کد خبر: 3354201
تاریخ انتشار : ۰۸ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۵:۱۴
حجت‌الاسلام ناصری‌پور تاکید کرد:

لزوم برنامه‌ریزی برای توسعه کتابخانه‌های محلی/ کمبود منابع کتابخانه‌ای در پایتخت

گروه ادب: معاون فرهنگی سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران با اشاره به کمبود محسوس منابع و تجهیزات کتابخانه‌ای در پایتخت، گفت: یکی از برنامه‌های اصلی این سازمان، توسعه کتابخانه‌های محله‌ای است.

حجت‌الاسلام والمسلمین حسن ناصری‌پور، معاون فرهنگی سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه یکی از برنامه‌های اصلی این سازمان توسعه کتابخانه‌های محله‌ای است، تصریح کرد: شهرداری در راستای توسعه کتابخوانی و یکپارچه‌ کردن خدمات کتابخانه‌های شهر تهران طرح یکپارچه‌سازی مدیریت کتابخانه‌های عمومی پایتخت را عملیاتی کرده است.
حجت‌الاسلام ناصری‌پور با اشاره به الحاق 261 کتابخانه معاونت فرهنگی شهرداری به 81 کتابخانه سازمان فرهنگی و هنری شهرداری افزود: 20 باب از کتابخانه‌های شهرداری مستقل و مابقی محلی هستند و از این پس با یکپارچه‌ شدن خدمات کتابخانه‌های عمومی تمام شهروندان تهرانی که کارت عضویت در یک کتابخانه را دارند می‌توانند از خدمات الکترونیک تمام کتابخانه‌ها برخوردار شوند.
معاون فرهنگی سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران با بیان اینکه فهرست‌نویسی منابع کتابخانه‌ها بر اساس طرح یکپارچه‌سازی کتابخانه‌های معاونت اجتماعی و سازمان فرهنگی و هنری آغاز شده‌، گفت: با اجرای طرح یکپارچه‌سازی خدمات کتابخانه‌ای یک سیستم مدیریت واحد بر کتابخانه‌های مناطق بیست و دو گانه پایتخت حاکم می‌شود و در آینده نزدیک شاهد رشد کمی و کیفی کتابخوانی نیز خواهیم بود. همچنین این امر به تسهیل در تصمیم‌گیری‌های فرهنگی و پرهیز از موازی‌کاری می‌انجامد.
حجت‌الاسلام ناصری‌پور در عین حال تصریح کرد: با یکپارچه‌سازی کتابخانه‌های عمومی شهر تهران تعداد منابع کتابخانه‌های عمومی به هشت میلیون نسخه رسید که البته هنوز هشت میلیون نسخه برای رسیدن به سرانه هر نفر یک و نیم نسخه کتاب، کم داریم.

معاون فرهنگی سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران با بیان اینکه از 633 کتابخانه شهر تهران 81 باب متعلق به سازمان فرهنگی هنری شهرداری بوده است، اظهار کرد: با الحاق کتابخانه‌های معاونت فرهنگی به سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران با افزایش تعداد کتابخانه و نیروی انسانی مواجه شده‌ایم، ولی هنوز در بحث تجهیزات و به روزرسانی کتاب با ضعف جدی روبرو بوده و در افق نهایی به دنبال ارتقای سطح مطالعه هستیم.

وی با بیان اینکه توسعه کتابخانه‌های محلی از برنامه‌های اصلی سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران است، افزود: رشد اهدای کتاب و توسعه کتابخانه‌های مشارکتی همچنین جهت دادن به مطالعه شهروندان با راه‌اندازی جریان‌های سیر مطالعاتی از دیگر برنامه‌های کتابخوانی این سازمان است. سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران با سازمان‌های مختلف تفاهمنامه همکاری منعقد کرده که این امر توسعه پیدا می‌کند.

captcha