حجت الاسلام والمسلمین علی پروانه، مدیرکل دفتر آموزش و توسعه مشارکتهای امور قرآن و عترت، معاونت قرآنی وزارت ارشاد، در گفتوگو با خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، در مورد آخرین وضعیت بیمه فعالان قرآنی و نیز مبلغی که بابت حق عضویت اعضا در صندوق بیمه هنرمندان دریافت شده است، گفت: به ازای حق عضویت هر فرد در صندوق مبلغ 25 هزار تومان دریافت شده است و این یک روند معمولی و عادی است که برای عضویت باید پرداخت شود.
وی افزود: افرادی که قبلاً بیمه بودهاند، صندوق اعلام کرده است که از اول سال تا پایان خردادماه بیمه آنها قطع شده تا افراد بر اساس آییننامه جدید ثبت نام کنند و افرادی که به عنوان فعال قرآنی شناخته و تشخیص داده نشوند پالایش شوند. کسانی که وارد سامانه شده و ثبت نام کرده اند که تعداد آنها حدود 3500 نفر است تا پایان خردادماه بیمه آنها برقرار شده است. هر فعال قرآنی که قبلاً بیمه بوده و بر اساس آیین نامه ثبت شده است، بیمه اش وصل شده است.
مدیرکل دفتر آموزش و توسعه مشارکتهای امور قرآن و عترت، معاونت قرآنی وزارت ارشاد با بیان اینکه به غیر از این 3500 نفر دو دسته دیگر که برای بیمه اقدام میکنند، باقی می ماند، تصریح کرد: دسته اول افرادی هستند که در فاصله زمانی مقرر اقدامی به ثبت نام برای بیمه شدن انجام ندادهاند و دسته دوم نیز افرادی هستند که جدیداً و برای اولین بار برای بیمه شدن مراجعه کرده اند.
پروانه با بیان اینکه تعداد دسته دوم حدود 7500 نفر است، گفت: ما مکاتبه ای با صندوق هنرمندان برای بیمه شدن این تعداد داشته ایم که صندوق نیز می گوید با توجه به بدهکاری 65 میلیار تومانی این صندوق به تأمین اجتماعی، بیمه تعهد جدیدی را ایجاد نمی کند و بر میزان بدهی های گذشته اضافه کند.
وی خاطرنشان کرد: در همین راستا با مدیرعامل صندوق بیمه هنرمندان صحبت هایی شد و قرار شد تا کارگروهی متشکل از دو نفر از معاونت قرآنی وزارت ارشاد و دو نفر نیز از صندوق بیمه هنرمندان تشکیل شود تا را ه حلی برای این موضوع انتخاب شود. این کارگروه تا کنون سه جلسه داشته و راه حل های مناسب این کار را پیدا کرده ایم تا به امید خدا افراد جدید را نیز بیمه کنیم که البته نیاز به تأمین اعتبار داریم.
مدیرکل دفتر آموزش و توسعه مشارکتهای امور قرآن و عترت، معاونت قرآنی وزارت ارشاد اذعان کرد: مبلغ 10 میلیارد تومان امسال به بیمه فعالان قرآنی اختصاص یافته است که پیگیر جذب این اعتبار هستیم تا آن را در اختیار صندوق قرار داده و بتوانیم افراد را جدید را هم بیمه کنیم.
پروانه با بیان اینکه در کنار پیگیری این موضوع پیگیر دستور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مبنی بر تشکیل صندوق بیمه فعالان قرآنی نیز هستیم، گفت: اساس نامه این صندوق تهیه و مورد تأیید قرار گرفته است و در حال حاضر پیگیر مکاتبات قانونی آن هستیم، اگر این صندوق تشکیل شود و تأمین اعتبارهای آن صورت بگیرد دیگر مشکلات در این زمینه از بین خواهد رفت.
