کد خبر: 3353241
تاریخ انتشار : ۰۶ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۱
محمد نهاوندیان:

تحقق اقتصاد مقاومتی نیازمند خشکاندن ریشه‌های فساد است

گروه اقتصاد: رئیس دفتر رئیس‌جمهور در سخنرانی پیش از خطبه‎های نماز جمعه تهران اظهار کرد: برای مقاومتی شدن اقتصاد ایران باید ریشه‌های فساد را خشکاند و این امر نیازمند تقویت سرمایه اجتماعی و انسجام ملی است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، محمد نهاوندیان، رئیس دفتر رئیس‌جمهور، امروز در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه این هفته تهران، با اشاره به آغاز هفته دولت به بحث درباره عملکرد دولت در زمینه اقتصاد مقاومتی پرداخت و اظهار کرد: امسال تقارن هفته دولت با میلاد مبارک امام رضا(ره) هم برکت‌افزا و هم درس‌آموز شد؛ یکی از بارزترین وجوه شخصیتی و آموزه‌های مکتب امام رضا(ع) رویکرد احتجاج منطقی است و خواجه‌نصیر طوسی حجج رضویه را در مورد ایشان مورد تأکید قرار داده‌اند.

وی افزود: مکتب رضوی، دو درس بزرگ شامل توجه به عقل و عقلانیت دینی و دوم احتجاج منطقی و برهانی با مخالفان به ما آموخته است. از امام رضا(ع) آموخته‌ایم که دوست هر انسانی، عقل او و دشمن هر انسانی جهل اوست.

نهاوندیان اظهار کرد: بسیاری از کاستی‌ها را نباید به دیگری نسبت داد. گاهی عدم استفاده از سرمایه خِرد مایه بسیاری ازنارسایی‌هاست. همین امام بزرگوار به ما آموخت زیادی نماز و روزه اگر بدون خِرد و بدون تعقل باشد لزوما ما را به هدف عبادت که تقرب به خداست نمی‌رساند و چه بسیار کسانی با تظاهر به دین بر علیه دین عمل کرده‌اند و در گذشته، پدیده خوارج و امروزه تظاهر به دین را در عملکرد تکفیری‌ها مشاهده می‌کنیم.

رئیس‌دفتر رئیس‌جمهور ادامه داد: کسی که می‌خواهد پیرو امام رضا(ع) باشد باید آئین زندگی خود را بر خردورزی و تدبیر بنیان بگذارد و با ملاحظه همه جوانب و انتخاب بهترین روش و مشورت با اهل تخصص به برنامه‌ریزی برای آینده بپردازد.

وی افزود: درس دوم، درس تعامل است. امام رضا(ع) هیچ ابایی نداشتند که با مخالفان اسلام، امامت و ولایت در یک جمع منطقی بنشینند، شدیدترین حملات را تحمل کنند و قدرت دین خدا را به مخالفان نشان دهند.

نهاوندیان تأکید کرد: این روش به ما نشان می‌دهد که نباید از گفت‌وگو با مخالفان هراس داشته و باید تعامل همراه با اصول داشته باشیم و خدا را شاکریم در دو سال گذشته در هر دوی این محورها کارنامه درخشانی برای کشور حاصل شد.

رئیس‌دفتر رئیس‌جمهور عنوان کرد: تلاش دولت با اتکا به انتخاب مردم این بود که در مسیر تدبیر و تعامل حرکت کند و این ملت، با تدبیر توانست در این شرایط تحریم، وضعیت اقتصادی را به جایی برساند که پیامش به مخالفان، پیام قوت و توانمندی بود.

وی افزود: هنوز شرایط تحریمی تغییر پیدا نکرده بود اما ملت با انسجام توانست در وضعیتی که تورم لجام‌گسیخته به بالای 40 درصد رسیده بود تورم را به کمتر از 14 درصد برساند و این روند باید با قوت ادامه پیدا کند و پیام این تدبیر به مخالفان، این شد که باید بر سر میز مذاکره واقعی بنشینند.

نهاوندیان ادامه داد: رشد اقتصادی و سرمایه‌گذاری در اقتصاد ما در سال 93 و با وجود تحریم و کاهش قیمت نفت، مثبت شد و سرمایه‌گذاران به این نتیجه رسیدند که می‌توان امیدوارانه در این اقتصاد سرمایه‌گذاری کرد.

وی اظهار کرد: آموزه دوم، آموزه تعامل بود و این ملت، این رویکرد عزت‌مند را در مناسبات بین‌المللی در پیش گرفت و در عین حال که ذره‌ای از حقوق خود کوتاه نیامد اما اعلام کرد که حاضریم در مذاکره جدی اثبات کنیم که حرف ما درست و برنامه‌هسته‌ای ما صلح‌امیز است و این امر در برجام مورد اذعان مخالفان قرار گرفت.

رئیس‌دفتر رئیس‌جمهور تأکید کرد: این امر نشان‌دهنده قدرت و منطق جمهوری اسلامی است و با اینکه هنوز وارد اجرای قطعنامه نشده‌ایم اما مشاهده می‌کنیم که از گوشه و کنار جهان برای گسترش همکاری‌ها به ایران می‌آیند و همچنین همه کشورها مشارکت ایران در چرخه تولید ارزش افزوده هسته‌ای را به رسمیت شناخته‌اند.

