به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) نشست خبری نخستین جشنواره فیلم و عکس «مادر» پیش از ظهر امروز با حضور فاطمه گودرزی؛ دبیر جشنواره، رؤیا تیموریان؛ عضو شورای سیاستگذاری جشنواره، محمد بهرامی؛ مدیر موسسه نیلافرهنگ و میثم پویانفر؛ مدیر اجرای جشنواره در یکی از سالنهای پردیس سینمای چار سو برگزار شد.
فاطمه گودرزی در ابتدای نشست گفت: موضوع این جشنواره یعنی پرداختن به جایگاه والای مادر و تکریم مقام وی موضوع گسترده و در عین حال زیبا است به همین دلیل با پیشنهادی که از سوی مؤسسه نیلا فرهنگ به من در مورد دبیری نخستین جشنواره فیلم و عکس «مادر» به عمل آمد با وجود آنکه پیش از آن تجربهای در این زمینه نداشتهام آن را پذیرفتم و باید بگویم که تجربهای شیرین و در عین حال سنگینی را به دست آوردم.
وی ادامه داد: آنچه که در این جشنواره شاهد آن خواهیم بود به امید خدا برگزاری یک رویداد فرهنگی هنری در تجلیل از مقام شامخ مادر ایرانی است و من و سایر همکارانم تمام تلاش خودمان را از زمان تصدی دبیری جشنواره به کار بستیم تا جشنوارهای در خور مقام و جایگاه مادر ایرانی برگزار کنیم.
این بازیگر سینما و تلویزیون تصریح کرد: چون هنوز جشنواره برگزار نشده است، قادر نیستیم تحلیل و نقدی در مورد روند اجرای آن داشته باشیم و باید این مسئله را موکول به روز پایانی کرد اما اعتقاد داریم همراهی شما اهالی رسانه و خبرگزاریها ما را در جهت برگزاری هر چه پرشورتر این جشنواره مصممتر خواهد کرد.
هر جشنواره ایجاد فرصتی نو و تازه برای رخ نمایی استعدادهای تازه هست
گودرزی گفت: شاید این پرسش به عمل آید که ضرورت برگزاری این جشنواره چیست در شرایطی که ما جشنوارههای مشابه این رویداد را سراغ داریم که در طول سال برگزار میشود همچون جشنواره فیلم پروین اعتصامی و همچنین به دلیل آنکه مسابقه فیلم این جشنواره مربوط به بررسی فیلمهای کوتاه میشود شاید این پرسش مطرح شود که جشنواره میتوانست در قالب جشنوارهای متعدد فیلمهای کوتاه برگزار شود اما به اعتقاد من در پاسخ به پرسشها باید گفت که هر جشنواره ایجاد فرصتی نو و تازه برای رخ نمایی استعدادهای هست که در زمینه فرهنگ و هنر مترصد موقعیتهای تازه هستند و جشنواره فیلم و عکس «مادر» میتواند آغازی برای فعالیت فیلمسازان جوان باشد.
بازیگر فیلم «میخواهم زنده بمانم» افزود: درصدد هستیم تا حمایتی از فیلمهای حاضر در جشنواره و به ویژه فیلمهای برگزیده آن داشته باشیم، این امر مستلزم آن است که پس از پایان جشنواره با رایزنیهای که صورت میگیرد فیلمهای برگزیده را برای اکران عمومی و یا شرکت در جشنوارهای دیگر معرفی کنیم لذا فعلا تمام تلاش ما این است که جشنواره را در دور نخست با قدرت هر چه بیشتری برگزار کنیم تا بتوانیم از این رهگذر فیلمسازانی جوان و مستعد را به جامعه حرفهای فیلمسازی معرفی کنیم.
وی تأکید کرد: این جشنواره بخشی را به مرور آثار شاخص سینمایی که در آن زن شخصیت مادر نقش کلیدی را ایفا میکند اختصاص داده است که چهار فیلم در آن به اکران در خواهد آمد و باید متذکر شوم که انتخاب این فیلمها کاملاً سلیقهای بوده و هیچ قصد و غرضی از اینکه ممکن است جای فیلمی در این بخش خالی باشد در کار نبوده است.
