کد خبر: 3349240
تاریخ انتشار : ۲۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۲۰:۰۴
در ششمین جلسه شورای عالی وقف و سلامت عنوان شد؛

احداث 4 بیمارستان هزار تخت‌خوابی در تهران

گروه سلامت: در چهارمین جلسه شورای عالی وقف و سلامت، به تلاش برای جلب هر چه بیشتر مشارکت‌ خیرین در حوزه سلامت و همکاری اوقاف و دانشگاه‌های علوم پزشکی تأکید و عنوان شد که به زودی چهار بیمارستان هزار تخت‌خوابی احداث شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، ششمین جلسه شورای عالی وقف و سلامت با حضور سیدهادی ایازی، قائم مقام مشارکت‌های مردمی، داوود دانش جعفری، مشاور اقتصادی وزیر بهداشت و عبدالرضا عابد، قائم مقام سازمان اوقاف و امور خیریه امروز چهارشنبه، 28 مرداد برگزار شد.
براساس این گزارش در این نشست حاضران ضمن بیان مصوبات جلسات پیشین بر رفع و رجوع هر چه سریعتر مشکلات حاضر در تکمیل پروژه‌های بیمارستانی و بهداشتی درمانی که اوقاف متولی آن است تاکید کردند.
ایازی با اشاره به بیمارستان حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) عنوان کرد: این بیمارستان که قرار بود منابع آن از طریق اوراق‌های وقف تکمیل شود، مشکلاتی بر سر راه آن ایجاد شد که قرار است با تلاش‌های وزیر بهداشت جلساتی با استانداری، فرمانداری تهران و جمعی از اعضای شورای شهر برای رفع و رجوع این مشکلات هر چه زدوتر تشکیل شده و بتوانیم آن را به سرانجامی برسانیم.
قائم مقام مشارکت‌های مردمی وزیر بهداشت همچنین عنوان کرد: قرار بر این شده است که چهار بیمارستان هزار تختخوابی در شرق، غرب، جنوب و شمال تهران احداث شود که تنها تکلیف بیمارستان شرق تهران مانده که باید روشن شود که هر چه زودتر اوقاف تهران باید زمینی برای آن اختصاص دهد تا با مشارکت خیرین احداث آن را پیش ببریم.
ایجاد کارگروه‌های پژوهش، وقف و سلامت و جلب مشارکت‌های مردمی
وی در ادامه عنوان کرد: می‌توانیم بر روی این موضوع توافق داشته باشیم که سازمان اوقاف اوراق جدیدی را در حوزه وقف با توجه به اختیارات گسترده‌ای که دارد انتشار داده و کارگروهی را با ریاست دانش جعفری، مشاور اقتصادی وزیر بهداشت برای جذب منابع خیرین و مشارکت مردم تشکیل دهیم.
ایازی تاکید کرد: این کارگروه در هر منطقه و هر استانی برای مشارکت مردم آن منطقه در پروژه‌های مربوط به همان حوزه تصمیم خواهد گرفت.
وی یاد آور شد: برای هماهنگی و پیشبرد پروژه‌های مختلف بهداشتی و درمانی که با مشارکت سازمان اوقاف صورت می‌گیرد نیاز به دفتری با عنوان دفتر وقف و سلامت در سازمان اوقاف وجود دارد که امیدواریم این دفتر هر چه سریعتر تشکیل شود.
ایازی در پایان بیان کرد: همچنین نیاز به وجود کارگروه دیگری در حوزه وقف، پژوهش و سلامت نیز احساس می‌شود که قرار بود این کارگروه نیز تشکیل شود. امیدواریم سازمان اوقاف این موضوع را پیگیری کرده و بتوانیم در جلسه آینده در مورد آن به نتایج ملموسی دست یابیم.
الگوبرداری اشتباه اوراق وقفی از اوراق مشارکت
در ادامه این نشست همچنین داوود دانش جعفری، مشاور اقتصادی وزیر بهداشت نیز به مشکلات پیش روی اوراق وقفی که پیش از این سازمان اوقاف منتشر کرده بود پرداخت و اظهار کرد: در این رابطه جلسات متعددی با رؤسای سازمان اوقاف و بورس داشتیم.
