کد خبر: 3339715
تاریخ انتشار : ۱۶ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۴:۴۰
رفیعی در جلسه تفسیر قرآن مطرح کرد؛

پرهیز از تمسخر دیگران هشداری جدی قرآن به مؤمنان است

کانون خبرنگاران نبأ: عضو هیئت علمی جامعة‌المصطفی با اشاره به اینکه برخی از آحاد جامعه از غیبت معنایی جزئی را متصور هستند و غیبت را تنها بدگویی از شخص می‌دانند، گفت: پرهیز از تمسخر دیگران هشداری جدی قرآن به مؤمنان است.

به گزارش کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، حجت‌الاسلام والمسلمین ناصر رفیعی، شامگاه چهارشنبه14 مردادماه سال‌جاری پس از نماز مغرب و عشاء در درس تفسیر هفتگی که در محل شبستان امام خمینی(ره) حرم مطهر حضرت معصومه(س) برگزار شد با بیان اینکه سوره همزه یکی از سوره‌های مکی با ۹ آیه و با مضمون مذمت  تمسخر و سرزنش دیگران نازل شده است، اظهار کرد: همچنین این سوره در مذمت مال‌اندوزی و پرهیز از پرداخت امور مالی حقوقی و شرعی هشدارهای جدی به بندگان دارد.

بنابر اعلام روابط عمومی و تبلیغات آستان حضرت فاطمه معصومه(س)، وی با اشاره به اینکه برخی از آحاد جامعه از غیبت معنایی جزئی را متصور هستند و غیبت را تنها بدگویی از شخص می‌دانند، تصریح کرد: پرهیز از تمسخر دیگران هشداری جدی قرآن به مؤمنان است.

وی ادامه داد: سوره همزه با کلمه «ویل» شروع می‌شود و به معنای «وای بر کسانی که» اعمالی منافی عزت بندگان انجام می‌دهند است.

عضو هیأت علمی جامعة‌المصطفی با اشاره به اینکه امام صادق(ع) در روایتی می‌فرماید «هر کس سوره همزه را در یکی از نمازهای واجب خود به جای سوره توحید بخواند فقر از زندگی او ریشه‌کن خواهد شد»، عنوان کرد: خواندن مکرر و تمسک به این سوره موجب افزایش رزق و روزی شخص می‌شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین رفیعی با اشاره به اینکه در اولین آیه سوره همزه تمسخر به هر حالت به شدت مورد مذمت خداوند متعال قرار گرفته است، گفت: امروزه در جامعه اسلامی  برخی رسانه‌ها را می‌توان یافت که تیراژ روزنامه خود را با تحقیر دیگران می‌دانند و تهمت بستن را از اصول حرفه‌ای کار خود می‌بینند.

وی با اشاره به جو سازی‌های موجود در  رسانه‌ها، تصریح کرد: آیه مبارکه «وَیْلٌ لِّکُلِّ هُمَزَةٍ لُّمَزَةٍ » هشدارهای جدی را به این رسانه‌ها و فضاهای  آلوده به اخبار کذب و جو ساز می‌دهد.

استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه ریشه عیب‌جویی و تحقیر در تکبر و خود برتربینی است، اظهار کرد: در این آیه غیبت در نهان و پنهان به شدت مذمت شده است و این جواب برخی از کسانی است که مدعی هستند که جلوی خود شخص در جمع این عیب را مطرح می‌کنند و این عمل خیش را غیبت نمی‌دانند.

وی افزود: یکی از آیات این سوره آنان که به مال اندوزی و شمارش مال خود مشغول هستند را به هشداری جدی متوجه ساخته است.

عضو هیأت علمی جامعه المصطفی با اشاره به اینکه تصور این ثروتمندان این است که مال آن‌ها برایشان می ماند، عنوان کرد:از امام معصوم نقل شده است که مالی در حقیقت برای خود انسان است که بخورد،بپوشاند و یا وقف کند.

وی ادامه داد: وقف یک فرهنگ پسندیده‌ای است که در فرهنگ اسلام به آن توجه خاصی است.

رفیعی با اشاره به اینکه بهترین مال در نگاه اسلام این است که در خدمت بشر باشد، گفت: امام رضا(ع) فرمود که «بهترین مال این است که در خدمت آبروی بندگان باشد».

یادآور می‌شود، جلسات تفسیر هفتگی قرآن کریم شب‌های چهارشنبه با حضور دکتر رفیعی در حرم مطهر حضرت معصومه(س) برگزار می‌شود.

امیرمحسن سلطان احمدی

captcha