نهاوندیان ادامه داد: همچنین علاوه بر همه تحریم‌های اقتصادی ناشی از برنامه هسته‌ای بلکه بسیاری دیگر از تحریم‌ها که ارتباطی با برنامه هسته‌ای نداشت هم برداشته می‌شود و این دستاوردهای عزت‌مندانه ناشی از درسی است که از مکتب رضوی آموخته‌ایم.

وی افزود: بزرگترین دستاورد توافق هسته‌ای، دستاورد فرهنگی این ملت و آن شکست تبلیغات دهه‌های گذشته علیه ایران بود و معلوم شد که ایران، ایران صلح‌طلب و پرچمدار صلح و مبارزه با خشونت و افراطی‌گری است و همچنین روشن شد اصلی‌ترین عامل در برابر افراط و تروریسم در منطقه، ایران اسلامی است.

رئیس‌دفتر رئیس‌جمهور اظهار کرد: پس از دو سال تلاش پیگیر به اتکای این انسجام ملی و با بهره‌گیری از هدایت‌های مقام معظم رهبری، این مائیم و فصل جدیدی از تدبیر و تعامل و حال سؤال این است که با فضای جدید، چه برنامه‌ای برای توسعه اقتصادی داریم؟ و پاسخ این است که هدف ما ادامه مسیر اقتصاد مقاومتی است.

نهاوندیان گفت: یکی از اصلی‌ترین اهداف اقتصاد مقاومتی کاهش آسیب‌پذیری اقتصاد است و اگر می‌خواهیم به اهداف اقتصاد مقاومتی برسیم باید کاری کنیم که اقتصاد ایران تحریم‌ناپذیر شود و راه این امر تدبیر و تعامل است.

وی افزود: باید مسیر مشارکت و سرمایه‌گذاری مشترک به آنجا برسد که دیگران هم خواهان رشد اقتصاد ایران شود و رمز موفقیت ما برای دسترسی به منابع خارجی این است که این دسترسی نباید واردات‌محور و رانت‌جویانه تلقی شود بلکه باید از این منابع برای ایجاد فرصت شغلی برای جوانان استفاده کنیم.
نهاوندیان ادامه داد: خوشبختانه راهی که در این دو سال پیموده شده، راه اقتصاد مقاومتی بوده است و مفهوم اصل اقتصاد مقاومتی، اقتصاد متکی بر دانش، درون‌زا، برون‌نگر، پویا و پیش‌رو است.

وی اظهار کرد: بند یک این سیاست‌ها تأکید دارد که باید زمینه مشارکت آحاد جامعه را فراهم کرد و در این دو سال، هدف دولت مقابله با انحصار بوده و لازمه این امر بهبود رقابت است و دولت از آغاز هدف خود را اجرای قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار قرار داد.

رئیس‌ دفتر رئیس‌جمهور ادامه داد: موفقیت این امر در رتبه‌بندی‌های بین‌المللی خود را نشان داد و بنای دولت بر این بوده است که فضا را برای رشد استعدادها به صورت رقابتی فراهم کند.

وی افزود: بند دوم این سیاست‌ها بر رشد شرکت‌های دانش‌بنیان تأکید دارد و دولت بیش از 1500 میلیارد تومان به صندوق شکوفایی و نوآوری اختصاص داد و هدف این است که این رقم در سال جاری به بیش از سه برابر افزایش یابد.

نهاوندیان عنوان کرد: در یکی دیگر از بندهای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی بر افزایش تولید داخلی نهادها و کالاهای اساسی تأکید شده است و امروز با افتخار اعلام می‌کنیم که در این امر رشد خوبی داشته و تراز منفی غذایی کشور کاهش پیدا کرده است و صرفه‌جویی بیش از دو میلیارد دلاری رخ داده است. همچنین واردات مواد غذایی به کشور در این دوره 9 درصد کاهش پیدا کرده است

وی ادامه داد: در یکی دیگر از بندها بر تأمین امنیت عذایی و بهبود وضعیت سلامت تأکید شده است و همه مشاهده کردند طرح تحول سلامت چه تأثیری بر زندگی مردم در دو سال گذشته داشته است و همه و حتی مخالفان اذعان دارند وضعیت بهداشت و بیمه‌ها بهبود پیدا کرده است.

نهاوندیان افزود: بند دیگر این سیاست‌ها بر حمایت از صادرات تأکید دارد که در این زمینه هم بهبودی‌های بسیاری از جمله در زمینه عملکرد گمرک حاصل شده است.

رئیس‌دفتر رئیس‌جمهور تأکید کرد: یکی دیگر از اهداف اقتصاد مقاومتی، این است که اتکای بودجه به درآمد نفتی کاهش پیدا کند و همه بر این امر اذعان دارند که این امر محقق شده و در دوران پساتحریم هم این امر ادامه پیدا می‌کند اما برای مقاومتی شدن اقتصاد ایران باید ریشه‌های فساد را خشکاند و این امر نیازمند تقویت سرمایه اجتماعی و انسجام ملی است.

وی عنوان کرد: داشتن هدف، تحلیل و اطلاعات مشترک، لازمه تحقق شعار سال یعنی «دولت و ملت؛ همدلی و همزبانی» است و برای این امر باید نگاه ملی داشته باشیم و هرکسی که تریبونی در اختیار دارد باید همکاری کند.

رئیس‌دفتر رئیس‌جمهور در پایان گفت: انشاء‌الله روزی فرا برسد که با تحقق اقتصاد مقاومتی پیام موفقیت راه حل اسلامی را به جهانیان نشان دهیم.

captcha