به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، دوازدهمین دوره تربیت داور قرآن بخش تجوید در قسمت بانوان روز گذشته، 13 مردادماه در سازمان دارالقرآن الکریم آغاز شد.
مراسم افتتاحیه این دوره با حضور 23 نفر از بانوان از سراسر کشور برگزار شد که در ابتدای این مراسم، آیاتی از کلامالله مجید توسط محمد ضرغام، قاری جوان کشورمان تلاوت شد.
تبیین اهداف اساسی برگزاری دورههای تربیت داور قرآن
در ادامه محمدمهدی بحرالعلوم، معاون آموزش و پژوهش سازمان دارالقرآن ضمن خیرمقدم به شرکتکنندگان، هدف از تشکیل این دوره را تغییر و تحوّل اساسی در بخش آموزش قرآن در استانهای کشورمان برشمرد و گفت: هدف سازمان دارالقرآن از اجرای دورههای آموزش قرآن براساس انتظارات جامعه و در راستای تغییر و تحول اساسی و دستیابی به اهداف اصلی نزول قرآن کریم است.
وی ایجاد گروههای متخصص آموزش قرآن بهخصوص در استانهای کشور را یکی دیگر از اهداف سازمان دارالقرآن الکریم اعلام کرد و افزود: استانها دارای ظرفیتهای فراوانی در بخش قرآنی هستند که تاکنون مغفول مانده است و اعتنا و اتکای به آنها نتایج خوبی را در پی خواهد داشت.
لزوم بهکارگیری نیروی قرآنی استانها
معاون آموزش سازمان دارالقرآن با اشاره به ظرفیت قرآنی موجود در استانهای کشور اظهار کرد: در سالهای دهه 60 افرادی از این سازمان جهت داوری در مسابقات و محافل قرآنی استانها اعزام میشدند، امّا به تدریج با بهکارگیری از نیروی انسانی موجود در استانها در بخشهای مختلف قرآنی علاوه بر صرفهجویی در هزینههای اضافی، زمینه خودباوری و استفاده از استعدادها در استان ایجاد شد.
بحرالعلوم با اشاره به نحوه انتخاب افراد در این دوره اظهار کرد: در طرح اعطای مدرک به داوران در سال گذشته حدود 700 نفر در آزمونهای مختلف بخشهای تجوید، صوت و لحن، مفاهیم، وقف و ابتدا و همچنین حفظ قرآن در سه مرحله آزمون اولیه، آزمون تلاوت و آزمون داوری شرکت کردند که 200 نفر آنان به مرحله نهایی راه یافتند اما بهدلیل عدم کسب نمرات لازم در این مرحله، منجر به برگزاری دوره تربیت داور قرآن در رشته تجوید برای 40 نفر از آقایان و بانوانی شد که نزدیکترین موقعیت را به حدنصاب مورد نظر داشتند.
معاون آموزش و پژوهش سازمان دارالقرآن همچنین به برنامههای جانبی این دوره اشاره کرد و گفت: زیارت حرم حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) و کلاس اخلاق استاد «عباس سلیمی» مدرّس پیشکسوت قرآن و معاون فرهنگی آستان سیدالکریم در روز چهارشنبه یکی از برنامههای این دوره است.
ویژگیهای قضاوت درست چیست؟
در ادامه این جلسه نیز سیدمحسن موسویبلده، مدرّس دوازدهمین دوره تربیت داور در بخش تجوید، تشکیل این دوره را در راستای ارتقای سطح قرآنی بانوان حاضر و خدمت به ساحت مقدس قرآن دانست و افزود: قضاوت دارای ویژگیهای بسیاری است که طبق کلام معصومان(ع) بدون توجه و ملاحظه و حساسیت آن عواقب جبران ناپذیری را نیز در پی دارد.
وی در ادامه با اشاره به شرایط نامناسب در مسابقات قرآن کریم اظهار کرد: قضاوت همانند لبه تیغ برنده و حساس است، داور قرآن باید همان حسّی را داشته باشد که یک قاضی برای تعیین زندگی یک فرد و یا تعیین مجازات برای یک فرد مجرم دارد، آن هم در این گونه مسابقات قرآن که یک نیش قلم داور سرنوشت یک فرد را تعیین می کند پس باید قضاوت ها کاملاً بی طرفانه و عادلانه انجام گیرد.