لادن حیدری، مدیرکل دفتر حقوقی و مالکیت معنوی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره همایش «مالکیت ادبی و هنری» گفت: این همایش به اقتصاد و هنر مربوط بوده و به جنبه تجاری و اقتصادی آثار هنری میپردازد که حقوق مالکیت ادبی و هنری شامل حقوق مادی و معنوی پدیدآورنده اثر است.
وی افزود: امروزه در رابطه با نحوه مدیریت و تجاریسازی آن و تبدیل آن به کالای قابل مبادله بحثهای زیادی مطرح است و مباحث در بسیاری از کشورها که پدیدآورندگان بسیاری داشته و سرمایهگذاری در عرصه هنر بیشتر است، در این همایش حول محور تجاریسازی آثار و اقتصاد هنر بحث میشود.
حیدری در پاسخ به اینکه آخرین اقدام حقوقی که در رابطه با این موضوع انجام شده چیست، بیان کرد: ما در کشورمان آخرین قانونی که داشتیم، مربوط به سال 1348 است که قانون روزآمدی برای شناسایی حقوق پدیدآورنده نداشتیم و آخرین کاری که در این زمینه انجام شده، تدوین «لایحه جامع حقوق مالکیت ادبی و هنری و حقوق مرتبط» است.
وی تصریح کرد: این لایحه جامع در هیئت دولت به تصویب رسیده و برای بررسی به مجلس شورای اسلامی فرستاده شده است که ظاهراً در اولویتهای نخست مجلس نیست.
حیدری در ادامه گفت: بررسی این موضوع مهم است، اما مجلس لوایح و طرحهای دیگری نظیر قانون برنامه بودجه و ششم توسعه را در دست بررسی دارد که در اولویت هستند.
مدیرکل دفتر حقوقی و مالکیت معنوی یادآور شد: بررسی این موضوع به کمیسیون حقوقی و قضایی مربوط میشود، اما در کمیسیونهای صنعت و معدن، فرهنگی، آموزشی و ... نیز این موضوع مطرح است.