وی افزود: به طور کلی مشکل عمده‌ای که بر سر راه این اوراق بود، گره زدن آن با اوراق مشارکت بود، ما آنچه به عنوان اوراق مشارکت دیده و شنیده‌ایم این است که این اوراق به منظور مشارکت مردم در پروژه‌های دولتی و سودگیری آنهاست.
دانش جعفری اظهار کرد: اگر چه شباهت‌های زیادی بین اوراق وقف و اوراق مشارکت وجود دارد، اما تفاوت عمده‌ای نیز بین آنها موجود است و آن این که در اوراق وقفی نمی‌توانیم سودی برای آنها متصور شویم. این یک الگوبرداری نامناسب بود.
استقراض مستقیم اوقاف از مردم
وی تاکید کرد: سازمان اوقاف با اختیارات گسترده‌ای که دارد نیازی به بردن این اختیارات به صحن مجلس ندارد و می‌تواند مستقیماً از مردم قرض کند.
مشاور وزیر بهداشت عنوان کرد: در سال 94 اوقاف این امکان را دارد که با تبلیغات مناسبی زمینه را برای مشارکت هر چه بیشتر مردم فراهم کرده و باید بتواند به همان میزان مورد نیاز مبالغ وقفی را جمع‌آوری کند.
وی یاد آور شد: آنچه مهم است ایجاد یک فضای روحی و روانی برای مشارکت هر چه بیشتر مردم در پروژه‌های مختلف پیش رو است.
در ادامه، محمدمهدی حاتمی، معاون حقوقی سازمان اوقاف نیز با بیان اینکه این اوراق به منظور ترویج وقف جمعی شکل گرفت و براساس مدلی تعریف شد تا بر مبنای شعار اینکه در هر خانه‌ای یک واقف داشته باشیم، ابزار وقف را گسترش دهیم. با مشورت‌های انجام گرفته تصمیم گرفتیم آن را به مجموعه‌ قانونی پیوند زده و اعتماد عمومی را بالا ببریم.
وی افزود: به نظر می‌رسد که تا حد زیادی خروجی خوبی از آن گرفتیم و تعداد مشارکت‌کنندگان را افزایش دادیم. در مجلس شورای اسلامی صحبت‌های زیادی در این رابطه مطرح شد که مبتنی بر این بود که اوراق زیادی وجود دارد و نیازی به اوراق اوقاف احساس نمی‌شود و سازمان اوقاف می‌تواند در غالب اوراق‌ مشارکت طرح‌های خود را پیش ببرد.
در این جلسه همچنین غلامرضا محمدزاده، مدیر کل اوقاف استان تهران با بررسی بندهای مصوبات پیشین عنوان کرد: در خصوص برخی پروژه‌های درمانی در استان تهران توافقاتی با دانشگا‌های علوم پزشکی ایجاد شده است و در حال تکمیل بیمارستان و مراکز درمانی در برخی از نقاط این استان هستیم.
اوقاف استان تهران آماده اهدای زمین برای احداث بیمارستان است
وی همچنین با ابراز آمادگی مبنی بر مشارکت بیشتر در پروژه‌های مختلف حوزه سلامت اظهار کرد: ما زمین‌هایی را در نقاط مختلف تهران داریم و آماده جلب مشارکت خیرین برای احداث بیمارستان‌های مختلف هستیم.
حجت‌الاسلام  موسوی، مدیر کل اوقاف استان فارس نیز با ابراز رضایت از روابط خوب این اداره کل و دانشگاه علوم پزشکی شیراز عنوان کرد: خوشبختانه‌ پروژه‌های مختلف درمانی و بهداشتی این استان با مشارکت خیرین و بسترسازی مناسب دانشگاه‌های علوم پزشکی به خوبی پیش می‌رود.
در پایان این نشست نصیری، قائم مقام رئیس دانشگاه شهید بهشتی در امور مشارکت‌های مردمی نیز با تاکید بر لزوم ورود خیرین به حوزه پژوهش عنوان کرد: برای پیشبرد و پیشرفت درمان در کشور نیازمند تولید علم هستیم؛ این در حالی است که بودجه کشور در این زمینه محدود بوده که این مسئله مشارکت خیرین را می‌طلبد و امیدواریم که اوقاف بتواند در این موضوع نیز وارد شود.

captcha