کد خبر: 3353518
تاریخ انتشار : ۰۷ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۰:۵۰

آیین پایانی هفتمین جشنواره تئاتر خیابانی خوزستان برگزار شد+معرفی برگزیدگان

گروه هنر: هفتمین جشنواره تئاتر خیابانی استان خوزستان شب گذشته ۶ شهریور با معرفی برگزیدگان پایان یافت.

به گزارش خبرگزاری بین​المللی قرآن(ایکنا) از خوزستان، آیین پایانی هفتمین جشنواره تئاتر خیابانی استان خوزستان شامگاه جمعه 6 شهریور در تالار آفتاب اهواز با حضور گروه‌هایی اجرایی و مسئولان استانی برگزار شد.

در آغاز این مراسم که با حضور عبدالحسن مقتدایی، استاندار خوزستان، برگزار شد، نمایش «بارون» نوشته فرهاد زنگنه و کاری از مصطفی براتی در محوطه تالار آفتاب به صورت روحوضی و سیاه‌بازی و به شکل آیینی و سنتی اجرا  شد.

سپس عبدالحسن مقتدایی، استاندار خوزستان، از دست‌اندرکاران این برنامه و فعالیت آنها علی رغم کمبودها و کاستی‌های موجود تشکر کرد و گفت: تئاتر یکی از هنرهای پایه است که در خیلی از شهرهای کشور حال و هوای آن ضعیف‌تر و کم رنگ‌تر شده، ولی در استان خوزستان رونق یافته است.

وی اظهار کرد: وقتی به دهه 50 برمی‌گردیم تعداد کثیری از هنرمندان چه به عنوان هنرپیشه و چه به عنوان کارگردان‌هایی قوی و با نگاه خاص و بدیع خوزستانی هستند.

تقویت و احیای تئاتر خیابانی در شهرستان​ها

استاندار خوزستان بیان کرد: همچنانکه در ورزش استعدادیابی یکی از ضروریات است و سازمان​ها و باشگاه​های ورزشی معمولا برای جبران عقب‌افتادگی، افرادی را از کودکی تربیت می​کنند، در تئاتر نیز می​توان به این شکل کار کرد که و در آغاز به سراغ شهرستان‌ها رفت. بخشی از این اقدام عرضه هنر است و بخش دیگر آن ارائه قابلیت‌های هنرمندان و بخشی از آن نیز زمینه‌ساز کشف استعدادها است که ره‌آورد چنین اقداماتی در شهرستان‌ها و استان است.

در ادامه همایون قنواتی، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خوزستان، گفت: تئاتر خیابانی تئاتری است که با کمترین امکانات و با تکیه بر توانایی‌های بازیگری، ارتباط بسیار خوبی را با مخاطبانی که کمتر فرصت می‌کنند در فضاهای رسمی و سالن‌های تئاتر حضور داشته باشند برقرار می‌کند. آنها این آثار را در اختیار مردم قرار می‌دهند تا زمینه‌ساز ایجاد روحیه نشاط و ارتباط هر چه بیشتر آنها با حوزه‌های فرهنگی و هنری شود.

ارائه هنرمندانه مفاهیم اخلاقی، دینی، فرهنگی و اجتماعی در جشنواره تئاتر خیابانی خوزستان

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان بیان کرد: این جشنواره با کمک همه دست اندرکاران و با ظرافت‌هایی که هنرمندان به خرج دادند در جای‌جای اهواز و شهر باغملک مفاهیم اخلاقی، دینی، فرهنگی و اجتماعی را به نحو بسیار هنرمندانه‌ای در اختیار مردم قرار داد. تئاتر در دل مردم اتفاق افتاد و این ره‌آورد بسیار با اهمیتی است که امسال شاهد آن بودیم.

وی ابرازی امیدواری کرد: امسال این کار ارزنده توجه بیشتر و بهتر مدیران مختلف در حوزه‌های شهری را در کنار حوزه‌های اجتماعی و فرهنگی برای حمایت هر چه بیشتر و بهتر تئاتر به همراه داشته باشد و این موضوع بتواند تاثیری را که فرهنگ می‌تواند در زندگی افراد بگذارد ایجاد کند و از این طریق رابطه ما با حوزه‌های هنری، نمایش و تئاتر بیشتر شود و بتوان از این طریق بخش بسیار مهمی از مسائل مبتلابه خود را در حوزه تئاتر آموزش داد.

تئاتر خوزستان در کشور حرف نویی برای گفتن دارد

در ادامه محمد مالی، رئیس انجمن هنرهای نمایشی استان خوزستان، گفت: به نظر می‌رسد خوزستان سرخیل و طلایه‌دار فرهنگ در کشور است. در ادبیات، در شعر، در موسیقی و در هنر شریف و نجیبِ تئاتر، خوزستان در اعصار و حداقل در نیم قرن گذشته در کشور درخشید. تئاتر خوزستان تئاتری است که در کشور حرف نویی برای گفتن داشته است.

وی افزود: تا رسیدن به قله‌های افتخار در تئاتر کشور یک یا علی باقی مانده است. این یا علی را با همنوایی دوستان تئاتری، مدیران و مسئولان و هر کسی که دستش می‌رسد صدا می‌کنیم تا روزهای بهتری داشته باشیم.

تئاتر خیابانی راهی برای نشان دادن خود در شهر پیدا کند

رئیس انجمن هنرهای نمایشی استان خوزستان کمک به هنرمندان تئاتر خیابانی را به مدیرانی که مدیریت شهر را برعهده دارند، توصیه کرد و گفت: اگر می‌خواهیم شهری آرام، امن و بانشاط داشته باشیم باید تئاتر خیابانی در آن موج بزند و راهی برای نشان دادن خودش پیدا کند.

