کد خبر: 3351056
تاریخ انتشار : ۰۲ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۸:۲۷
وزیر کشور در پاسخ به ایکنا:

قانون امر به معروف و نهی از منکر با جدیت پیگیری می‌شود/ نامه محرمانه به رئیس مجلس

گروه سیاسی: وزیر کشور در نشست خبری خود در پاسخ به سؤال خبرنگار ایکنا در رابطه با اقدامات دولت درباره اجرای قانون امر به معروف و نهی از منکر گفت: وزارت کشور قانون ابلاغی را با قوت پیگیری می‌کند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، نشست خبری عبدالرضا رحمانی‌فضلی، وزیر کشور امروز، 2 شهریورماه در آغاز هفته دولت با حضور جمعی از خبرنگاران در محل وزارت کشور برگزار شد.
رحمانی فضلی در ابتدای این مراسم با تبریک فرا رسیدن دهه کرامت و همچنین گرامیداشت هفته دولت گفت: دو سال از خدمت صادقانه دولت یازدهم سپری شد و ما در حوزه‌های مختلف اقتصادی رونق و ثبات را تجریه می‌کنیم؛ یقیناً آنچه پیش رو داریم اوضاع اقتصادی با رفع تنش‌ها و ایجاد شرایط مطلوب بین‌الملل هر آنچه در قالب تحریم، محدودیت و فشار بوده، رفع خواهد شد.
وی افزود: در عرصه سیاست داخلی نیز هم با ثبات و هم با نشاط در این دو سال مواجه بودیم؛ فعالیت احزاب و گروه‌ها و ایجاد وحدت و انسجام داخلی و همدلی و همراهی مسئولان نشان‌دهنده نشاط سیاسی توأم با فعالیت بوده است.
وزیر کشور با اشاره به اقدامات دولت در راستای افزایش امنیت داخلی گفت: در این حوزه می‌توانیم با قوت بگوییم که هیچ مشکلی نداریم و استقرار کامل شرایط مناسب و پایدار امنیتی برقرار است.
وی افزود: در جهت تقویت حوزه‌های امنیت داخلی تلاش ما این است که با توسعه پایدار و فعال کردن حوزه‌های اقتصادی بتوانیم مقوله امنیت را در حوزه پایداری افزایش دهیم.
رحمانی‌فضلی بیان کرد: در حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی نیز تا آنجا که مسئولیت داشته‌ایم، در شورای اجتماعی تلاش‌های خود را انجام داده‌ایم تا به وظایف خود به خصوص در رابطه با آسیب‌های اجتماعی عمل کنیم.
وی با بیان اینکه دولت در عرصه سیاست داخلی بیشترین توفیقات را داشته است، گفت: انزوا و محدودیت و تحریم‌ها و هجمه‌های تبلیغاتی و جنگ روانی و فشارهایی که در حوزه سیاست خارجی داشتیم، ایران را از وضعیت کاملاً تهدیدی در دنیا به یک مرحله فرصتی تبدیل کرده، به گونه‌ای که تعامل با ایران و معاملات و قراردادهای اقتصادی با ایران و همکاری‌های سیاسی و امنیتی در منطقه تبدیل به یک فرصت و عامل برد برای هر کشور شده است.
در بخش دیگری از این نشست خبری، رحمانی‌فضلی به سؤالات خبرنگاران حاضر در جلسه پاسخ داد.
وزیر کشور در پاسخ به سؤال خبرنگار ایکنا در رابطه با اهتمام وزارت کشور در مورد تحقق فریضه امر به معروف و نهی از منکر و اجرای مصوبه اخیر مجلس شورای اسلامی در این حوزه عنوان کرد: امر به معروف و نهی از منکر وظیفه تک‌تک مسلمانان بوده و لازم است این فریضه را انجام دهند.
وی افزود: در این رابطه ستاد امر به معروف و نهی از منکر نیز فعال بوده که وزارت کشور بر اساس قوانین و مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در شورای اجتماعی در این زمینه وظایفی برعهده دارد و این وظایف را پیگیری کرده و گزارشات این حوزه را به نهادهای مربوطه ارائه می‌کند.
