کد خبر: 3340076
تاریخ انتشار : ۱۷ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۴:۰۰
ظریف در مراسم روزی برای خبرنگار:

خدمت اصحاب رسانه به گفتمان انقلاب اسلامی با تبیین درست اهداف مذاکرات هسته‌ای

گروه جامعه: وزیر امور خارجه به مناسبت روز خبرنگار در جمع اصحاب رسانه، پیروزی در مذاکرات هسته‌‌ای را پیروزی گفتمانی عنوان کرد و گفت: اگر این پیروزی گفتمانی از سوی اصحاب رسانه تبیین شود خدمت بزرگی به گفتمان انقلاب خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) مراسم «روزی برای خبرنگار»، امروز شنبه، 17 مرداد ماه مصادف با روز خبرنگار با حضور علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حسین انتظامی معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد، پیشکسوتان، خبرنگاران و سایر اصحاب رسانه و با سخنرانی محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان در تالار وحدت برگزار شد.

در ابتدای این مراسم، حسین انتظامی معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد ضمن تبریک روز خبرنگار، گفت: عموم دست‌اندرکاران رسانه‌ای در دو حوزه حقوقی و رفاهی دغدغه‌های زیادی دارند اینجاست که تشکل‌های مطبوعاتی اهمیت پیدا می‌کنند تا مطالبات هم صنفان خود را به صورت متمرکز و هدفمند پیگیری کنند.

برنامه دولت یازدهم کنار کشیدن به نفع صنوف و تشکل‌های مطبوعاتی است

وی افزود: برنامه دولت یازدهم کنار کشیدن به نفع صنوف و تشکل‌های مطبوعاتی است. البته ماموریت‌های حاکمیتی را نمی‌توان واگذار یا کتمان کرد. همه باید کمک کنیم تا نوعی پختگی برای ایجاد تشکل‌های صنفی ایجاد شود و برای تحقق این هدف ابتدا نیاز به برقرار شدن مناسبات دموکراتیک واضح و روشن است.

روزنامه‌نگاران مبدل به کیسه شن‌های مورد استفاده در جنگ‌های خیابانی نشوند

انتظامی با تأکید بر اینکه هرچه نهادهای مطبوعاتی غیرسیاسی‌تر شوند بهتر می‌توانند به هدف خود دست یابند، اظهار کرد: سیاسی بودن و برچسب بهانه‌ای می‌شود تا از اقدامات آنها جلوگیری شود و عملا روزنامه‌نگاران مبدل به کیسه شن‌های مورد استفاده در جنگ‌های خیابانی شوند.

معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد روش‌های غیرپوپولیستی را مبنای سیاستگذاری‌های دولت عنوان کرد و گفت: باید سیاست‌هایی را دنبال کنیم که به نفع رسانه‌ها و روزنامه‌ها باشد و پیگیری و به سرانجام رساندن مسائلی مانند معافیت‌های مالیاتی رسانه‌ها، بیمه خبرنگاران و ... مهمترین برنامه‌هایی است که باید در فضای غیرپوپولیستی نهایی و اجرایی شود.

وی با تأکید بر اینکه دولت باید تسهیل‌گر و بسترساز فضای آزاد مطبوعات باشد، تصریح کرد: دسترسی آزاد به اطلاعات از جمله مهمترین موضوعاتی است که باید محقق شود و دولت این برنامه را در دستور کار خود دارد.

در ادامه این مراسم علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی کشورمان طی سخنانی عنوان کرد: تجربیات ما نشان می‌دهد خفقان و خمودی مطبوعات با استبدادی بودن حکومت‌ها رابطه‌ مستقیم دارد؛ جامعه‌ای که در آن مطبوعات نشاط نداشته باشند به سمت دیکتاتوری حرکت می‌کند.

