کد خبر: 3338077
تاریخ انتشار : ۱۱ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۸:۵۶
کارشناس مسائل خانواده بیان کرد:

مولفه‌های زندگی اسلامی/ سبک زندگی انتخابی با هویت فرد سازگار باشد

گروه جامعه: حجت‌الاسلام روحانی قوچانی، با بیان اینکه اگر می‌خواهیم زندگی موفقی را شروع کنیم باید سبک زندگی با هویت ما سازگار باشد، گفت: برای داشتن یک زندگی با دوام باید اسلامیت و جنسیت را حفظ کنیم و در کنار آن ایرانیت را هم در نظر بگیریم.

حجت‌الاسلام والمسلمین مرتضی روحانی قوچانی، کارشناس مسائل خانواده و سبک زندگی اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به معیار‌های زندگی اسلامی و راهکارهای موفقیت آن و مقابله با طلاق زودرس در بین جوانان گفت: ازدواج به عنوان سنگ بنای اولیه خانواده و به عنوان عاملی اساسی برای زوجیت و همدلی دو جوان زمینه بالندگی و پیشرفت همسران به شمار می‌آید.

وی افزود: انسان‌ها می‌توانند در سایه اندیشه و ایمان واقعی و در پناه زوجیتی شایسته، با اطمینان و صلابت، بر ناکامی‌ها و فراز و نشیب‌های زندگی چیره شوند و از وادی‌های شکست، مصمم و استوار عبور کنند و بتوانند از گذرگاه اسفل السافلین به سوی اعلا علیین، که همان مقصود خلقت است، راهی بگشایند.

حجت‌الاسلام روحانی قوچانی با بیان اینکه ازدواج موفق و سالم برای سلامت و امنیت جامعه مفید است و زمینه ارتکاب جرم و بزهکاری را کم می‌کند، گفت: متاسفانه در جامعه امروز با توجه به غلبه عصر تکنولوژی و اینکه بسیاری از مردم ما تحت تاثیر این فضا در همه زمینه‌ها قرار گرفته‌اند سالم بودن و موفقیت در ازدواج را هم تحت تاثیر قرار داده‌اند.

این کارشناس مسائل خانواده خاطرنشان کرد: در عصر حاضر شبکه‌های اجتماعی و برنامه‌های ماهواره‌ای می‌تواند دلیلی برای تغییر نگرش به نوع ارتباطات، ازدواج و ارتباط زوجه در خارج از محیط خانه باشند که آسیب‌های جدی را در تشکیل خانوده به شکل سنتی وارد کرده است.

وی با بیان اینکه ارتباطات در جامعه امروز تغییرات بسیاری کرده است گفت: دسترسی دختر به پسر و پسر به دختر در فضای غیر از خانه قطعا این آسیب را وارد خواهد کرد که آنها ارتباطات خودشان را برقرار کنند و خواستگاری‌های خودشان را هم بدون درمیان گذاشتن با خانواده انجام می‌دهند.

روحانی قوچانی تصریح کرد: این مسئله طبیعی است که دانشجویان و یا کارمندان و... همدیگر را بپسندند و با هم ارتباط برقرار کنند اما مشکل اینجاست که این افراد از لحظه اول به هم دل می‌بندند و زمانی که دل به هم می‌دهند بعد از آن درگیر عشق و دچار رودبایستی می‌شوند که در رودبایستی بسیاری از اصول کار نادیده گرفته می‌شود.

وی ارتباط بلند مدت را عاملی برای  جدایی زودرس دانست و افزود: وقتی این افراد از یک ماه تا سال‌ها با هم ارتباط داشتند که در نهایت بخواهند ازدواج کنند همین ارتباط دراز مدت به دور از آگاهی و اطلاع خانواده یکی از بزرگترین آسیب‌هایی است که منجر به طلاق زودرس می‌شود.

این کارشناس مسائل خانواده گفت: آسیب‌های دیگری هم وجود دارد و تا زمانی که ما به سبک زندگی اسلامی برنگریدیم این موارد حل نخواهد شد. زندگی اسلامی چهار مولفه دارد که ما باید برای داشتن یک زندگی موفق به این چهار مولفه توجه ویژه‌ای داشته باشیم. این چهار مورد عبارت‌اند از انسانیت، اسلامیت، ایرانیت و در آخر جنسیت است.

وی ادامه داد: اگر ما می‌خواهیم قدمی برداریم و حرکتی کنیم باید با توجه به این چهار مولفه حرکت کنیم. اگر می‌خواهیم زندگی موفقی را شروع کنیم باید سبک زندگی با هویت ما سازگار باشد. سبک زندگی که در حال حاضر داریم بخش اعظم آن را از غرب گرفته‌ایم و تحت تاثیر فضا‌های مجازی هم قرار گرفته است که بزرگترین آسیب است.

حجت الاسلام روحانی قوچانی معتقد است که برای داشتن یک زندگی با دوام باید بتوانیم اسلامیت و جنسیت خودمان را حفظ کنیم و در کنار آن انسانیت و ایرانیت خود را هم در نظر بگیریم. ما باید به ارتباطات سنتی خودمان برگردیم و در کنار حفظ و حرکت در مسیر تکنولوژی و پیشرفت و به صورت مدرن در مسیر سنتی و اسلامی سبک زندگی قدم بگذاریم.

captcha