کد خبر: 3357261
تاریخ انتشار : ۱۱ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۰:۴۶
مهدی شفیعی:

اجرای نمایش‌های آئینی و سنتی راهنمای گردشگران نوروز ۹۵ شود

گروه هنر: تولید آثار شاخص نمایشی به شیوه آئینی و سنتی دستاورد این دوره از جشنواره بود که باید برنامه ریزی برای اجرای عموم آنها صورت گیرد تا از این پس اجرای این آثار به عنوان یک میراث ارزشمند هنری به ویژه راهنمای گردشگران خارجی و از همه مهمتر گردشگران نوروز ۹۵ قرار گیرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) مراسم اختتامیه هفدهمین جشنواره نمایش‌های «آئینی و سنتی» شب گذشته، سه‌شنبه 10 شهریور با حضور علی مرادخانی؛ معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از مسئولان و هنرمندان پیشکسوت در سالن اصلی مجموعه تئاتر شهر برگزار شد.

مهدی شفیعی، مدیرکل هنرهای نمایشی ارشاد در این مراسم به ایراد سخن پرداخت و گفت: ایران سرزمین آئین‌هاست و مجموعه آئین‌های اقوام مختلف که از دیرباز در آن اجرا می‌شود گواهی رسالت مردم موحد این اقلیم است و برگزاری چنین رویدادی یعنی جشنواره نمایش‌های «آئینی و سنتی» فرصتی برای استفاده از آئین‌های جاری در میان اقوام ایرانی است کا با فضل هنر نمایشگر فرهنگ و دعوت به صلح جهانی است.

شفیعی تصریح کرد: برگزاری این جشنواره ضرورتی است که باید حد و اندازه‌ای بیش از فرایند تولیدی که به بهانه برگزاری آن اتفاق بیفتد به آن بها داد تا به اثربخشی مستمر منتج شود و باید گفت گسترش تئاتر در این شرایط تنها و تنها با رویکرد حمایتی دولت میسر خواهد بود.

مدیرکل هنرهای نمایشی ارشاد گفت: برگزاری چنین جشنواره‌‌هایی و تأکید بر اجرای هوشمندانه آثار به ارتقای جایگاه انسانی با توسل به هنر نمایش کمک خواهد کرد و پیشنهاد من به همه اهالی تئاتر این است که با اتکا به شیوه‌های تبلیغاتی و انعکاس مطلوب اخبار فعالیت های خود، مخاطبان را بیش از پیش ترغیب نمایند که در سبد فرهنگی خانواره خود وقت و هزینه‌ای را نیز اختصاص به تماشای تئاتر بدهند.

شفیعی تئاتر و فرایند مؤثر و مثبت آن را  به ارتقای علم  و آگاهی مردم و نیل به جامعه پایدار تعبیر کرد و گفت: پرهیز از ساده‌انگاری در تولید آثار نمایشی و مردود ساختن این باور که برای جذب مخاطب باید رو به تولیدی آثاری نازل و با کیفیت پایین و مبتذل آورد باید در سرلوحه کار فعالان عرصه نمایش و به ویژه هنرمندان سنتی‌کار قرار گیرد.

وی در پایان گفت: آرزو می‌کنم که خروجی آثار این جشنواره فراهم آمدن شرایط برای اجرای عموم آنها باشد و اینکه این نوید را به مردم بدهیم که نام و نشانی آثار این جشنواره راهنمایی برای حضور گردشگران خارجی باشد که سال 95 برای گردشگری به ایران می‌آیند و قصد آن دارند تا در مدت اقامت با سنن و آئین ایرانی آشنا شوند.

این گزارش حاکی است پیش از سخنرانی مهدی شفیعی نیز داوود فتحعلی‌بیگی؛ دبیر هفدهمین جشنواره نمایش‌های آئینی و سنتی به ایراد سخن پرداخت و گفت: از زحمات همه فعالان و مسئولان فرهنگی و هنری در برگزاری این جشنواره سپاسگزارم و باید به این نکته اشاره کرد که اگر این جشنواره به مرحله هفدهم خود رسیده است تنها با تلاش گروهی این عزیزان بوده است.

وی ادامه داد: جشنواره «آئینی و سنتی» سال 68 نخستین دوره خود را با شرکت 11 نمایش تجربه کرد و البته ذکر این نکته جالب توجه است که در آن دوره هیچیک از دوستان و چهره‌های دانشگاهی رغبتی به شرکت در این جشنواره از خود نشان ندادند و از دوره دوم مجالس تعزیه به این جشنواره افزوده شد و در دوره پنجم نیز شاهد حضور مجمع نقالان و پرده‌خوانان در این دوره از جشنواره بودیم و البته از دوره نهم این جشنواره به شکل دوسالانه برگزار شد.

فتحعلی‌بیگی گفت: سمیناری پژوهشی پیرامون تئاتر آئینی و سنتی در دوره ششم با حضور هنرمند فقید حسین کسبیان و عنایت‌الله شفیعی برگزار شد و در دوره یازدهم پیش‌پرده‌خوانی داشتیم و از دوره دوازدهم بود که این جشنواره بین المللی برگزار شد و البته بین دوره دوازدهم و سیزدهم وقفه‌ای افتاد که متأسفانه به دلیل تعلل مدیریت وقت بود.

وی که سابقه دبیر دوازده دوره از این جشنواره را دارد تصریح کرد: از دوره سیزدهم سمیناهای پژوهشی به عنوان بخش ثابت به این جشنواره اضافه شد و از دوره شانزدهم مسابقه نمایشنامه‌نویسی را نیز با هدف غنابخشی به حضوره آثار مکتوب به آن اضافه کردیم.

وی با اشاره به اینکه شاهد رویکرد خوبی از سوی هنرمندان جوان به احیای سنت‌های نمایشی ایرانی هستیم گفت: جریانی در ایران طی سالهای اخیر شکل گرفته است که حتی پرداختن به این‌گونه نمایشی رنگ و بویی دانشگاهی یافته اما این جریان چندان مطلوب نیست و همچنان حساسیت در مورد پرداختن به این گونه نمایشی باید بیش از پیش باشد.

فتحعلی‌بیگی در پایان تأکید کرد: باید بیش از پیش نسبت به  هنرهای نمایشی آئینی و سنتی خود بها داده و با تشکیل مدارس تئاتر و همچنین تدوین رسالات و کتاب‌های آموزشی در مورد انتقال مؤثر و علمی این فن و هنر به نسل آینده کوشا باشیم که البته خوشبختانه در دوره هفدهم شاهد چاپ و انتشار 6 اثر نمایشی و پژوهشی بودیم که این روند باید روزافزون باشد.

captcha