حجتالاسلام والمسلمین سیدابوالقاسم حسینی(ژرفا)، پژوهشگر و شاعر آئینی کشورمان در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) تصریح کرد: حضور امام رضا(ع) در ایران نقش زیادی در غنای ادبیات و هنر دینی کشورمان داشته است.
حجتالاسلام ژرفا افزود: پیامبر اسلام(ص) در دوره حیات خود به نیکویی وظیفه ابلاغ پیام دین را انجام دادند و تا زمان غیبت کبرای امام زمان(عج)، امامان شیعه به تبیین پیام دین اسلام پرداختند.
وی عنوان کرد: هر یک از امامان(ع) به جنبههای مختلف پیام دین پرداختند و زمینههای اجرایی آن را برای مردم مشخص کردند.
حجتالاسلام ژرفا افزود: هر یک از امامان معصوم(ع) یک جنبه از تبیین پیام اسلام را برجسته کردهاند، امامی جنگید، امامی صلح کرد و امامی نیز شاگردان متعددی را تربیت کرد و امام رضا(ع) نیز دو جنبه حکومت و دینداری را به یکدیگر پیوند زد.
وی با اشاره به حکومت پنج ساله امام علی(ع) گفت: امام رضا(ع) نیز به عنوان ولی عهد یک خلیفه به سرزمینی دور هجرت کردند و این فرصت را یافتند که از امکانات دربار برای رونق ادبیات و هنر ایران استفاده کنند. امام صادق(ع) نیز به رونق هنر و شعر توجه داشتند، ولی نمیتوانستند از امکانات درباری استفاده کنند.
حرم امام رضا(ع) پایگاه عاطفی و دینی ایرانیان است
حجتالاسلام ژرفا ادامه داد: ورود امام رضا(ع) به ایران و شهادت نوادگانشان در مناطق مختلف ایران توانست از جنبههای مختلف ذهنی، عاطفی و فکری در ادبیات ما تاثیر بگذارد. به دنبال شهادت امام رضا(ع) در ایران بارگاه شریف این امام همام پایگاه عاطفی و دینی و مفاهیم والای رضوی وارد عرصه ادبیات فارسی شد. به گونهای که شاعران بزرگ غیرشیعی از جمله ملا رضا، شاعر کرد کشورمان بارها ارادت خود را به امام رضا(ع) ارائه کرده و نشان دادند، همچون این بیت که «من سنیام نامم رضا/ کلب علی مرتضا/ درویش عبدالقادرم/ نامم به مولا میرسد».
وی همچنین گفت: این تاثیر در هنرمندان غیرشیعی عرصههای دیگر از جمله کارگردانان و فیلمسازان نیز مشهود است که با اینکه شیعه نبودهاند بر اثر کشش معنوی بارگاه امام رضا(ع) به تولید فیلمهای باارزش و تاثیرگذار پرداختهاند.
این شاعر آیینی کشورمان تصریح کرد: عطوفت و کرامات امام رضا(ع) الهامبخش شاعران، نویسندگان و هنرمندان کشورهای مختلف جهان قرار گرفته و هنر و ادبیات رضوی را شکل داده است.