کد خبر: 3350928
تاریخ انتشار : ۰۲ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۴:۱۰
۲ سال بعد از تصویب؛

منابع مالی برای سند دانشگاه اسلامی تأمین نشده است

گروه سلامت: معاون فرهنگی دانشجویی وزیر بهداشت با اشاره به اینکه دو سال است سند دانشگاه اسلامی در وزارت بهداشت به تصویب رسیده، گفت: هنوز برای تحقق این سند منابع مالی وجود ندارد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، محمدرضا فراهانی معاون فرهنگی و دانشجویی و امور مجلس وزارت بهداشت در نشست خبری که به مناسبت هفته دولت امروز دوشنبه 2 شهریور ماه، در دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد به تشریح دستاوردهای دو سال اخیر این معاونت و برنامه‌های پیش روی آن پرداخت.

وی با بیان اینکه فرهنگ یکی از مؤثرترین‌ عناصر در رشد و پویایی هر جامعه است، عنوان کرد: معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت با این باور که نیروهای پرورش یافته دانشگاه باید افرادی متدین، متعهد، خلاق و برخودار از احساس مسئولیت نسبت به سرنوشت خود و دیگران باشد؛ تلاش می‌کند بستری مناسب جهت پرورش دانشجویان در ابعاد جسمی، معنوی و فکری بر پایه آموزه‌های دینی فراهم آورد از این رو خود را متعهد به نیازهای فرهنگی، معیشتی و ورزشی دانشجویان می‌داند تا آنها رسالت خود را در افزایش سطح مشارکت‌های سیاسی، اجتماعی و علمی افزایش دهد.

فراهانی تصریح کرد: ادارات کل فرهنگی و دانشجویی و همچنین مرکز قرآن و عترت و سلامت روان و مشاوره این معاونت برنامه‌های متعددی را طی دو سال اخیر به اجرا در آورده است که می‌توان به جشنواره فرهنگی دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور، جشنواره سالیانه قرآن و عترت دانشگاهیان علوم پزشکی، برگزاری کارگاه‌های مهارت رسانه‌‌ای، راه اندازی اندیشکده‌های فرهنگی، صیانت از حقوق شهروندی و ترویج فرهنگ عفاف و حجاب اشاره کرد.

ترویج فرهنگ اقامه نماز

وی تاکید کرد: توجه به مضامین دینی و قرآنی اولویت این معاونت بوده که در این راستا قانون انطباق امور اداری موسسات فرهنگی با موازین شرع مقدس به منظور افزایش رضایتمندی بیماران و مراجعین به مراکز درمانی را تدوین کرده همچنین با برگزاری دوره‌های آموزشی مختلف به ترویج فرهنگ اقامه نماز پرداخته است.

وی در پاسخ به ایکنا درباره تشریح فعالیت‌های قرآنی معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت عنوان کرد: آموزش‌های قرآن و عترت یکی از فعالیت‌های بسیار حساس و کلیدی این وزارتخانه که در سال‌های اخیر سعی شده با توسعه زیرساخت‌های آموزشی در سطوح مختلف اساتید کارکنان، دانشجویان و خانواده‌های پرسنل وزارت بهداشت این فعالیت‌های مهم انجام دهیم.

وی اضافه کرد: در سال 1392 رشته‌های قرآن به آموزش‌های ضمن خدمت کارکنان افزوده شده که موجب رشد و ارتقای سطح روخوانی و روانخوانی آنها شده است.

وی با بیان اینکه جشنوار‌های مختلفی به صورت سالیانه در حوزه قرآن و عترت برگزار شده است، تصریح کرد: از سال 92 مسابقات «دانشجویان» «کارکنان و اساتید» با هم ادغام شده و در قالب جشنواره دانشگاهیان علوم پزشکی برگزار شده است.

فراهانی یاد آور شد: در راستای اهداف پژوهشی در حوزه قرآن و سلامت همچنین سبک زندگی اسلامی، مجلات «قرآن و طب» و «سبک زندگی اسلامی» با محوریت سلامت و قرآن طب انتشار و همایش‌های کانون قرآن و عترت علوم پزشکی کشور برگزار شده است.

وی یاد آور شد: برای اولین‌بار مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت ذیل این معاونت است و در راستای سیاست‌ها و راهبردهای خود در خصوص ترویج مضامین قرآنی و دینی در سطح دانشگاه‌ها طرح فضا سازی قرآنی را در دست اقدام دارد.

