حسامالدین علامه، مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه جهاد دانشگاهی از ثمرههای نیک انقلاب اسلامی است این نهاد را بهترین فضا برای فعالیت نخبگان برای عملی کردن ایدههای خلاقانه دانست و اظهار کرد:امروزه نام جهاد دانشگاهی مترادف است با فضای مناسبی که برای نخبگان جوان در حوزههای پژوهشی و آموزشی به ویژه فرهنگی شده است.
وی افزود:همدلی، فضای آزاد، استفاده از خلاقیت و ابتکار اعضا و همکاران مجموعه جهاد دانشگاهی و عدم تکیه بر بودجههای دولتی و خودکفایی این مجموعه بزرگ را دارای دستآوردهای بزرگی کرده است.
علامه بیان کرد: بسترهای مناسبی که جهاد برای نخبگان فراهم آورده؛ موجب رشد و اعتلای آنها و ورود به رده های بالای مدیریتی کشور شده است هر وزارتخانهای را بنگریم بیش از 10 نفر از مدیران ستادی آنها از اعضای جهاد دانشگاهی بودهاند.
مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت جذب نیرو از طریق آگاهی استخدامی و شبیه شدن به نهادهای دولتی را بزرگترین آفتی دانست که میتواند جهاد را تهدید کند.
وی تأکید کرد: باید جهاد همچنان از بین نخبگان و افراد فعال کانونهای فرهنگی و علمی دانشجویی نیروهای خود را جذب کند مسلما اگر زمانی جهاد دانشگاهی بخواهد از طریق آگهی استخدام به جذب نیرو و اعضا بپردازد بزرگترین آسیبها را خواهد دید.
علامه اظهار کرد: مهمترین ویژگی که جهاد را برای نخبگان جذاب میکند عدم محدودیتها و بروکراسیهای رایج اداری در آنها است و وجود بسترهای مناسب برای رشد خلاقیتهای فردی و اقدامات ابتکاری نخبگان است.
وی خاطر نشان کرد: جهاد یک ساختار و سیستم از پایین به بالا دارد به همین دلیل است که مجموعه به راحتی میتواند طرحهای خود را به منصه ظهور و عمل برسانند این ویژگی مهمترین دلیل جذب نخبگان در جهاد دانشگاهی است.