کد خبر: 3349897
تاریخ انتشار : ۳۱ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۳:۳۲

سمینار «اندلسی‌ها و قرآن» در کویت برگزارشد

گروه بین‌الملل: سمیناری با موضوع «اندلسی‌ها و قرآن کریم» به‌همت انجمن اسلامی ـ خیریه «ابن حزم» کویت در مسجد جامع این کشور برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از روزنامه کویتی «الأنباء»، این سمینار به همت مرکز «ابن حزم» کویت که مرکزی پژوهشی در زمینه سیره نبوی، تاریخ اسلام و اندلس و تمدن اسلامی است، برگزار شد.
در این سمینار، عبدالرحمن علی الحجی، استاد تاریخ اسلامی و اندلس در تعدادی از دانشگاه‌های عربی، با عنوان «اندلسی‌ها و قرآن کریم» سخنرانی کرد.
این استاد عراقی در این باره گفت: 95 درصد از مسلمانان اندلس از ساکنان اصلی این منطقه بودند و اندلس به گواه غیرمسلمانان به نماد فرهنگ انسانی والا با ارزش‌های متعالی تبدیل شده بود.
عبداالرحمن علی الحجی تصریح کرد: تاریخ اندلس نیازمند مراجع ومنابع اصلی است، اما متأسفانه دادگاه‌های تفتیش عقاید اسپانیا بعد از سقوط اندلس اقدام به آتش‌ کشیدن هزاران نسخه‌های خطی اندلس و در رأس آنها نسخه‌های خطی قرآن نمودند به طوری که بسیاری از منابع و مراجع اصلی که بیانگر چهره درخشان اسلام در اندلس بود، از بین رفت.
این استاد تاریخ اسلام و اندلس در ادامه سخنان خود به موقعیت و جایگاه اندلس و هشت قرنی که مسلمانان در آن زندگی کردند، اشاره و تأکید کرد: طی پنج قرنی که اسلام به صورت متوالی در اندلس حاکم بود، کسی از جهاد سرپیچی نکرد و اندلس پایه‌گذار تمدن جدیدی شد و در حقیقت، اگر دین مبین اسلام وجود نداشت، «اندلسی» وجود نداشت و این تمدن جدید نیز نبود و همچنان در جاهلیت به‌سر می‌برد، زیرا اسلام ساکنان این منطقه را نجات داد.
الحجی بیان کرد: مردم اندلس بعد از آشنایی با قرآن کریم و حفظ این کتاب مقدس، دوستدار زیبایی و اصالت شدند و اقدام به تفسیر قرآن کریم نمودند و بیشتر تفاسیر آن‌ها مورد نقد قرار گرفت.
مردم این دیار همچنین، به سنت و سیره نبوی علاقه‌مند بودند.
عبدالرحمن حجی تصریح کرد: در قرن چهارم هجری قمری تقریبا 4 هزار مسجد علاوه بر مساجد اصلی در اندلس وجود داشت و مسجد جامع کوردوبا از مساجد اصلی این منطقه بود.

captcha