وی ادامه داد: شعار انقلاب ما استقلال و آزادی بوده است و در قانون اساسی نیز بر آزادی بیان تاکید شده و این دولت تلاش خود را بر این گذاشته که این بخش از قانون اساسی را به درستی اجرا کند.

جنتی گفت: از رسانه‌ها انتظار می‌رود این آزادی بیان را با مسئولیت‌پذیری و اجرای رسالت اصلی روزنامه نگاری تحقق بخشند.

برخی از رسانه‌ها به دلیل توهین، تحریف مقدسات دینی توقیف شده‌اند

وی در پایان سخنانش گفت: ایران کشوری با حکومت دینی و اسلامی است، رئیس جمهور هم مفتخر به برخورداری از لباس روحانیت است، لذا باید رعایت مقدسات دینی و اسلامی مورد توجه باشد ولی باید گفت که متأسفانه برخی از رسانه‌ها که توقیف شده‌اند به دلیل توهین، تحریف یا حرمت نگذاشتن به مقدسات دینی بوده است که این امر باید به عنوان یک خط قرمز مورد توجه قرار گیرد.

برگزاری جلسه پرسش و پاسخ و مطرح کردن سؤال‌ها و مطالبات خبرنگاران از وزیر ارشاد و معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد بخش بعدی این مراسم بود و خبرنگاران که همیشه تلاش دارند صدای افراد بی‌صدای جامعه باشند اما صدای خودشان را کمتر به گوش مسئولان می‌رسانند، از این فرصت استفاده کرده و مطالبات صنفی خود را مطرح کردند.

سخنران ویژه مراسم روز خبرنگار امسال محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان بود.

وی با اشاره به تلاش‌های صورت گرفته از سوی خبرنگاران در طول مذاکرات هسته‌ای، گفت: مذاکرات دشواری را با هم پشت سرگذاشتیم، البته این روزها برای اصحاب رسانه به ویژه روزنامه‌نگاران ایرانی که با ما همراه بودند سخت‌تر بود، چرا که ما در داخل سالن نشست‌ها می‌دانستیم چه اتفاقی در حال رخ دادن است اما آنها نمی‌دانستند و باید بیرون سالن منتظر می‌مانند تا سخنگو یا یکی از مسئولان برود و راست یا دروغ خبری به آنها بدهد.

ظریف ادامه داد: هر چه به پایان مذاکرات نزدیک‌تر شدیم به همت اصحاب رسانه توانستیم یک حرکت و تلاش بهتر در زمینه دیپلماسی عمومی و ارائه اطلاعات به مردم داشته و تصویر خوبی از گرایش‌های جمهوری اسلامی ایران به جامعه جهانی ارائه دهیم.

وی با اشاره به اینکه انتقادها در خصوص اطلاع‌رسانی مذاکرات را می‌پذیرم، اما محدودیت‌های تیم مذاکره کننده به دلیل رعایت نکات محرمانه بود که با رسیدن به پایان مذاکرات شرایط خبری هم بهتر شد، گفت: این باید برای ما درسی باشد که چگونه آنچه که در متن مذاکرات می‌گذرد می‌تواند کم‌اهمیت‌تر از تصویری باشد که از مذاکرات به جهان ارائه می‌شود.

کشور ما از نظر اقتصادی و نظامی قدرت میانی در جهان است

وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به اینکه ابعاد قدرت در جامعه جهانی کنونی متکثر شده است، اظهار کرد: دیگر مانند گذشته برای ورود به قدرت به اهرم‌های سیاسی، نظامی و اقتصادی نیاز نیست و قدرت نرم بعد مهم قدرت شده و برای کشور ما که از نظر اقتصادی و نظامی قدرت میانی در جهان محسوب می‌شویم زمینه را برای رقابت در بحث قدرت جهانی فراهم کرده است.

وی ادامه داد: آنچه به مذاکرات معنی می‌دهد، عوامل گفتمانی است که بر فراز مذاکرات از سوی اصحاب رسانه به جامعه جهانی القا می‌شد.