کمیسیون توسعه آموزش و پژوهش عالی قرآنی نیز در اواخر سال فعال شد

وی با بیان اینکه کمیسیون توسعه آموزش و پژوهش عالی قرآنی نیز در اواخر سال فعال شد، افزود: هنوز برای اینکه این کمیسیون بتواند نقش ویژه خود را در حوزه آموزشی و پژوهشی قرآن و سلامت ایفا کند نیازمند همکاری اساتید دانشگاه‌ها، قرآن پژوهان و سایر ارگان‌های که در این حوزه فعال هستند نیاز داریم.

معاونت فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت در ادامه با بیان اینکه یکی از اهداف اصلی وزارت بهداشت در حوزه دانشجویی تامین معیشت و رفاه آنها است، عنوان کرد: در این راستا تدابیری داشته تا بتوانیم سطح معیشت آنها را ارتقا دهیم همچنین پیشنهادی را به وزارت بهداشت ارائه داده‌ایم.

عدم توجه به مسئله معیشت و اسکان دانشجویی تبعات فرهنگی دارد

وی اضافه کرد: در حوزه معیشت دانشجویی در حالی که برنامه پنجم توسعه هیچ توجهی به مسئله معیشت و اسکان دانشجویان نداشته که این مسئله تبعات فرهنگی را به دنبال خواهد داشت.

وی تصریح کرد: ما به دولت پیشنهاد داده‌ایم که در راستای برنامه‌های ششم توسعه توجه لازم را به این امر داشته و بتوانیم همانند دانشگاه‌های کشورهای خارجی از خود دانشجویان حال حاضر و فارغ التحصیلان آینده معیشت دانشجویان بعدی را در دانشگاه علوم پزشکی فراهم کنیم، در این راستا از دانشجویانی که فارغ التحصیل می‌شود و با توجه به اینکه 75 درصد آنها در حوزه سلامت خدمت می‌کنند بتوانند خدماتی که به آنها ارائه شده است در قالب کمک هزینه و یا تامین رفاه دانشجویان آینده فراهم کنند.

وی اضافه کرد: در حال حاضر در بودجه‌های وزارت بهداشت طرح برای نگهداشت خوابگاه‌های دانشجویی وجود ندارد زمانی می‌گفتند معیشت دانشجویی در قانون اساسی تدوین شده که دولت باید آن را تامین کنند اما چنین چیزی در قانون اساسی موجود نیست.

وی تاکید ما خواهان ارائه خدمات مطلوب برای دانشجویان هستیم البته بسیاری نیز خود این خدمات را نمی‌خواهند ما با این پیشنهاد خواستار بهبود وضعیت هستیم.

وی با اعلام اینکه ساخت 20 خوابگاه استاندارد برای دانشجویان در دستور کار وزارت بهداشت است، اظهار کرد: اولین فاز آنها آغاز شده که بودجه آن را یک سوم دانشگاه‌ها، یک سوم ستاد وزارت و مابقی آن را دانشگاه‌ها از طریق خیرین تامین می‌کنند.

معاون وزیر بهداشت یاد آور شد: خیرین در حوزه سلامت به ویژه در بخش درمان کارنامه موفقی دارند چنانچه پروژه‌های آنان از خیرین آموزش و پرورش پیشی گرفته‌اند اما متاسفانه ما هنوز نتوانسته‌ایم آن را به حوزه دانشجویی و تامین معیشت رفاه آنها بکشانیم.

2 سال است سند دانشگاه اسلامی در وزارت بهداشت به تصویب رسیده است

فراهانی در ادامه با اشاره به اینکه دو سال است سند دانشگاه اسلامی در وزارت بهداشت به تصویب رسیده یادآور شد: این سند سند کلانی بوده که در حوزه‌های فرهنگی، علمی و پژوهشی ویژگی‌های یک دانشگاه استاندارد برای یک کشور اسلامی را تحقق می‌بخشد که هنوز برای تحقق آن منابع مالی وجود ندارد لذا این پیشنهاد نیز از سوی معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت ارائه شده تا بتوانیم با تامین منابع آن دستورات مقام معظم رهبری مبنی بر اسلامی شدن دانشگاه‌ها و بهبود وضعیت علمی و پژوهشی کشور در حوزه سلامت را بهبود بخشیم.

captcha