کد خبر: 3345537
تاریخ انتشار : ۲۷ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۳۸

برگزاری نشست پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی نوین در فرمانداری کارون

کانون خبرنگاران نبأ: نشست پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی نوین در فرمانداری کارون برگزار شد.

به گزارش کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، غلام علیدادی در کارگروه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی در اتاق فکر فرمانداری کارون گفت: در تعریف آسیب باید یک چارچوب مفهومی و سیستمی تعریف کنیم. چرا که آسیب‌شناسی مبتنی بر یک دیدگاه سیستمی و ساختاری است. آسیب یعنی ناکارآمدی و ناتوانی بخش یا کل یک سیستم به‌گونه‌ای که قادر نباشد اهداف و کارکردهایی که برایش تعریف شده است را محقق کند.

وی در ادامه گفت: اعتقاد دارم ورود نابهنگام فناوری‌های نوین به نظام‌های اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، تربیتی و اخلاقی جامعه آسیب می‌زند. البته باید بگویم که ابزار برای تسهیل و بهبود زندگی بشر ساخته شده‌اند و به خودی خود آسیب‌رسان نیستند و این مدیریت و نحوه به‌کارگیری آنهاست که ایجاد آسیب می‌کند.

وی در ادامه گفت: این آسیب‌ها باعث می‌شوند نتوانیم نظام‌های اخلاقی حاکم بر جامعه را مدیریت کنیم که باعث اختلال در نظام موجود نشوند و با توجه به سوء مدیریت در این حوزه نمی‌توانیم رفتارها و کارکردهای این فناوری‌ها را مدیریت کنیم. در نتیجه این تقابل بین نظامات سنتی و فناوری‌های نوین افراد با یکسری رفتارها، نیازها و عوامل جدید رو‌به‌رو می‌شوند که اگر مدیریت نشوند افراد دچار سرگردانی شده و تحت تأثیر نظام‌های دیگر قرار می‌گیرند.

وی افزود: به سبب آموزش الگوهای تربیتی و معرفی سبک زندگی خاص، رفتارهایی مانند ازدواج‌های غیررسمی، روابط عاطفی نادرست در فضای مجازی در جامعه رواج پیدا می‌کند که منطبق با ارزش‌ها و هنجارهای نظام اسلامی و جامعه ما نباشد. علاوه بر این استفاده از ابزارهای فناوری‌های نوین به زیرساخت‌های اقتصادی و اشتغال کشور هم لطمه وارد می‌کند.

علیدادی در پایان در رابطه با راهکار مقابله با این آسیب‌ها گفت: ریشه همه این آسیب‌ها در مدیریت این فناوری‌هاست که باید بگویم ما در این حوزه نیازمند مدیریت کارآمد برای هدایت و شناسایی این فناوری‌ها هستیم. باید روی تبعات استفاده از این فناوری‌ها مطالعه و تحقیق صورت بگیرد و تا حد ممکن آسیب‌های ناشی از آن کاسته شود.

حمیدرضا اکبری

captcha