به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاعرسانی ریاست جمهوری، حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی روز یکشنبه، 11 مرداد در پیامی به اجلاس رؤسای آموزش و پرورش که توسط حسامالدین آشنا، مشاور فرهنگی رئیسجمهور قرائت شد، گفت: تعلیم و تربیتِ معطوف به ارزشها و نیازهای جامعه، علاوه بر این که دانشآموزان را متدین، گفتوگومدار، نقاد، مدافع حقوق خود، شجاع و ایثارگر تربیت میکند، باید بتواند انسجام اجتماعی را هم تأمین نماید.
متن پیام رئیسجمهور به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
سیودومین اجلاس مدیران و رؤسای آموزش و پرورش سراسر کشور و حضور شما گرامیان، فرصت مغتنمی فراهم آورده است تا با هم به مشکلات دستگاه تعلیم و تربیت کشور بیاندیشیم و برای شکوفایی کودکان و نوجوانان ایران عزیز تدبیر کنیم.
اصل چهلوسوم قانون اساسی، آموزش و پرورش را یکی از نیازهای اساسی مردم تلقی و دولت را موظف به تأمین آن کرده است. این وظیفه خطیر در عین حال فرصتی بیبدیل فراهم آورده تا آموزش و پرورش همراه با نهادهای دین، خانواده، رسانه و دیگر سامانههای مدنی، شرایط اصلاح اجتماعی و زیست بهتر را برای نسل آینده رقم بزند.
شرایط و تغییرات شگرف جهان امروز، تحول نظام آموزشی را بیش از هر زمانی ضروری ساخته است. نظام آموزش و پرورش باید حافظ انسجام ملی و عامل نهادینهسازی رفتارهای بهنجار اجتماعی باشد. تعلیم و تربیتِ معطوف به ارزشها و نیازهای جامعه، علاوه بر این که دانشآموزان را متدین، گفتوگومدار، نقاد، مدافع حقوق خود، شجاع و ایثارگر تربیت میکند، باید بتواند انسجام اجتماعی را هم تأمین نماید.
امروز باید به این پرسش مهم و اساسی پاسخ دهیم که آموزش و پرورش چگونه میتواند در کنار توسعه آگاهیها و اصلاح رفتارهای فردی، در شکلگیری رفتارهایی اجتماعی مانند احساس مسئولیت، کار جمعی، قانونگرایی و انضباط اجتماعی هم ایفای نقش نماید؟
انسجام اجتماعی زمینهساز توسعه فرهنگی، ثبات سیاسی و اعتماد عمومی و متغیر اصلی برای استقامت در برابر نفوذ فرهنگی بیگانگان است. اهمیت انسجام اجتماعی به عنوان یکی از آثار و برکات آموزش و پرورش در دنیای پر ازشتاب و تغییر امروز تا حدی است که حد و مرزهای جغرافیایی جای خود را به حد و مرزهای اجتماعی و فرهنگی سپرده است، که حافظ آن نه تسلیحات نظامی بلکه انسجام فرهنگی است.
مسئولان و رؤسای محترم آموزش و پرورش کشور؛
حراست از انسجام اجتماعی در آموزش و پرورش به مثابه حراست از هویت فرهنگی ملتها است. احساس پیوند اعضای یک ملت با یکدیگر یک روزه بدست نمیآید و نیازمند ممارستی طولانی در سالهای تربیت مدرسهای است. سامانه ی تعلیم وتربیت ملی ما برای حفظ انسجام اجتماعی چارهای ندارد جز آنکه احترام به تمامی نمادهای هویت ملی، دینی، مذهب رسمی، پرچم، سرود، زبان و خط رسمی و میراث فرهنگی را توسعه دهد و میان اجزای خود اعم از معلم، مدرسه و خانواده رابطهای منزلتی مبتنی بر کرامت را شکل دهد تا دانشآموزان هم هرچه بیشتر این نوع رابطه را در میان خود و در جامعه باز تولید کنند.
شما مدیران آموزش و پرورش باید احساس افتخار نسبت به دین و وطن را در دانشآموزان برانگیزید و سیاستگذاریهای آموزشی و تربیتی را برای بسط انسجام اجتماعی و علیه دگرسازیها و شکافهای قومی ومذهبی و افراطیگری در دستور کار خود قرار دهید.
آموزش و پرورش باید بتواند خرد عملی و امید و تعلق خاطر دانشآموزان را به وظایف و مسئولیتهای فردی و اجتماعی تعمیق نماید، به آرمانخواهی و ایجاد چشماندازهای روشن توجه خاص نشان دهد و مهارتهای مبتنی بر کارآفرینی و تحقق شعار «هر دانشآموز یک مهارت» را در آنان تقویت نماید.
در پایان امیدوارم همانگونه که خدمتگزاران ملت در سیاست خارجی توانستند با تکیه بر الطاف الهی، راهبریهای حکیمانه مقام معظم رهبری و حمایت و پشتیبانی ملت، در برابر زیادهخواهیها استقامت کنند و با تکیه بر منطق گفتوگو، صلح دوستی ایرانیان را به جهانیان اثبات نمایند، مدیران تلاشگر آموزش و پرورش هم بتوانند با تدبیرگری و امیدآفرینی در بسط انسجام اجتماعی و همدلی و همزبانی بیشتر برای توسعه همهجانبه ایران امروز و فردا نقشآفرینی نمایند.
والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته
حسن روحانی
رئیسجمهوری اسلامی ایران