مالی ضمن تقدیر از برگزارکنندگان این جشنواره ابرازی امیدواری کرد در سال آینده با استفاده از تجارب این جشنواره نگاه بهتری به زندگی و تئاتر داشته باشیم چون تئاتر به ما نیازی ندارد ولی ما به تئاتر نیازمندیم.

پس از آن علی بنائیان، دبیر هفتمین جشنواره تئاتر خیابانی استان خوزستان، گفت: ۶۸ اثر به دبیرخانه جشنواره رسید که آرش سهرابی، حسین ذوالفقاری و علی غابشی ۳۷ اثر را تأیید کردند تا به بخش بازبینی راه یابند. در این بخش آرش ساربان، عادل کروشاوی و مهدی درویش ۱۱ اثر را که ۱۰ اثر آن در بخش مسابقه و یک اثر در بخش ویژه و اجرای عموم است معرفی کردند و بیش از ۴۴ اجرا در سطح شهر و اجرای داوری در محوطه تالار آفتاب اهواز انجام شد.

بنائیان در پایان از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، فرمانداری و شهرداری اهواز، سازمان آب و برق خوزستان، شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی، دانشگاه شهید چمران اهواز و مردم باغملک برای برگزاری بسیار زیبا و خوب مراسم افتتاحیه قدردانی کرد.

تجلیل از همه نمایش​های خیابانی جشنواره

در این مراسم سپس از همه نمایش‌های خیابانی حاضر در این جشنواره که عبارتند از «سنگ و پرواز» از باغملک، «مقصر کیه؟ ما یا اونا» از خرمشهر، «آدامس با طعم صندلی» از آبادان، «همین حوالی» از اهواز، «همیشه راهی هست» از ایذه، «فلس‌های سرخ آب» از اهواز، «یک سبد عشق مدل ۹۴» از مسجدسلیمان، «بارون» از باغملک (بخش ویژه)، «کمی بازی، کمی زندگی» از خرمشهر، «میراث من» از سوسنگرد و «ورود کودکان ممنوع» از آغاجاری با اهدای لوح تقدیر تجلیل شد.

معرفی برگزیدگان

در بخش طراحی فضا لوح تقدیر و مبلغ یک میلیون ریال به بهنام کاوه برای نمایش «آدامس با طعم صندلی» اهدا شد و دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و سه میلیون ریال در این بخش به وحید فقیهی برای نمایش «فلس‌های سرخ آب» رسید.

در بخش بازیگری زن رتبه سوم، لوح تقدیر و مبلغ 2 میلیون ریال به مریم طرفی برای بازی در نمایش «میراث من»، رتبه دوم، لوح تقدیر و مبلغ سه میلیون ریال به آمنه پورحسینی برای ایفای نقش در نمایش «کمی بازی، کمی زندگی» رسید و رتبه اول دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و مبلغ چهار میلیون ریال به مرضیه جمال‌پور برای بازی در نمایش «یک سبد عشق مدل ۹۴» اهدا شد.

در بخش بازیگری مرد از شهاب حدادی، محمد محمدی‌حاتمی، کورش مهری‌بابادی، بهزاد آذربنیاد و مهدی محمودی با اهدای لوح تقدیر و مبلغ یک میلیون ریال تقدیر شد.

همچنین رتبه سوم بخش بازیگری مرد به طور مشترک با اهدای لوح تقدیر و مبلغ 2 میلیون ریال به سینا سوری برای بازی در «فلس‌های سرخ آب» و بهنام کاوه برای بازی در «آدامس با طعم صندلی» رسید. همچنین وحید فقیهی رتبه دوم را با دریافت لوح تقدیر و مبلغ سه میلیون ریال برای بازی در «فلس‌های سرخ آب» کسب کرد. مقام اول به همراه لوح تقدیر، تندیس جشنواره و مبلغ چهار میلیون ریال به احمد مسافری برای بازی در نمایش «مقصر کیه؟ ما یا اونا» رسید.

در بخش نویسندگی رتبه سوم این بخش به همراه لوح تقدیر و مبلغ 2 میلیون ریال به رضا زمان‌زاده برای نمایش «همیشه راهی هست» رسید. رتبه دوم این بخش به همراه لوح تقدیر و مبلغ سه میلیون ریال به زینت ورزنده‌پور برای نمایش «مقصر کیه؟ ما یا اونا» رسید و مقام اول این بخش به همراه لوح افتخار، تندیس جشنواره و مبلغ چهار میلیون ریال را وحید فقیهی برای نمایش‌نامه «فلس های سرخ آب» دریافت کرد.

در بخش کارگردانی رتبه سوم به همراه لوح تقدیر و مبلغ یک میلیون ریال به طاهره سیدکرمی برای نمایش «یک سبد عشق مدل ۹۴» رسید. رتبه دوم این بخش به طور مشترک با اهدای لوح تقدیر و مبلغ 2 میلیون ریال به رضا زمان‌زاده برای نمایش «همیشه راهی هست» و زینت ورزنده‌پور نمایش «مقصر کیه؟ ما یا اونا» رسید و مقام اول به همراه لوح افتخار، تندیس جشنواره و مبلغ چهار میلیون ریال به وحید فقیهی برای نمایش «فلس های سرخ آب» اهدا شد.

در پایان هم 2 نمایش «فلس‌های سرخ آب» به نویسندگی و کارگردانی وحید فقیهی و «مقصر کیه؟ ما یا اونا» به نویسندگی و کارگردانی زینت ورزنده‌پور به ترتیب اولویت برای حضور در جشنواره بین‌المللی تئاتر خیابانی مریوان به اداره کل هنرهای نمایشی کشور معرفی شدند.

captcha