کد خبر: 3352879
تاریخ انتشار : ۰۴ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۳:۳۶
در شورای قرآنی منطقه ۱۵؛

همایش «آموزه‌های قرآنی،‌ تربیت اسلامی ،‌ فرهنگ رضوی» برگزار شد

گروه جامعه: همایش «آموزه‌های قرآنی، تربیت اسلامی، فرهنگ رضوی» صبح امروز در شورای عالی قرآن منطقه ۱۵ برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، شواری عالی قرآن منطقه 15 با همکاری دارالقرآن مسجد امام جعفر صادق(ع) همایش آموزه‌های قرآنی، تربیت اسلامی، فرهنگ رضوی را صبح امروز چهارم شهریورماه برگزار کرده است.

بر همین اساس در این همایش، قاسم مالکی، مدرس دانشگاه و مسئول شورای عالی قرآن منطقه 15، گفت: خداوند در آیه  شش سوره مبارکه تحریم می‌فرماید: «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا قُوا أَنفُسَکُمْ وَأَهْلِیکُمْ نَارًا وَقُودُهَا النَّاسُ وَ الْحِجَارَةُ عَلَیْهَا مَلَائِکَةٌ غِلَاظٌ شِدَادٌ لَا یَعْصُونَ اللَّهَ مَا أَمَرَهُمْ وَیَفْعَلُونَ مَا یُؤْمَرُونَ؛ یعنی اى کسانى که ایمان آورده‏اید! خود و خانواده‏ خود را از آتشى که هیزم آن، مردم و سنگ‏‌ها هستند حفظ کنید که بر آن فرشتگانى خشن و سخت‌گیر نگهبانند و از آنچه خدا به آنان دستور داده سرپیچى نمی‌کنند و آنچه را که مأمور شده‏‌اند انجام می‌دهند.

وی افزود: خداوند در این آیه مبارکه به وظیفه خاص خانواده‌ها در تربیت فرزندان اشاره می‌کند و یکی از وظایف اصلی را پس از خودسازی، تربیت خانواده و اهل و عیال معرفی می‌کند. در این آیه بر اهمیت و ارزش تربیت خانوادگی تاکید شده است.

مالکی در ادامه تصریح کرد: تربیت یکی از وظایف و تکالیف فردی، اجتماعی انسان‌ها در مسیر زندگانی خود است، چرا که انسان از اراده، اختیار و قدرت انتخاب برخوردار است . همواره اصول و قواعد تربیتی یکی از مباحث اجتماعی و فرهنگی بسیار با اهمیت در نزد خانواده‌های ایرانی به شمار می‌رود. آشنایی با تربیت اسلامی و شناخت معیارهای اصولی آن مبتنی بر آموزه‌های دینی می‌تواند ما را در تربیت نسل بعد موفق گرداند.

این مدرس دانشگاه اظهار کرد: اصول ارائه‌شده از سوی صاحب‌نظران در این مقوله ما را به سوی الگوهای عملی هدایت می‌کند که از آن جمله می‌توان به تربیت اسلامی بر پایه فرهنگ رضوی اشاره کرد. شناخت و تبیین مولفه‌های تربیتی در فرهنگ رضوی با در نظر گرفتن مختصات و ویژگی‌های خانواده های ایرانی که همواره پیروی از سیره معصومین (ع) به خصوص حضرت ثامن الحجج علی بن موسی الرضا(ع) سر لوحه زندگی خود قرار داده‌اند از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است.

مسئول شورای عالی رقآن منطقه 15 بیان کرد: بهره‌گیری از مبانی نظری و کاربردی موجود در فرهنگ رضوی می‌تواند ما را در ارائه الگوهای عملی در سبک زندگی خانواده‌‌ها و مصادیق عینی تربیت اسلامی راهنمایی نماید. بی‌شک باید اذعان داشت، که مکتب اسلام که مبتنی بر احکام آیات نورانی قرآن کریم است در تمام ابعاد خود در میان سایر مکاتب، از کامل‌ترین و سالم‌ترین و با فرهنگ‌ترین اصول اعتقادی و باورهای مذهبی در زندگی فردی و اجتماعی است که با به کارگیری مصادیق آن در زندگی، همچون ترویج فرهنگ رضوی که پایه‌های عمیقی در میان تمامی خانواده‌های ایرانی دارد می‌توان به نتایج مطلوب در امر تربیت اسلامی دست یافت.

مالکی در پایان خاطرنشان کرد: چنین می توان گفت  که در تربیت اسلامی نباید از الگوهای عملی غافل بود.از جمله راهکارهای عملی در این حوزه بهره‌مندی از مولف‌های تربیتی در فرهنگ رضوی است که با عقاید و باورهای مذهبی و فرهنگی خانواده‌های ایرانی پیوندی ناگسستنی دارد.امید است با اتخاذ تدابیراز سوی مسئولین و مدیران فرهنگی بتوانیم بیش از پیش از این منبع پرفیض در زندگی فردی و اجتماعی خود بهره‌مند شده و در عرصه تربیت اسلامی گام‌های بلندی را برداریم.

captcha