هدف سال‌ها مقاومت ایران: ایرانی را نمی‌توان تهدید کرد

ظریف هدف بیش از 12 سال مذاکرات، بیش از 30 سال مقاومت و هشت سال جنگ را اینگونه عنوان کرد: ایرانی را نمی‌توان تهدید کرد و ادامه داد: ما خواستیم به دنیا نشان دهیم که این مردم در مقابل تهدید‌، زور، جنگ، سلاح شیمیایی، تحریم و ... بدون عبور از خط قرمزها و مبانی اسلامی ایستادگی می‌کنند و در برابر تکریم و احترام با عقلانیت و منطق در خور شأن خود در پای میز مذاکرات حاضر می‌شوند.

انتخابات ایران بود که طرف مقابل را پای میز مذاکره کشاند

وی تصریح کرد: تحریم‌ها ایران را پای میز مذاکرات نیاورد بلکه انتخابات ایران بود که طرف مقابل را پای میز مذاکره کشاند 73 درصد مردم ایران علی‌رغم تبلیغاتی که وجود داشت پای صندوق‌های رأی رفتند؛ مردم ما همواره پای میز مذاکره بودند.

وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به مطالب مطرح شده از سوی غرب مبنی بر اینکه مذاکرات چهار راه ایران برای رسیدن به بمب هسته‌ای را بست، گفت: مبانی اعتقادی ما مسیر ایران را به سمت بمب هسته‌ای بسته بود.

وی به نقش رسانه‌ها در تبیین نتایج مذاکرات اشاره کرد و گفت: آیا مذاکرات در خصوص تعداد سانتریفیوژ‌ها بود، باز ماندن فردو بود، باقی ماندن اراک به عنوان رأکتور آب سنگین بود و ...؟ که اگر بود باز هم ما در مذاکرات موفق بوده‌ایم؛ اما مذاکرات پیرامون اینها نبود بلکه پیرامون این بود که با مردم ایران تنها با زبان تکریم می‌‌توان صحبت کرد.

ظریف تصریح کرد: اگر این پیروزی گفتمانی در مذاکرات از سوی کسانی که مسئول تبیین این موضوع در حوزه رسانه‌ای هستند، تبیین شود خدمت بزرگی به گفتمان انقلاب که مبتنی بر خودباوری و اعتماد به نفس است، صورت می‌گیرد. 

چرا گروهی تلاش دارند مردم را ضعیف نشان دهند؟ آیا این انقلابی بودن است؟

وی این سؤال را مطرح کرد که چرا گروهی تلاش دارند مردم را ضعیف نشان دهند؟ آیا این انقلابی بودن است؟ این اقدام کدام توان ملی و گفتمان اصیل انقلاب را نشان می‌دهد؟

ظریف با اشاره به سخن رئیس جمهور آمریکا که گفته بود: «اگر در توان من بود حتی نمی‌گذاشتم یک پیچ و مهر از برنامه هسته‌ای ایران باقی بماند، اما نمی‌توانم» عنوان کرد: انتخاب کدام بخش از این تیتر خدمت به گفتمان انقلاب است؟ اینکه «اگر در توان من بود حتی نمی‌گذاشتم یک پیچ و مهر از برنامه هسته‌ای ایران باقی بماند» یا اینکه «اما نمی‌توانم»؟

وی تصریح کرد: امروز در دنیای جهانی شده نمی‌توانیم مخاطبان خود را انتخاب کنیم؛ امروز هر حرف و مقاله‌ و برنامه‌ای برای همه جهان به عنوان منبع تحلیل و تصمیم‌گیری گفتمانی مورد توجه قرار می‌گیرد و ضرورت دارد همه مسئولان و اصحاب رسانه به این مهم توجه داشته باشند که هر یک کلمه ممکن است اگر چه برای مخاطب و گروه خاصی باشد اما ابعاد بین‌المللی پیدا می‌کند.

captcha