مهدی قره شیخلو، رئیس سازمان دارالقرآن الکریم در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره وضعیت چاپ قرآن گفت: چاپ و نشر قرآن ابعاد گوناگونی دارد؛ یکی از این ابعاد تصحیح قرآن است تا مطمئن شویم قرآن بدون اشکال چاپ شود و شاید بالای 95 درصد این اصول و ضوابط رعایت میشود و ما در این راستا تلاش میکنیم.
وی با اشاره به استانداردسازی چاپ قرآن افزود: ما برای چاپ قرآن باید استاندارد خوبی تعریف کنیم تا به هر نحوی نشود قرآن چاپ کرد و فکر میکنم در این زمینه به جایگاه واقعی خود نرسیدیم و باید بیشتر کار کرده و استانداردی برای مواردی چون نوع کتابت، کاغذ، چاپ، قطع، جلد و ... تعیین کنیم.
قره شیخلو ادامه داد: در این زمینه کارهایی انجام شده و میتوان گفت تا 70 – 80 درصد استانداردها رعایت میشود، اما باز هم جا دارد که این رویکرد ارتقاء پیدا کند.
وی در ادامه عنوان کرد: بحث دیگر همکاری میان مجموعه عواملی نظیر خطاط، ناشر، چاپخانه و سازمانهای متولی چاپ قرآن است که به دلیل ناهماهنگی میان آنها خدشهها و آسیبهایی به کار میزنند که باید فکری برای آنها شود و در این راستا کمیته مشترکی با مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه کتاب تشکیل شده و تاکنون جلسات خوبی برگزار شده که آخرین جلسه آن مربوط به هفته گذشته است که تصمیمات خوبی گرفته شد که امیدوارم با کمک اداره کل کتاب و ادارهکل چاپ وزارت ارشاد مشکلات موجود را حل کنیم.
قره شیخلو تصریح کرد: در این زمینه بسیاری از سازمانها میتوانند همکاری کنند و شاید به ظاهر چندان ارتباطی با موضوع نداشته باشند، اما در باطن نقش داشته و تأثیرگذار هستند، که از جمله این سازمانها میتوان صدا و سیما را نام برد که اگر این سازمان دقت لازم را در معرفی محصولات قرآنی داشته باشد و استعلامهای لازم را درباره آن محصول بگیرد، در بسیاری از مواقع از بروز مشکلات جلوگیری میشود که در این راستا مکاتباتی را با سازمان صدا و سیما انجام دادهایم و رئیس سازمان نیز قول همکاری و مساعدت داده است.
وی گفت: تصمیماتی که با وزارت ارشاد در زمینه چاپ قرآن گرفته شده، مفصل است. به عنوان مثال در حوزه گمرک، واردات قرآن، خروج قرآن، چاپخانهها و .... از جمله مواردی است که در جلسات با مسئولان حوزه کتاب ارشاد درباره آنها بحث شده.
رئیس سازمان دارالقرآنالکریم با اشاره به چاپخانهها بیان کرد: متأسفانه برخی از چاپخانهها یا از روی بیاطلاعی یا بیتوجهی قرآنهایی که مجوز ندارند و یا مجوزهای آنها قدیمی است را چاپ میکنند که چاپخانهها باید متوجه باشند که هر قرآنی که زیر چاپ میرود باید کنترل شود که دارای مجوز بوده و این مجوز دستکاری نشده باشد.
قره شیخلو در ادامه با اشاره به حوزه گمرک بیان کرد: مسئولان گمرک باید قرآنها را کنترل کنند که قرآنهای وارد و خارج شده دارای مجوز باشند و همه این موارد مورد بحث قرار گرفته و راهکارهایی برای آن اتخاذ شده است که قرار شده با نمایندگان گمرک نیز جلساتی برگزار شود که به نظرم همکاری خوبی آغاز شده و امیدوارم ادامه یابد.
سمیه قربانی