جواد آرینمنش، عضو حزب مؤتلفه اسلامی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، در مورد عملکرد دولت در حوزه فرهنگی گفت: اگر منظور از عملکرد دولت اختصاص بودجه و اعتبارات به حوزه فرهنگی باشد، به دلیل تنگناهای شدیدی که دولت با آن مواجه بوده، بودجه مناسبی به این حوزه اختصاص پیدا نکرده است.
وی افزود: بخش فرهنگی معمولاً مظلومترین بخشهاست و هر گاه با کمبود بودجه مواجه میشویم یکی از اولین بخشهایی که اعتباراتش کاهش پیدا میکند، حوزه فرهنگ است.
آرینمنش با اشاره به گزارش دولت در ارتباط با کسری بودجه 12 هزار میلیارد تومانی گفت: قاعدتاً این کسری بودجه تأثیر جدی در حوزههای مختلف از جمله حوزه فرهنگ کشور میگذارد؛ به طوری که در برخی سازمانها و نهادها مثل ادارات کل ارشاد بودجه مناسبی برای فعالیتهای فرهنگی و هنری اختصاص نمییابد و یا حداقل ممکن در اختیار این بخش قرار میگیرد.
وی اظهار کرد: از سوی دیگر دولت به لحاظ توجه به فرهنگ و اصحاب فرهنگ و هنر و هنرمندان تمایل دارد که آزادیهای مناسب بر اساس قانون به آنها داده شود تا فعالیتهای هنری و فرهنگی خود را در چارچوب قانون توسعه دهند.
نماینده سابق مجلس خاطرنشان کرد: دولت به ویژه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این زمینه اهتمام خوبی داشته است.
وی با اشاره به اقدامات دولت در عرصه سیاست خارجی و اقتصاد گفت: از آنجا که دولت طی دو سال گذشته عمده توان خود را در حوزه سیاست خارجی و بحثهایی مانند مذاکرات و همچنین مهار تورم اختصاص داده، طبیعتاً میزان اهتمام دولت به بخشهای فرهنگی نسبت به بخشهای اقتصادی و سیاسی کمتر بوده است.
آرینمنش در مورد بهترین راه برای تقویت حوزه فرهنگی از سوی دولت گفت: مناسبتترین و کوتاهترین راه برای توسعه بخش فرهنگی حمایت، هدایت و نظارت دولت بر بخش غیر دولتی است؛ در صورتیکه نهادهای فرهنگی غیر دولتی از حمایتها و هدایتهای دولت برخوردار باشند، میتوانند تأثیرگذار باشند.
آرینمنش تصریح کرد: اگر دولت فعالیتهای فرهنگی خود را به نهادهای غیر دولتی واگذار کند، بهرهوری ارتقا پیدا میکند و با اعتبارات کم کارهای بزرگ صورت خواهد گرفت.