به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) در جدیدترین شماره دو هفتهنامه مهر، مقاومت جانانه زنان سرزمینمان به صورت پروندهای ویژه منتشر شده است.
چند سالی است در حوزه خاطرهنگاری جنگ به خاطرات زنان بیشتر پرداخته میشود که این امر یک فرصت کمنظیر را مقابل خاطرهنگاری و ادبیات دفاع مقدس قرار داده است تا با نگارش این خاطرات روند تکوین خاطرهنگاری دفاع مقدس شکل کاملتری به خود بگیرد.
در این شماره گفتارها و نوشتارهایی از گلستان جعفریان، معصومه رامهرمزی، کیانوش گلزار راغب، مهناز فتاحی، سیدقاسم یاحسینی(خاطرهنگاران حوزه دفاع مقدس) و لاله افتخاری (نماینده مجلس) گردآوری و منتشر شده است.
همچنین با گلعلی بابایی، رئیس سازمان هنری و ادبیات دفاع مقدس گفتوگویی در این باره ترتیب داده شده است. به گفته وی، آنچه از ظاهر جنگها به طور طبیعی مشاهده میشود، حضور سربازان و رزمندگانی است که در صحنه نبرد مستقیماً با دشمن میجنگند. اما بدیهی است جنگجویان هر کشوری به پشتوانه کسانی که در پشت جبهه به آنها کمک میکنند، ماشه تفنگهایشان را میچکانند.
اگر در جایی این حمایت و پشتیبانی کمرنگ باشد، روحیه سربازان آن کشور نیز پایین میآید. جنگ ایران و عراق را حکومت بعثی صدام با کمک و پشتیبانی کشورهای مرتجع منطقه و قدرتهای جهانی به ایران تحمیل کرد و انقلاب نوپای ایران نیز، یکه و تنها، در مقابل چنین دشمنی که از همه سو حمایت میشد، قرار گرفت. در چنین وضعیتی قدر مسلم آن است که فقط در سایه حمایت همه اقشار جامعه میشد در مقابل چنین دشمنی ایستادگی کرد. از همینجا بود که زنان جامعه ایرانی با جان و دل پا به پای مردان در صحنههای نبرد حضور پیدا کردند تا توانستند دشمن را از خانههایشان بیرون کنند.
همچنین بهناز ضرابیزاده، نویسنده در یادداشتی به بررسی کتاب «فرنگیس»، خاطرات فرنگیس حیدرپور پرداخته است. کتاب فرنگیس که چند ماهی است به همت انتشارات سوره مهر وارد بازار نشر شده، دربردارنده خاطرات فرنگیس حیدرپور، بانوی کرد مسلمان ایرانی و شامل خاطرات وی از کودکی تا بزرگسالی است.
مهناز فتاحی، خاطرهنگار این کتاب که خود جنگ را تجربه کرده و کودکی را در شهرهای جنگزده سپری کرده، برای جمعآوری خاطرات فرنگیس حیدرپور و نوشتن آن بسان سربازی کهنهکار وارد میدان میشد تا ماهها مسیر سه ساعته کرمانشاه - گیلانغرب و بعد از آن جاده خاکی گورسفید به آوزین را طی کرده و خاطرات این بانوی صبور را از سینه این زن دلیر، اما خستهدل و رنجور بیرون بکشد، مسیری که با تمام دشواری و سختی مجبور است گاه هفتهای بیش از یکی دو بار آن را طی کند تا تلاشش زودتر به سرانجام برسد.
در این شماره همچنین دو کتاب «روزهای بیآینه» شامل خاطرات حوا لشکری، همسر شهید حسین لشکری و «گلستان یازدهم» شامل خاطرات زهرا پناهیروا، همسر سردار شهید علی چیتسازیان، مسئول اطلاعات و عملیات تیپ انصارالحسین همدان به قلم بهناز ضرابیزاده معرفی شده است.