وی گفت: از آنجا که جشنواره فیلم و عکس «مادر» با سرمایهگذاری و حمایت بخش خصوصی در حال برگزاری است لذا نه گردانندگان آن از طیف و یا جریان خاصی تبعیت کرده و نه اینکه فیلمهای که برای شرکت در این جشنواره انتخاب شدهاند رویکرد خاصی را دنبال میکنند بلکه کوشش شده است تا همه نوع فیلم با همه نوع موضوع در پیرامون مقام مادر و جایگاه زن در جامعه مورد توجه قرار گیرد و باید همینجا اعلام کنم که برخی از فیلمها از چنان کیفیتی در زمینه ساخت برخوردار بودهاند که با توجه به برگزاری نخستین دوره این جشنواره جای شگفتی برای من و همکارانم باقی گذاشت.
گودرزی به معرفی هیئت انتخابی و داوری جشنواره پرداخت و گفت: هیئت انتخاب شامل محمد یارمحمدی، علی اعلائی، پریوش نظریه، ماهیا پطروسیان هستند و در بخش عکس هیئت انتخاب و داوری را شجاعالدین عادل، گوهر دشتی و فرزاد هاشمی به عهده دارند ضمن اینکه در مرحله نهایی پوران درخشنده، رؤیا تیموریان و محمد آفریده کار داوری فیلمها را به انجام خواهند رساند.
ژاله علو به دلیل بیماری در جشنواره تجلیل نخواهد شد
بازیگر مجموعه تلویزیونی «رعنا» در پایان ضمن آنکه اشارهای به برپایی کارگاههای تخصصی فیلم در حاشیه جشنواره کرد گفت: طبق سنت معمول همه جشنواره قصد تجلیل از چهره شاخص در زمینه فیلم و بازیگری از میان زنان پیشکسوت سینما و تلویزیون را داشتیم که به این خاطر ژاله علو به این منظور انتخاب کردیم اما ایشان به دلیل کسالت مدتی است در خانه به استراحت مشغول هستند و لذا از پذیرش دعوت ما عذرخواهی کردند و در نتیجه در صدد هستیم تا فرد و یا افراد دیگری را جایگزین ایشان کنیم.
این گزارش حاکی است رؤیا تیموریان در ادامه به ایراد سخن پرداخت و گفت: از آنجا که دوستی و همکاری دیرینه با فاطمه گودرزی را در کارنامه کاری خود دارم لذا به پیشنهاد ایشان عضویت در شورای سیاستگذاری و هیئت داوران جشنواره را پذیرفتم.
وی ادامه داد: سابقه بیش از دو دهه داوری در جشنوارهای مختلف و همچنین مسئولیت در ستاد برگزاری بسیاری از رویدادهای سینمای و تئاتری به من این مسئله را ثابت کرد که ایجاد هر جشنواره و یا رویداد فرهنگی و هنری ظرفیتی تازه در پرداختی متفاوت به فرهنگ و هنر را ایجاد میکند و همواره با این نیت که بتوانم موجب شوم فردی دارای استعداد به عالم حرفهای سینما و تئاتر معرفی شود در جشنوارهها مسئولیت پذیرفتم.
در بسیاری از موارد، تلاشم برای معرفی چهرههای نو و مستعد به سینما بینتیجه ماند
بازیگر مجموعه تلویزیونی «شب دهم» گفت: هر چند که در بسیاری از مقاطع علیرغم تمام کوششهای که به عمل آوردم اما این سینما بود که افراد معرفی شده را پس زد چرا که احساس میکردند که نیروی تازه جای آنها را تنگ میکند اما همچنان دلسرد نیستم و هرجا هر کمک و کوششی که بتوانم انجام دهم دریغ نمیکنم و تصور میکنم که اکنون نباید در مورد این جشنواره و یا سایر موارد مشابه که تازه در حال برگزاری هستند قضاوت کرد ، باید به آنها مجال و فرصت داد که تجربه کنند تا در آینده نزدیک همچون بسیاری از موراد که منجر به معرفی چهرهای به عالم سینما شدند نتیجه دهند.
در ادامه این نشست محمد بهرامی، مدیر مؤسسه نیلافرهنگ نیز به توضیح در مورد شکل گرفتن این مؤسسه پرداخت و گفت: این مؤسسه حدود 11 سال است که فعالیت خود را با گردهمایی برخی از فعالان عرصه فرهنگ و هنر آغاز کرده است و تاکنون قصد داشته تا در برگزاری جشنواره های فرهنگی و هنری و همچنین مشاوره در مورد برگزاری جشنواره ها فعالیت مستمری داشته باشد که برگزاری جشنواره فیلم و عکس نان در سال 81 از جمله شاخصترین آنها بوده است و همچنین در برگزاری جشنواره حمایت از کار و سرمایه ایرانی نیز مشاورت داشتهایم.
