رضا آشتیانی، تهیهکننده و بازیگر سینما در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه زندگی هر شهید الهامبخش یک فیلم سینمایی است، اظهار کرد: این روزها سینمای دفاع مقدس روزگار خوشی را پشت سر نمیگذارد، حتی میتوان گفت که این گونه هنری به فراموشی سپرده شده است؛ البته فیلمهایی نظیر «شیار 143» استثناهایی هستند که در این حوزه تولید شده و جریانسازی کردهاند، والا دیگر تولیدات، عمدتاً کارهایی نیستند که قادر به جریانسازی باشند.
وی افزود: کمکاری فوق در شرایطی است که کمبود سوژه دستاویزی است تا بگویند در این حوزه ما فقر موضوع داریم و این کمکاری نشئت گرفته از همین مطلب است، در صورتی که این گفته به هیچ وجه صحیح نیست و زندگی هر شهید میتواند الهامبخش یک کار سینمایی باشد. با توجه به این غنای سوژه باید دید که چه امری سبب شده ما در این حوزه کمکار باشیم.
بازیگر فیلم «خاک سرد» ادامه داد: سینمای ایران برای اینکه بتواند به روزهای خوب خود در حوزه سینمای دفاع مقدس نزدیک شود باید فیلمنامهنویسان خوبی را در این بخش متمرکز کند تا فیلمنامههای خوبی نوشته شود. در این میان بودن یک گروه مشاور متشکل از افرادی که در جنگ حضور داشتهاند کمک بسیاری به بالا رفتن کیفیت فیلمها میکند.
آشتیانی به توضیح فوق اضافه کرد: گستردگی موضوع در حوزه سینمای جنگ تنها به خود جنگ بر نمیگردد، بلکه به زمان حال نیز تعمیم پیدا میکند. برای نمونه نشان دادن آنچه که بر مادران و پدران شهدا رفته خود قادر است بخشی از سینمای دفاع مقدس باشد. در کلامی دیگر اگر این سینما بتواند به تبعات جنگ نیز توجه کند ناگفتههایی را مطرح خواهد کرد که تا به امروز کمتر مورد توجه قرار گرفته است.
وی در بخش پایانی سخنان خود گفت: موضوع دیگری که در انتهای سخنانم باید به آن بپردازم نقش امکانات در رونق سینمای دفاع مقدس است، چون نبود یک شهرک سینمایی آسیبهای فراوانی را برای این ژانر به وجود آورده است. این ضعف را هم بارها سینماگران متذکر شدهاند، اما متاسفانه توجه کافی به آن نمیشود. برای همین نیاز است سازمان سینمایی و انجمن سینمای دفاع مقدس با همکاری دیگر سازمانهای فعال در عرصه هنر با یک تصمیم جمعی این ضعف را برطرف کنند.
داوود کنشلو