به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، صبا صفایی، متولد اردیبهشتماه 85 شهر تهران است. او در خانوادهای چهار نفر زندگی میکند. مادرش، خانهدار است و پدرش نیز کارمند بانک مرکزی است، محمدعلی نیز برادر شش ساله اوست.
او حفظش را در خردادماه سال گذشته به اتمام رسانده است و در حال حاضر به تثبیت محفوظاتش میپردازد. صبا به صورت کاملاً اتفاقی و از چهارسالگی وارد عرصه قرآنی شده است. مادر صبا میگوید: «به دلیل اینکه صبا از همان کودکی به خواندن قرآن علاقه داشت، او را در کلاسهای قرآن و مهد کودک قرآن جامعةالقرآن الکریم شعبه سیدالشهدا(ع) بلوار استاد معین نامنویسی کردم».
صبا، نخستین فرد از فامیل برای ورود به عرصه حفظ قرآن است
او با اشاره به اینکه صبا اولین نفر از فامیل است که این راه را انتخاب کرده و وارد حوزه قرآنی شده است، عنوان میکند: «او در جامعةالقرآن، حفظ موضوعی قرآن را به روش اشاره طی شش ماه، براساس کتاب سه جلدی این مؤسسه به اتمام رساند و حدود 150 آیه را حفظ کرد».
صبا که به دلیل تشویقهای مربیان جامعةالقرآن اعتماد به نفس مطلوبی پیدا کرد در اولین دوره مسابقات حفظ موضوعی جامعةالقرآن در سال 89 شرکت و حائز رتبه نخست در سطح استان تهران شد.
مادر صبا با وجود اینکه راغب به آموزش فرزندش در سن پایین نبود و بیشتر معتقد بود که کودک باید در این سن، بازی کند، اما با اصرار مربیان جامعةالقرآن او را در دورههای روخوانی و روانخوانی قرآن ثبت نام کرد.
او ادامه میدهد: «روزی معلم صبا از من خواست تا برای اطلاع از وضعیت آموزشی دخترم به مؤسسه بروم. معلم صبا گفت که او 10 صفحه اول جزء سیام قرآن را حفظ کرده است که بسیار از این امر خوشحال شدم و همین انگیزهای برای من شد تا صبا را تشویق به حضور در کلاسهای قرآن کنم».
حفظ 3 جزء از قرآن تا 6 سالگی
او تا شش سالگی به همین طریق اجزاء 30، 29 و 28 را در شعبه سیدالشهدا(ع) جامعةالقرآن فرا میگیرد تا اینکه به دلیل سطح بالایی که از سایر قرآنآموزان مؤسسه داشت از مادرش خواسته میشود تا او را برای حفظ اصولی قرآن به کلاسهای تخصصی و یا سایر شعبههای جامعةالقرآن ببرد.
مادر صبا اظهار میکند: «چون در آن هنگام، امکان فرستادن صبا به کلاس تخصصی و یا بردنش به سایر شعبهها برایم مهیا نبود با او در خانه تمرین کردم و حفظش را پیگیری کردم تا اینکه 9 جزء انتهایی قرآن را صبا با تمرین حفظ کرد».
سعیده نوری درباره اطلاعات قرآنی خود بیان میکند: «قرآن را در حد روخوانی و روانخوانی در حد عموم مردم میدانستم. همچنین صبا موجب شد تا دوباره حجاب چادر را برگزینم هرچند در دوران مجردی، حجابم چادر بود اما پس از تأهلم پوشش مانتو را انتخاب کردم که سخن صبا هنگامی که برای بازگشتش از کلاس قرآن به جامعةالقرآن میرفتم و خردهگیریاش بر اینکه چرا مانند مادران دوستانش چادر سر نمیکنم موجب شد تا تلنگری به من زده شود و این حجاب برتر را دوباره انتخاب کنم».
صبا هنوز اولین سورهای را که سال 90 شروع به حفظ کرده یادش هست و میگوید: «سوره نبأ اولین سورهای بود که حفظ کردم اما خیلی برایم سخت بود اما خدا کمکم کرد و توانستم. حتی طوری شد که حفظ سایر سورهها نیز برایم راحت شد».
او در مقطع پیشدبستانی حدود پنج جزء آخر قرآن را حفظ بود و هنگامی که پایه اول ابتدایی بود چهار جزء دیگر را به اتمام رساند تا اینکه از سوی مدیر جامعةالقرآن الکریم شعبه استاد معین با مادرش تماس گرفته میشود و شعبه امام حسین(ع) مؤسسه را معرفی میکنند.
حضور در دوره حفظ تخصصی یکساله شعبه امام حسین(ع) جامعةالقرآن
مادر صبا نیز او را برای حفظ یک ساله به این شعبه میبرد و پس از اینکه او با موفقیت دوره آزمایشی را به اتمام میرساند وارد دوره اصلی و حفظ تخصصی یک ساله میشود. صبا که تازه برای مقطع دوم ابتدایی ثبت نام کرده بود با موافقت مدیر مدرسه، مرخصی تحصیلی میگیرد به گونهای که تنها یک روز در هفته در مدرسه حاضر میشد و همزمان با آن حفظ یکسالهاش را از ابتدای قرآن با روش جامعةالقرآن دوباره آغاز کرد.
