کد خبر: 3354374
تاریخ انتشار : ۰۹ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۹:۲۵
داود میری آتشگاه:

نماد‌‌ها و شاخصه‌های اسلامی مبنای کار مجسمه‌سازی قرار گیرد

گروه هنر: یک نقاش و پیکره‌تراش با بیان اینکه نماد‌‌ها و شاخصه‌های اسلامی می‌تواند مبنای کار مجسمه‌سازی قرار گیرد، گفت:اگر در مجسمه‌سازی نمود وافری از موضوعات دینی را نمی‌بینیم، دلیلش نبود حمایت در این حوزه است.

داود میری آتشگاه، نقاش و مجسمه‌ساز در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) درباره جایگاه موضوعات دینی در هنرها‌یی چون نقاشی و مجسمه‌سازی اظهار کرد: موضوعات دینی در هنرهایی چون نقاشی و مجسمه‌سازی آنچنان که باید قدمتی ندارند، زیرا این دو هنر به لحاظ تاریخی ریشه‌ای طولانی در کشور ما ندارند، البته نقاشی از دوران قاجاریه مورد توجه پادشاهان قاجار قرار گرفت، اما مجسمه‌سازی تنها نزدیک به یک قرن در کشور ما قدمت دارد.

وی افزود: درباره دلایل این کم تجربگی، نمی‌خواهیم بحث کنیم، اما همین اندازه بگویم که برخی محدودیت در هنر چهره‌نگاری و مجسمه‌سازی وجود داشت که توجه به این هنر را کمرنگ می‌کرد، اما در ادامه با گذر زمان و اجازه علمای دینی این محدودیت‌ها از بین رفت و امروز می‌بینیم که این دو هنر در کشور ما جایگاهی ویژه و ممتاز دارند.

این پیکره‌تراش ادامه داد: برخلاف کشور ما در غرب این دو هنر همیشه با موضوعات دینی پیوندی نزدیک داشت، به ویژه در قرون وسطی که می‌بینیم هنرمندان بزرگی چون «میکلانژ» به سفارش کلیسا شاهکارهای هنری را در کلیسای فلورانس خلق کرده است، همین سابقه سبب شده تا هنر امروز غرب در این دو رشته بسیار غنی باشد. با این توضیح ما نیز باید سعی کنیم تا حد امکان بیاموزیم تا به داشته‌های جدیدی دست پیدا کنیم.

استفاده از موضوعات دینی در پیکره‌تراشی

این هنرمند در پاسخ به این سؤال که در مجسمه‌سازی چگونه می‌توان از آموزه‌های دینی برای خلق کارهای هنری بهره برد؟ گفت: در این هنر قادر نیستیم پیکرتراشی از ائمه داشته باشیم، چون این کار به هیچ وجه مجاز نیست، اما می‌توانیم درباره برخی نماد‌‌ها و شاخصه‌های اسلامی کارهای ارزشمندی تولید کنیم. برای مثال برای نشان دادن مفهوم جهاد یا زکات می‌شود مجسمه‌هایی خلق کرد که مبین مفهوم مورد نظر باشد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: نوع نگاه به موضوعات دینی در نقاشی و مجسمه‌سازی در کشور ما متفاوت با کشورهای غربی است. برای همین نباید ملاک‌مان کارهای آنان باشد. آنان اجازه دارند در این حوزه فعال باشند، اما ما قواعد خاص خود را داریم، اما آنچه واضح است ما به سرعت در حال فراگیری هستیم تا کارهای خوبی در این حوزه خلق کنیم.

میری در پایان گفت: از مسئولان وزارت ارشاد درخواست می‌کنم که به این دو هنر توجه ویژه کنند، به ویژه هنر مجسمه‌سازی که به عقیده من بسیار غریب و مهجور است. برای این کار(توجه به مجسمه‌سازی و نقاشی) در کنار حمایت‌های مالی نیاز است که حمایت‌های معنوی نیز صورت گیرد تا بتوانیم کارهای خوبی در این حوزه تولید کنیم. برای جشنواره‌ها و نمایشگاه‌های مختلف یکی از راه‌های مورد نظر رسیدن به هدف مورد نظر است.

captcha