بهرامی در مورد جشنواره فیلم و عکس «مادر» نیز گفت: از حدود دوسال و نیم پیش برنامهریزی و کارهای مقدماتی در زمیه هر چه پختهتر شدن این جشنواره به عمل آمده است و امیدواریم تا حاصل تلاش دوستان در دبیرخانه جشنواره به این مسئله منتج شود که ما شاهد برگزاری جشنوارهای در خور نام مادران ایرانی باشیم.
همواره تا رسیدن به شرایط مطلوب و ایدهآل فاصله زیادی داریم
وی تصریح کرد: اینکه خواسته باشیم تا همهچیز در ایدهآلترین شکل ممکن برگزار شود تصمیم درستی نیست چرا که همواره تا رسیدن به نقطه مطلوب زمان زیادی باقی است و ممکن است همیشه شرایط فراهم نباشد، از این نظر باید گفت که جشنواره فیلم و عکس «مادر» ممکن است که در بدو برگزاری شرایطی چندان مطلوبی را نداشته باشد اما امید داریم که در ادوار آتی با کمک و همراهی کارشناسان، منتقدان و همچنین اهالی رسانه به شرایطی بسامانتر از شرایطی فعلی برسیم.
سخنران پایانی این نشست میثم پویانفر، مدیر اجرایی نخستین جشنواره فیلم و عکس «مادر» بود که در سخنانی گفت: جشنواره با دو هدف یکی تکریم مادر و دیگری تکریم خانواده برای نخستینبار است که برگزاری می شود و بسیار خرسندیم که با همکاری مدیریت پردیس سینمایی چارسو، این مکان را به عنوان کاخ جشنواره معرفی کنیم.
پویانفر ادامه داد: پس از اتمام مهلت فراخوان نزدیک به 400 فیلم و 653 عکس به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که پس از بررسیهای به عمل آمده 83 فیلم و 22 عکس به مرحله نهایی جشنواره راه پیدا کردند.
راهیابی 83 فیلم در بخشهای مختلف به مرحله پایانی جشنواره
وی با اشاره به اینکه جشنواره در دو بخش موضوعی برای مادران و مادران فیلمساز هر دو با موضوع آزاد برگزار خواهد شد تصریح کرد: از مجموع 83 فیلم راهیافته به جشنواره سهم فیلمهای مستند 23 اثر، داستانی 38 اثر، تجربی 6 اثر و انیمیشن 13 اثر است که البته هیئت داوران هیچ نماهنگی را شایسته حضور در جشنواره ندانست.
مدیر اجرایی نخستین جشنواره فیلم و عکس «مادر» با اشاره به اینکه یک فیلم هم به شکل ویژه در این دوره از جشنواره به نمایش درخواهد آمد که نام آن متعاقباً اعلام خواهد شد ادامه داد: چهار فیلم شاخص سینمای ایران در بخش جنبی این جشنواره شامل «من ترانه 15 سال دارم»، «مادر»، «گیلانه» و همچنین نسخهای با تدوین جدید از فیلم «به همین سادگی» به نمایش درخواهد آمد.
وی گفت: عکسهای راهیافته به مرحله نهایی جشنواره نیز در زمان برگزاری این رویداد در فضای گالری پردیس در معرض دید عموم علاقهمندان قرار خواهند گرفت ضمن آنکه در این مدت با برپایی سه کارگاه تخصصی در خدمت علاقهمندان خواهیم بود.
برپایی سه کارگاه تخصصی در ایام جشنواره
پویانفر در ادامه گفت: این کارگاهها روزهای 26، 27 و 29 مرداد از ساعت 12 تا 14 برپا می شوند و در آنها شهرام مکری در مورد ساخت فیلم کوتاه، مصطفی خرقه پوش در مورد تدوین سینمایی و امیر پوریا در مورد نقش زن در سینمای ایران به سخنرانی خواهند پرداخت و نکته پایانی اینکه از 25 تا 29 مرداد هر روز از ساعت 14 تا 22 فیلمهای حاضر در جشنواره به نمایش درآمده و ساعت 22 تا 24 هر شب نیز شاهد اکران فیلمهای بلند بخش جنبی خواهیم بود.