به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، صد و چهل و هشتمین شماره ماهنامه فکه با یادداشتهایی درباره جادوی تروریسم و فیلمهای جنگی منتشر شد.
این شماره با یادداشتی از علی حسینپور با نام رازهای نهفته در رنگارنگی دنیا شروع شده و سپس یادداشت محمد گرشاسبی با نام «فیلم جنگی ما، فیلم جنگی آنها» آمده است. هنوز میتوانیم حق بدهیم که ما در این بازار جهانی فیلم جنگی دارای هیچ سهمی نباشیم و در میان دهها فیلم جنگی که سالیانه در جهان ساخته میشود، روایت جنگ ایران و عراق از جایگاهی برخوردار نباشد.
در صفحه پنجم این شماره یادداشتی از زهره علی عسگری به نام «جادوی تروریسم» به بهانه هشتم شهریور؛ روز ملی مبارزه با تروریسم آمده است که در بخشی از آن میخوانیم: «ترور در ذات خود، معنی نفوذ را یدک میکشد. کسی که با خطر روبهرو شد و از خود دفاع نکرد یک مانع، چنان بین او و خطر نفوذ کرده که چشماندازش را کور کرده و او را از درک انداخته. امروز آن مانع نفوذی، دروغ است. میگویند اگر کسی دروغی را سه بار تکرار کند خودش هم باورش میشود.»
یکی از موضوعات این شماره اقتصاد مقاومتی و نیز مسائل هستهای است که در صفحات 6 تا 15 به آنها پرداخته شده است.
در صفحه 16 و 17 این شماره فکه انعکاس ماوقع جنایت رژیم شاه در 17 شهریور 57 (جمعه سیاه میدان ژاله) در روزنامههای شهریور 57 آمده است و صفحات 18 و 19 نیز نقش محمد درگاهی (محمد چاقو) از افسران ژاندارم که پس از کودتای سوم اسفند 1299 فرمانده حکومت نظامی قم بود در رخدادهای سیاسی دوران رضا شاه پهلوی بررسی شده است.
از دیگر مباحث این شماره میتوان به مقاله انوشه میرمرعشی در بررسی تاریخ ورود اسلام به آمریکا و وضعیت مسلمانان این کشور و گفتوگو با ارطغرل ارتکین، مسلمان شیعه و فعال فرهنگی از کشور ترکیه اشاره کرد.
صفحات 28 و 29 نشریه یادی کوتاه از شهید مرتضی جاوید معروف به «اشلو» است که در عملیات کربلای 5 فرمانده لشکر 41 ثارالله بود و این لشکر را از محاصره نجات داد. صفحات 30 و 31 نیز نوشتارهایی از رقیه خدابنده را درباره سردار شهید نادر مهدوی، شهید مبارزه با استکبار در خلیج فارس دربردارد. صفحات 32 و 33 نیز قسمت چهارم گفتوگو با سیدعلیاکبر مصطفوی، سردار آزاده با 10 سال اسارت را شامل میشود.
خوانندگان این شماره همچنین با زندگی شهید رمضان علیپور و حاج حیدر (وهب لبنان) آشنا میشوند. صفحاتی از این شماره نیز به بیژن عاصم از نگاه خلبان محمد عتیقهچی و گفتوگو با بیژن عاصم، مرد راداری هشت سال دفاع مقدس که در هنگامه دشوار جنگ و گریز در آسمانها به یاری خلبانان میآمده و جایگاهشان را از طعمه به شکارچی تغییر میداده اختصاص دارد.
صفحات 48 تا 51 نشریه نیز به گفتوگو با مادر شهید طیبه واعظی، شهید شاخص امسال اختصاص دارد. «دلم هری ریخت. نمیدانم چرا دلم آشوب شد. برگشتم دیدم طیبه ایستاده روبهرویم. گفت: مادر! دیگر من را نمیشناسی؟ بغلش کردم، بوسیدمش، به اندازه تمام دلتنگیهای روزهای نبودنش. محمدمهدی را داد بغلم. دیدارمان باز هم کوتاه بود ولی این بار، بار آخری بود که دیدمش. با ابراهیم رفتند.»
از دیگر بخشهای این شماره میتوان به بررسی تاریخچه تشکیل سپاه حمیدیه در لابهلای خاطرت محمدرضا عظیمزاده و داستان «قرآن خونین» نوشته زهره علی عسگری اشاره کرد.
شماره 148 ماهنامه فرهنگی، اجتماعی و سیاسی فکه به سردبیری علی حسینپور با بهای 30 هزار ریال منتشر شده است.