وزیر کشور در مورد مصوبه مجلس شورای اسلامی در ارتباط با امر به معروف و نهی از منکر گفت: در این قانون شورایی با ترکیبی از علما، افرادی از حوزه علمیه، ائمه جمعه و جمعی از اعضای دولت و مجلس پیش‌بینی شد.
رحمانی‌فضلی افزود: از ابتدای طرح این موضوع در مجلس، دولت اشکالات اجرایی طرح را هم در جلسات مختلف کمیسیون و هم در نامه‌ای محرمانه به رئیس مجلس اعلام کرد.
وی عنوان کرد: در ترکیبی که قانون مشخص کرده،‌ وزیر کشور به عنوان یک عضو محسوب شده، اما در برخی از مواقع تصمیماتی که این گروه اتخاذ می‌کنند منجر به اقداماتی می‌شود که آثار آن را سایر اعضا نمی‌توانستند بپذیرند؛ به این معنا که در این شورا 18 نفر حق رأی دارند، اما مسئولیت‌ها برعهده یک نفر است.
وزیر کشور گفت: پس از تصویب طرح امر به معروف و نهی از منکر در مجلس و ابلاغ آن به دولت، بررسی‌هایی در این زمینه صورت گرفت و دولت نقطه‌نظرات خود را در زمینه مسائل اجرایی به مجلس ارائه کرد.
وی با اعلام این خبر که دولت قانون امر به معروف و نهی از منکر را به دستگاه‌های تابع خود ابلاغ کرده است، اظهار کرد: وزارت کشور در مورد این موضوع پیگیری‌های لازم را انجام می‌دهد. با این حال جمع‌بندی‌هایی که نسبت به اجرای این قانون داشته‌ایم را به مجلس ارائه کرده‌ایم و شخص رئیس‌جمهور نیز این نظرات را خدمت مقام معظم رهبری ارسال کرده‌ است که ایشان موضوع را به هیئت رسیدگی به اختلاف سه قوه ارجاع داده‌اند.
رحمانی‌فضلی با تأکید بر اینکه موضوع اختلاف بر سر مشکلات اجرایی این قانون است، بیان کرد: آنچه که از شورای حل اختلاف به ما ارجاع داده شد این بود که اجرای قانون امر به معروف و نهی از منکر ادامه پیدا کند و چنانچه دولت نظرات اصلاحی در این مورد دارد، آن را به مجلس ارائه دهد.
وی افزود: بر این اساس دولت قانون امر به معروف و نهی از منکر را اجرا خواهد کرد و‌ در مدتی که اصلاحات مربوط به این قانون برطرف می‌شود، وزارت کشور کماکان قانون ابلاغی را با قوت پیگیری می‌کند.

وزیر کشور در پاسخ به سؤال خبرنگار دیگری در رابطه با سخنان اخیرش در رابطه با ایستادگی دولت در برابر عدم احراز صلاحت کاندیداهای انتخاباتی گفت: احراز صلاحیت کاندیداها از مسیر قانونی مشخص حاصل می‌شود اما عدم احراز صلاحیت افراد به دلیل اینکه وقت نمی‌کنیم تحقیق و بررسی کنیم کار درستی نیست.
وی افزود: باید شورای نگهبان و هیئت‌های اجرایی تلاش کنند وقت کافی و امکانات مناسب را آماده کند تا بتوانند برای هر یک از افزاد تحقیقات لازم را انجام دهند.
رحمانی‌فضلی در مورد سخنان اخیر رئیس‌جمهور در رابطه با عدم دخالت مسئولان اجرایی و نظارتی بر کار یکدیگر و اظهار نظر برخی مقامات نظامی گفت: محور سخنان رئیس‌جمهور این بود که قانون فصل‌الخطاب و تعیین‌کننده است که در قانون هیئت‌های اجرایی و نظارتی هر یک جایگاه خاص خود را دارند و دخالت هر یک در کار دیگری غیر قانونی خواهد بود.
