سعید ستاری، قائم مقام بنیاد رفاه و ارشاد امام صادق(ع) در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) ضمن تسلیت فرارسیدن سالروز شهادت امام صادق(ع) گفت: حقیقت این است که شناخت ما نسبت به ائمه(ع) اندک است و هر اقدامی در زمینه شناختن و شناساندن ائمه(ع) در جامعه، زمینهای برای دسترسی به علوم مختلف فراهم میکند.
وی ادامه داد: توجه بسیاری از محققان در زمینه فعالیتهایی که میتواند منجر به شناخت و شناسایی فرهنگ شیعه میشود، به امام صادق(ع) معطوف است چرا که با توجه به طول امامت آن حضرت و مقطع زمانی که به دلیل انتقال حکومت به عباسیان وجود داشت، فرصت خوبی برای ایشان فراهم شد تا بتوانند در زمینه مستندات شیعه و متون و کتابهایی که میتواند منجر به مجموعه عظیمی از مفاهیم شیعی شود، فراهم کنند.
ستاری با اشاره به اینکه احادیث و روایتهای زیادی از آن حضرت مطرح شد و علاوه بر آن تربیت چهار هزار شاگرد به صورت مستقیم در زمینه های مختلف علوم گوناگون از جمله علم حدیث، علوم طبیعی مانند شیمی و فیزیک و ... توسط ایشان صورت گرفته است، اظهار کرد: علوم مختلف طبیعی در کنار آموزههای دینی در آن مقطع مورد توجه ایشان بود و تولید شد تا بتواند زمینه ساز تعمیق باورهای شیعی و دینی شود.
وی تصریح کرد: علوم طبیعی مانند شیمی و فیزیک نیز در راستای تعمیق باورهای دینی از سوی امام صادق(ع) مطرح میشد چرا که مطرح شدن این مباحث از ناحیه امامت نشان دهنده عمق نگاه و احاطه به تمامی علوم توسط ائمه(ع) است و این روش هم میتواند زمینه ساز عمق بخشی به باورهای دینی باشد.
هیچ زمینهای وجود ندارد که امام صادق(ع) در آن زمینه حدیث مطرح نکرده باشند
قائم مقام بنیاد رفاه و ارشاد امام صادق (ع) همچنین گفت: احادیثی نیز که از سوی ایشان نقل شده در گسترده بسیار زیادی از مباحث و علوم مطرح شده و براساس تحقیقات صورت گرفته میتوان ادعا کرد که هیچ زمینهای وجود ندارد که امام صادق(ع) در آن زمینه حدیث مطرح نکرده باشند.
وی افزود: هم اینک این احادیث تربیتی، پزشکی، اجتماعی، اقتصادی و ... مورد استفاده محققان است و اگر در جامعه نیز پیاده سازی شود میتواند بسیاری از معضلات اجتماعی، اقتصادی، تربیتی، سبک زندگی و کلیه مشکلات بشری را رفع کند.
ستاری با اشاره به اینکه بنیاد رفاه و ارشاد امام صادق(ع) تلاش دارد که بتواند مروج فرهنگ شیعی در جامعه و زمینه ساز ترویج فرهنگ علوی و استفاده از مکتب امام صادق(ع) در این زمینه باشد، از راه اندازی کتابخانه تخصصی امام صادق(ع) سخن گفت و اظهار کرد: این کار با هدف شناخت مکتب امام صادق(ع) و استفاده از علوم مطرح شده از سوی ایشان صورت گرفته و بیش از هزار کتاب مرجع شامل احادیث، روایتها، مقالهها، پایان نامهها و ... در خصوص امام صادق(ع) در آن گردآوری شده است.