صبا با خوشحالی بیان میکند: «حفظ سورههای ممتحنه، صف و عنکبوت به دلیل کلماتی که دارد برایم سخت بود اما سرانجام در خردادماه سال 93 حفظم را کامل کردم و با وجود اینکه فکر میکردم هنگامی که به 9 جزء انتهایی قرآن برسم، حفظ آنها تنها برایم تکرار آیات خواهد بود، اما اینگونه نبود و انگار دوباره داشتم آن آیات را به صورت اصولیتر حفظ میکردم».
او که در حال حاضر دورههای تثبیت را میگذراند از مربیان و حامیانی که داشته است یاد میکند و میگوید: «طاها حسینی، معلم حفظم در جامعةالقرآن شعبه سید الشهدا(ع)، معصومه یارمحمدی، مسئول جامعةالقرآن شعبه امام حسین(ع) از جمله بهترین مشوقان من بوده است. همچنین رضا اسفندیاری، حافظ و قاری ممتازاست که در حال حاضر دورههای تثبیت، آشنایی با نکات تجویدی، صوت و لحن را نزد او میگذرانم».
صبا علاقهمند به بازیهای کودکانه
صبا که علاقهمند به بازیهای کودکانه است، ادامه میدهد: «دوست دارم بیشتر با عروسکهای خودم و یا برادرم بازی کنم. کتاب خواندن را دوست دارم و هنگامی که مادرم بعدازظهرها از من میخواهد تا بخوابم، کتابم را با خودم زیر پتو میبرم و گوشهای از پتو را هم بالا نگه میدارم تا نور کمی بیاید تا بتوانم کتابم را بخوانم».
او سورههای یونس و یوسف را بخاطر بیان زیبای داستانهای این دو پیامبر دوست دارد و میگوید: «بارها شده است که به دوستان و همکلاسیهایم که کارهای بدی چون غیبت، تهمت و دروغ انجام میدهند تذکر بدهم. آنها نیز در مرحله اول شاید از من ناراحت شوند اما بعد از کمی فکر میگویند ببخشید دیگه این کار را انجام نمیدهیم».
مادر صبا از علاقه بسیار فرزندش به کتاب میگوید: «از بچگی نیز بسیار دوست داشت که خط خطی کند و یا هنگامی که برایش کتاب میگرفتم آنها را ورق میزد. حتی الان هم که روزی دو جزء را باید تثبیت کند و نیاز به استراحت در طول روز نیز دارد تا ذهنش آرامش داشته باشد اما ترجیح میدهد اوقات فراغتش را کتاب بخواند، حتی به اصرار پدرش برای حفظ سلامتی جسمش کلاس شنا و ایروبیک نامنویسی کردهام که صبا با اشتیاق در این کلاسها حاضر میشود».
رتبههای استانی کسب شده
صبا که از چهار سالگی حفظ قرآنش را آغاز کرده است و در همان سال در مسابقات حفظ موضوعی قرآن به روش اشاره که از سوی جامعةالقرآن برپا شد در سطح استان رتبه نخست را بدست آورد. در سال 89 هنگامی که در مقطع پیشدبستانی بود در مسابقات حفظ سه جزء قرآن جامعةالقرآن رتبه اول را کسب کرد.
همچنین او در سال 91 و در مسابقات شمسه و حفظ پنج جزء رتبه سوم را در سطح استان تهران بدست آورد. در مسابقات بسیج در سال 91 نیز در سطح استان تهران حائز مقام سوم شناخته شد. امسال نیز در مسابقات حفظ کل مسجد جامع علیبن ابیطالب(ع) رتبه دوم را بدست آورد.
صبا که علاوه بر تثبیت محفوظاتش در حال فراگیری دروس کارشناسی علوم قرآن و حدیث برای شرکت در کنکور کارشناسی ارشد این رشته است، از آرزویی که دارد میگوید: «دوست دارم معلم قرآن شوم و تا بچههای زیادی را به حفظ قرآن تشویق کنم».
مادر صبا ضمن تشکر از عنایت خداوندی که به او و خانوادهاش در تربیت قرآنی فرزندانش شده است، اظهار میکند: «موقعی که صبا را باردار بودم و در آن هنگام خیاطی میکردم و هر روز زیارت عاشورا قرائت میکردم. از سوی دیگر فکر میکنم این توجه خداوند به من بوده است چون طی سفری که در روزهای ابتدایی زندگی مشترکم به مشهد مقدس داشتم از امام رضا(ع) خواستم تا فرزندان صالحی به من عطا کند که فکر میکنم این برآورده شدن همان حاجت است».
سمیرا باباجهد انصاری