بنیاد در تاریخ و تمدّن اسلامی و بررسی زمانمندی احکام منصوص هنر برگزار میشود.
معاون پژوهش مدرسه اسلامی هنر افزود: فقه و هنر با موضوعاتی مانند؛ بازپژوهیهای فقاهتی، بازپژوهی احکام تعیّنات (فرمهای) هنر، بازپژوهی اصطلاحات مرتبط با هنر در متون فقهی، تحلیل و تحقیق هستی شناسانه و حکم شناسانه جایگاه عرف در فقه هنر، بازپژوهی نقش انگیزه و محتوا در حلیّت و حرمت هنر، و ... برگزار خواهد شد.
وی گفت: حاکمیت اسلامی و هنر، جنسیت و هنر، هنر و آزادی بیان، هنر و اغتراب و نقش چالشهای بینالمللی در احکام هنر از دیگرمحورهای و موضوعات همایش خواهد بود.
وی با بیان اینکه طبق رایزنیهای انجام گرفته با چند مجلّه علمی – پژوهشی، مقالات برگزیده پس از ارائه در روز همایش، در این مجلات به چاپ خواهد رسید تصریح کرد: مهلت ارسال مقالات تا بیستم مهرماه 94 است و نتیجه داوری مقالات نیز تا پایان آذرماه اعلام خواهد شد. دبیر اجرایی همایش بیان کرد: پژوهشگران و صاحبنظران میتوانند مقالات خود را با ذکر کامل مشخصات نویسنده، به آدرس الکترونیکی FEQHEHONAR@CHMAIL.COM ارسال کنند یا بر روی صفحه مجازی همایش در وب سایت مدرسه اسلامی هنر به آدرس http://feqhehonar.isoa.ir بارگذاری کنند.
یادآور میشود، نشانی دبیرخانه همایش قم، خ ۳۰ متری هنرستان، نبش کوچه ۲۰، مدرسه اسلامی هنر، معاونت پژوهش است.