به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، برزین ضرغامی، مدیر کل ارشاد اسلامی تهران با بیان اینکه در دورهای گذشته همایش به فرهنگ رضوی از منظر قرآن و امام رضا(ع) و فرق مذاهب با ایشان پرداخته شده بود، افزود: چهارمین همایش نیز قرار است به پاسخگویی به چالشهای عصر حاضر بپردازد.
وی افزود: چالشهای مورد بررسی در این همایش تربیت فرزندان، سبک زندگی و مشکلات زنان و خانواده از منظر برداشتهای امام رضا(ع) از قرآن کریم است.
ضرغامی تصریح کرد: در همایش پیش رو 250 مقاله به دبیرخانه اجرایی آن ارسال شده است و با توجه به اینکه در گذشته استاندارد خاصی برای حضور این مقالات وجود نداشت و گاها مشاهد میشد که مقالات تکراری و ارائه شده در دیگر همایشها در این جشنواره نیز وجود داشتند، امسال تصمیم بر این شد که با استانداردسازی حدود 50 مقاله به مرحله نهایی راه بیابد.
در ادامه این نشست صادق حیدر نیا، دبیر اجرایی همایش نیز عنوان کرد: قرار بود به مقالات برتر بر اساس رتبههای اخذ شده جوایزی اعطا کنیم اما با توجه به اینکه برای مقالات علمی نمیتوان رتبهبندی خاصی در نظر گرفت لذا سعی بر این شده است که آنها را در دو سطح الف و ب رتبه بندی کنیم. که سطح الف به مقالات علمی و پژوهشی و سطح ب به مقالات علمی ترویجی بپردازد.
امید به حمایت آستان قدس رضوی
بر اساس گزارش ایکنا حجتالاسلام و المسلمین کاوس روحی، عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس نیز طی سخنانی عنوان کرد: با توجه به اقبالی که به امام رضا(ع) وجود دارد امیدواریم که آستان قدس رضوی نیز با بودجه کلانی که در اختیار دارد از این جشنواره حمایت کند.
مدیر گروه قرآن و حدیث دانشگاه تربیت مدرس تصریح کرد: امیدواریم برای سالهای آینده این سلسله همایش کاملا به صورت علمی برگزار شده و پشتوانه علمی برای دیگر همایشهای مرتبط باشد.
روحی ابراز امیدواری کرد که با توسل به امام رضا(ع) برخی معضلات اجتماعی به وسیله مقالههای علمی حل شده و نقطه اتصالی باشد برای جامعه علمی کشور.
وی با بیان اینکه برداشتی که امام رضا(ع) در قرآن داشتهاند در مقالات رسیده به همایش گنجانده شده است و به مسائل پیش روی سبک زندگی و چالشهای نظری و کاربردی که با آن روبه رو هستیم، میپردازد.
عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس تاکید کرد: این همایش یک همایش بینرشتهای بوده که عنوان کلی آن امام رضا(ع) و پاسخگویی قرآن به مسائل پیش روی اجتماعی که ارتباط آن با احادیث رضوی تبیین میشود.
وی محورهای همایش را آموزههای قرآن در رابطه با خانواده، تربیت فرزندان و مشکلات زنان، سبک زندگی خانواده، موضوع روز بودن چالشهای نظری و کاربردی، همچنین رضوی بودن مبانی مطرح شده عنوان کرد.
وی با تاکید بر اینکه سبک زندگی با آداب و رسوم گروه خاص که نمود آن در زندگی روزمره تجلی مییابد، گفت: باید بتوانیم این آداب و رسوم را از منظر قرآنی متناسب با وضعیت امروز جامعه توضیح دهیم.
در ادامه حیدرنیا نیز اضافه کرد: این همایش مقدمهای برای همایشهای واقعیتر و علمیتر در حوزه سبک زندگی ائمه و پاسخ آنها به زندگی امروزی است.
حیدرنیا یاد آور شد: بخش بین الملل این همایش به صورت مستقل همزمان با جشنواره در کشورهای خارجی برگزار میشود.
بر اساس گزارش ایکنا در پایان همایش ضرغامی تاکید کرد: خروجی این همایش مستند شده و در قالب کتابچهای برای شوراهای فرهنگی کشور ارسال میشود تا آن در مورد انسجام فرهنگ خانواده مورد استفاده قرار گیرد.