وی با بیان اینکه مدارک 7500 نفر ثبت نام شده جدید مورد بررسی قرار گرفته است، بیان کرد: مدارک باید صحتسنجی شده و با آئین نامه جدید منطبق شود که این امر نیاز به یک پروسه زمانی طولانی دارد. افرادی که قبلاً بیمه بوده و در بازه زمانی اقدام به ثبت نام کرده اند هم اکنون از بیمه فعالان قرآنی برخوردار شدهاند.
مدیرکل دفتر آموزش و توسعه مشارکتهای امور قرآن و عترت، معاونت قرآنی وزارت ارشاد در ادامه به بحث بیمه تکمیلی اشاره کرد و افزود: هر فعال قرآنی هر بیمه پایه ای که داشته باشد هیچ محدودیتی برای بیمه تکمیلی نخواهد داشت و می تواند از آن استفاده کند و هیچ مشکلی در زمینه بیمه تکمیلی وجود ندارد.
پروانه همچنین خاطرنشان کرد: جدای از همه این اقدامات از محل هدفمند شدن یارانه ها 250 نفر از 7500 نفر ثبت نام شده جدید برای بیمه شدن، بیمه شده اند. در واقع این 250 نفر بیمه شده جدید هستند که از این سهمیه فوق العاده بهره مند شدند. البته به دنبال تأمین اعتبار برای بیمه شدن سایر افراد ثبت نام شده جدید هستیم. این افراد نیز بیمه خواهند شد به این شرط که مدارکشان منطبق بر آیین نامه باشد.
وی در ادامه در پاسخ به این سؤال که ثبت نام شده های جدید چه زمانی تعیین تکلیف خواهند شد؟ تصریح کرد: جلسات کارگروه مرتب برگزار می شود تا تکلیف این افراد هر چه زودتر مشخص شود، آنچه که مسلم است اینکه در نهایت تعدادی را بیمه خواهیم کرد.
مدیرکل دفتر آموزش و توسعه مشارکتهای امور قرآن و عترت، معاونت قرآنی وزارت ارشاد گفت: تعدادی از فعالان قرآنی که از قبل بیمه بودند و ابتدای امسال بیمه آنها قطع شده بود، در بین آنها تعدادی بودند که بیمه آنها قطع نشده بود، علت آن هم این بود حق بیمه این افراد به صورت دوره های و در بازه زمانی سه یا شش ماه یکبار بوده است، لذا چون زمان داشته اند بیمه آنها قطع نشده است. این افراد در بازه زمانی که به آنها اطلاع داده خواهد شد، بیمه شان قطع خواهد شد تا بر اساس آیین نامه جدید ثبت نام کرده و مدارکشان بررسی شود و پس از آن بیمه آنها نیز ادامه پیدا کند.
پروانه خاطرنسان کرد: با وجود این همه بیمه هیچ یک از افرادی که از قبل بیمه بوده اند قطع نشده است بلکه ادعا داریم که بیمه همه آنها وصل شده است.
وی در ادامه در پاسخ به سؤالی در مورد حمایت بیمه ای از خبرنگاران قرآنی که در آستانه روز خبرنگار توسط معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد اعلام شد، گفت: تا کنون ابلاغی صورت نگرفته است اما اگر ایشان دستور دهند در زمان تأمین اعتبار سامانه برای خبرنگاران قرآنی باز خواهد شد تا ثبت نام به عمل آورده و مراحل قانونی برای بیمه شدن آنها بر اساس آیین نامه جدید طی شود.
مدیرکل دفتر آموزش و توسعه مشارکتهای امور قرآن و عترت، معاونت قرآنی وزارت ارشاد در بخش دیگری از این گفتوگو در مورد صندوق بیمه فعالان قرآنی و زمان نهایی راهاندازی این صندوق، گفت: با توجه به اینکه این امر خواسته شخص وزیر ارشاد است به شدت پیگیر آن هستیم. در حال حاضر درگیر مکاتبات اداری است و پیگیر هستیم تا حداکثر تا پایان سال راه اندازی شود.