کد خبر: 3350988
تاریخ انتشار : ۰۲ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۵:۲۱
لطفی‌نیا:

واگذاری مسابقات قرآن شکوفه‌ها به آموزش و پرورش از سوی نهاد بالاتر باشد

گروه فعالیت‌های قرآنی: مدرس و داور مسابقات قرآن اظهار کرد: اگر بنا است مسئولیت برگزاری مسابقات قرآن شکوفه‌ها به آموزش و پرورش داده شود این کار باید از سوی یک نهاد بالاتر مثل شورای توسعه فرهنگ قرآنی اتفاق بیافتد.

محمود لطفی‌نیا، قاری و داور مسابقات بین‌المللی قرآن در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) درباره واگذاری مسئولیت برگزاری مسابقات قرآن شکوفه‌ها به وزارت آموزش و پرورش، گفت: آموزش و پرورش یک مأموریت در بحث آموزش عمومی قرآن دارد و یک مأموریت دیگر که طی سال‌های گذشته به این وزارتخانه سپرده شده است مسئولیت کمیسیون آموزش عمومی قرآن است.

وی افزود: اگر به آموزش عمومی قرآن خوب نگاه کنیم، روخوانی و روان‌خوانی قرآن است که وزارت آموزش و پرورش باید این آموزش‌ها را به نسل‌های نوجوان و کودک که تحت تعلیم این وزارتخانه هستند آموزش دهد و از این طریق انس با قرآن را بین جامعه منتشر کند.

اگر کار آموزش و پرورش برگزاری مسابقات قرآن نیست چرا می‌خواهد برگزار کند؟
لطفی‌نیا عنوان کرد: ظاهرا کار آموزش و پرورش برگزاری مسابقات قرآن نیست اما اگر نیست چرا می‌خواهد برگزار کند؟ و حالا که می‌خواهد برگزار کند و به این نتیجه رسیده است که باید مسابقات قرآن تا سطح بین‌المللی برگزار کند دیگر دستگاه‌ها نیز باید به آن کمک کنند و همکاری‌های خوبی در این حوزه داشته و بحث منابع مالی این مسابقات را تأمین کنند؛ چرا که به هر حال این مسابقات، کار بسیار خوب و موثری است.
وی ادامه داد: در شرایطی که آموزش و پرورش نمی‌تواند حقوق کارمندان خود را به درستی پرداخت کند در صورتی که همین وزارتخانه اقدام به برگزاری مسابقات قرآن شکوفه‌ها در سطح کشوری و بین‌المللی کند موجب شگفتی کارمندان خود می‌شود و این پرسش مطرح می‌شود که آموزش و پرورش که حقوق ما را درست نمی‌دهد چطور این اقدامات را انجام می‌دهد؟ این امر باید برای افکار عمومی توجیه شود.

تصمیم‌گیری درباره مسابقات قرآن شکوفه‌ها نباید از سوی یک کارشناس یا مدیرکل انجام شود
وی در این بخش از سخنان خود درباره بُعد کشوری مسابقات قرآن شکوفه‌ها و واگذاری آن به وزارت آموزش و پرورش گفت: برای تصمیم‌گیری در ارتباط با چنین برنامه‌ای نباید این چنین باشد که یک کارشناس، مدیرکل یا معاون وزیر به خاطر برد تبلیغی دست به چنین کاری بزند بلکه چنین تصمیماتی باید در یک نهاد بالاتر مانند شورای توسعه فرهنگ قرآنی تصمیم‌گیری و سازوکار آن نیز فراهم شود و در نهایت مسئولیت به وزارت آموزش و پرورش یا دستگاه دیگری واگذار شود.
این مدرس قرآن عنوان کرد: اما به هر حال با توجه به اینکه مسابقات قرآن شکوفه‌ها برای زیر 18 سال است و فضای نوجوانان زیر 18 سال نیز متعلق به آموزش و پرورش است پوشش این قضیه توسط آموزش و پرورش می‌تواند خوب باشد و در این صورت کار تاحدودی تسهیل می‌شود و در عین حال به نشر فضای قرآنی در بین دانش‌آموزان کمک می‌کند.

واگذاری مسابقات قرآن شکوفه‌ها به آموزش و پرورش در جهت همگرایی بوده است
وی با بیان اینکه به طور قطع این تصمیم‌گیری در جهت همگرایی و هم‌پوشانی بیشتر فعالیت‌های قرآنی بوده است، افزود: در مجموع واگذاری مسئولیت برگزاری مسابقات قرآن شکوفه‌ها به وزارت آموزش و پرورش یک امر مثبت و خوبی است و تصمیم‌گیری درستی است که اگر درست اجرا شود، می‌تواند موثرتر باشد.
وی در این بخش از سخنان خود با عنوان این مطلب که آموزش و پرورش بیش از 30 سال مسابقات قرآن دانش‌آموزی را برگزار کرده است، اظهار کرد: وزارت آموزش و پرورش مسابقات قرآن دانش‌آموزی را در حوزه بضاعت خود به خوبی اجرا کرده است و حالا که مسابقات قرآن دانش‌آموزی و شکوفه‌ها به نوعی موازی‌کاری در این زمینه محسوب می‌شوند، می‌تواند مسئولیت این مسابقات را بر عهده بگیرد البته به شرطی که در شکل اجرای مسابقات دقت لازم را داشته باشد و از بضاعت خود از نظر اساتید قرآنی در این وزارتخانه یا بیرون از آموزش و پرورش فعالیت دارند به نحو شایسته استفاده کند.
لطفی‌نیا با عنوان این مطلب که این حرکت، حرکت مثبتی در جهت هم‌افزایی خواهد بود، گفت: هر کاری اگر بخواهد درست انجام شود باید با حوصله و تدبیر باشد نه اینکه فقط در تهران چند نفر بنشینند و تصمیم بگیرند و این را به بدنه تزریق کنند.

برگزاری مسابقات بین‌المللی قرآن دانش‌آموزی اتفاق خیلی خوبی است
لطفی‌نیا در ادامه گفت: اینکه آموزش و پرورش به یک امر تخصصی بپردازد ظاهرا از وظایف این وزارتخانه نیست اما برگزاری مسابقات قرآن دانش‌آموزی در سطح بین‌المللی که قرار است سال آینده برای نخستین‌بار اتفاق بیافتد خیلی خوب است و موجب شکل‌گیری یک تحرک بین‌المللی در سطوح دانش‌آموزی می‌شود و در این صورت یک تحرک بین‌المللی ذیل قرآن ایجاد می‌شود که بسیار شایسته است.
وی افزود: برگزاری مسابقات بین‌المللی قرآن دانش‌آموزی یک حرکت تبلیغی در جهت نشر فرهنگ قرآنی بین امت اسلامی و آشنا کردن نوجوانان دنیا با تفکر دینی و اسلامی نظام جمهوری اسلامی ایران است اما به هر حال برای برگزاری چنین مسابقاتی باید با تدبیر عمل کرد.
داور مسابقات قرآن ادامه داد: نباید یک حرکتی آغاز شود که یک سال یا چند سال بعد متوقف شود و به خاطر تبعاتی که داشته است بعد از چند سال به فراموشی سپرده شود و بعدها اعلام کنند که آموزش و پرورش بودجه نداشته و سال‌های قبل نیز این مسابقات را به زحمت اجرا کرده است.
وی ادامه داد: برگزاری یک برنامه بین‌المللی اگرچه ممکن است یک یا دو متولی داشته باشد اما نهادها و سازمان‌های دیگر باید در اجرای چنین برنامه‌هایی همفکری و همگرایی داشته باشند تا به یک افزایی برسند.

captcha