وی افزود: دستگاه‌های نظامی نیز در حوزه قانونی باید وظایف خود را ایفا کنند که در مسئله انتخابات نه در قانون پیش‌بینی شده و نه به مصلحت است که به عنوان یک دستگاه به مسئله انتخابات ورود پیدا کند.
وزیر کشور تصریح کرد: اظهارنظرهایی که دربردارنده حضور پرشکوه مردم در انتخابات شود، لازم است اما ورود سیاسی به انتخابات از طرف دستگاه‌هایی که صلاحیت حضور ندارند مورد پسند نخواهد بود.
وی همچنین در مورد رابطه وزارت کشور و شورای نگهبان در مورد احراز صلاحیت‌ها گفت: وزارت کشور با شورای نگهبان مشکلی نداریم و هماهنگ هستیم؛ در صلاحیت‌ها نیز محور، قانون و آنچه در قانون ذکر شده، است اما اگر اختلافی وجود داشت یا خود قانون یا مراجع بالاتر و حکمیت را باید بپذیریم تا انتخابات سالم، قانونی و با شکوه برگزار کنیم.
رحمانی‌فضلی تصریح کرد: با ارتباطاتی که برقرار شده، دلسوزی‌هایی که صورت گرفته و روندی که جاری شده، به نظر می‌رسد مشکلی ایجاد نخواهد شد؛ به شرط اینکه همه حاکمیت قانون را بپذیریم.
وی در مورد حواشی بازگشایی سفارت انگلیس نیز گفت: هیچ درخواستی با برگزاری تجمع مطرح نشده بود برای همین نیروی انتظامی بنا به وظیفه خود که برخورد با هر گونه تجمعی که مبنای قانونی ندارد، اقدام به متفرق کردن ‌تجمع مقابل سفارت انگلیس کرد که تعداد زیادی نیز نبودند.
وزیر کشور در مورد پرسش خبرنگار دیگری در رابطه با اخبار منتشر شده از اصفهان مبنی بر دستگیری طلبه‌ای به دلیل داشتن سر دادن شعار «مرگ بر آمریکا» در مراسم تشییع شهدای غواص گفت: در این مراسم ده‌ها نفر پلاکارت «مرگ بر آمریکا» در دست داشتند و کسی با این شعار مخالفتی ندارد.
وی افزود: در این مراسم با تعداد کمی از افراد که محرکین اصلی بودند و شعارهای تند و افراطی علیه مسئولان و کسانی‌که از حمایت مردم برخوردار هستند، مطرح می‌کردند و به برخی تصمیمات و اقداماتی که نظام بر آن اجماع داشته، هجمه می‌کردند که تذکر و هشدارهایی به آنها داده شد که به دلیل بی‌توجهی به این تذکرها، این افراد چند ساعتی را مهمان دستگاه‌های امنیتی بودند و رفتند.
وزیر کشور در پاسخ به سؤال خبرنگار دیگری در رابطه با حاشیه‌های مطرح شده در مورد تشکیل یک حزب گفت: وقتی قانون تحزب را قبول کردیم باید مسائل مربوط به آنان را نیز قبول کنیم.
وی افزود: قوه قضائیه، وزارت کشور و وزارت اطلاعات نظارت‌های قانونی بر فعالیت‌های احزاب دارند و هر جا احساس کنند خارج از اساسنامه و قوانین رفتار شده، به آنها تذکر داده می‌شود.
رحمانی‌فضلی خاطرنشان کرد: چه اشکالی دارد به جای رفتارهای سیاسی پراکنده و غیر مسئولانه، با تشکل سازماندهی شده و پاسخگو مواجه باشیم؟
ارائه لیست انتخاباتی از سوی مداحان محور سؤال خبرنگار دیگری بود که وزیر کشور در این رابطه گفت: برای ایجاد نشاط اجتماعی و سیاسی هر یک از گروه‌ها تلاش می‌کنند لیست انتخاباتی خود را مطرح کنند و مداحان نیز همواره لیست ارائه می‌کردند.
وی افزود: اگر مداحان نظرشان این است که از کاندیداها حمایت کنند و لیست بدهند اشکالی ندارد.

captcha