به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، حجتالاسلام والمسلمین علیرضا شاهسونی، مدیر مؤسسه قرآنی ـ فرهنگی بیتالاحزان حضرت زهرا(س) در نشست خبری طرح ملی رحله(حفظ چهار جزء قرآن بهصورت شبانهروزی همراه با ترجمه و مفاهیم) که امروز، 11 شهریورماه در اتحادیه تشکلهای قرآنی کشور برگزار شد، طی سخنانی به ارائه گزارشی از روند برگزاری طرح ملی رحله پرداخت و گفت: این طرح با همکاری معاونت فرهنگی اداره اوقاف و امور خیریه، اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت کشور، معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد و مؤسسه بیتالاحزان استهبان و بسیاری از مؤسسات قرآنی در سراسر کشور در تابستان 94 اجرا شد.
وی ادامه داد: در ابتدای این طرح 2 هزار نفر ثبت نام کردند که از این تعداد پس از پالایش 1500 نفر پس از طی کردن دوران حفظ موفق به حفظ قرآن شدند.
شاهسونی با اشاره به اینکه در تابستان 94 این طرح در زمان فراغت دانشآموزان و علاقهمندان برگزار شد، افزود: این طرح ملی در 32 مرکز و 16 استان کشور بهطور همزمان آغاز بهکار کرد و مؤسسات قرآنی مورد گزینش مسئولیت این طرح را برعهده گرفتند که الحمدالله به خوبی به پایان رسید.
وی ادامه داد: طرح ملی رحله(حفظ چهار جزء قرآن بهصورت شبانهروزی همراه با ترجمه و مفاهیم) ویژه آقایان گروه سنی 14 تا 23 سال بود که البته 3 مرکز نیز برای بانوان در این زمینه فعال بودند و از ویژگیهای مهم این طرح گستردگی در تمام نقاط کشور بود که توانست این را بهخوبی اداره کند.
مدیر مؤسسه قرآنی ـ فرهنگی بیتالاحزان حضرت زهرا(س) با اشاره به همکاری بسیار خوب نهادها با این طرح گفت: در این طرح مشارکت از سوی نهادها به خوبی به چشم خورد و در این ارتباط اعتباراتی از سوی نهادهای زیربط وصول شد اما تنها شورای توسعه فرهنگ قرآنی به ما نظری نداشتند که امیدواریم از سوی اعتباراتی که به اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت اختصاص مییابد، جبران شود.
وی افزود: این طرح با توجه مردمی بودن آن، 2 میلیارد تومان هزینه دربرداشت که با کمکهای سازمانها این هزینه برطرف شد و هیچ طرحی در کشور به این اندازه هزینه دربرنداشته است و خروجی آن نیز بسیار چشمگیر است.
شاهسونی در ادامه با اشاره به اینکه در تابستان سال 95 طرح رحله 2 را اجرا میکنیم، گفت: طرح ملی رحله در 2 سال آینده، برای حافظانی که در سال 94 شرکت کردهاند، به ادامه 4 جزء خواهند پرداخت و همچنین کسانیکه برای نخستین بار وارد میشوند، حفظ 4 جزء را خواهند داشت و نخبگان این طرح، وارد مدارس شبانهروزی میشوند و در این مدت اساتید قرآنآموزان بهصورت تلفنی برای تثبیت هدایت میشوند.
اختتامیه طرح ملی رحله در حرم مطهر
وی به جزئیات اختتامیه طرح ملی رحله(حفظ 4 جزء قرآن کریم) در 2 ماه تابستان اشاره کرد و افزود: اختتامیه این طرح، با حضور اکثر مسئولان و جامعه قرآنی و نمایندگان فراکسیون مجلس شورای اسلامی یکشنبه، 15 شهریورماه ساعت 9 صبح در حرم امام خمینی(ره) برگزار میشود.
مدیر مؤسسه قرآنی ـ فرهنگی بیتالاحزان حضرت زهرا(س) ادامه داد: شرکتکنندگان از روز جمعه با کاروانی بهسمت تهران و قم حرکت خواهند کرد و برنامه اردوی زیارتی ـ تفریحی، زیارت حرم حضرت معصومه(س) و جمکران تدارک دیده شده است.
وی خاطرنشان کرد: در این همایش حجتالاسلام علی محمدی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه به ارائه گزارشی از اجرای این خواهد پرداخت و همچنین گروه تواشیح مرند استان آذربایجان، همخوانی یک صفحه قرآن کریم توسط شرکتکنندگان، معرفی مراکز و مدیران برتر و تقدیر و تشکر از دیگر برنامههای این اختتامیه است و اعطای گواهینامه برای شرکتکنندگان نیز انجام خواهد شد.
شاهسونی در ادامه افزود: در کشور اسلامی، بودجه و فضا در اختیار افراد گذاشته میشود، اما متأسفانه نیروی انسانی قرآنی در کشور به چشم نمیخورد که این فقدان میان آقایان بیشتر است.
وی افزود: 23 مرکز(17 مرکز از شعب بیتالاحزان و 15 مرکز غیر از شعب) در اجرای این طرح مشارکت داشتند که خوشبختانه بسیار موفق عمل کردند.
تحقق فرمایش مقام معظم رهبری در طول 14 سال
مدیر مؤسسه قرآنی ـ فرهنگی بیتالاحزان حضرت زهرا(س) گفت: مؤسسه بیتالاحزان با تجربه ارزشمند 15 ساله خود در حوزه حفظ، توانسته است موفق عمل کند و از اساتید طلاب برای دورههای حفظ چهار جزء بهرهمند شود که این یک امتیاز بالا محسوب میشود.
وی در ادامه با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری درباره تربیت 10 میلیون حافظ در کشور افزود: اگر در هر سال توان اجرایی برای تربیت حافظان قرآن 2 برابر شود ما در 14 سال میتوانیم به مطالبه رهبری مبنی بر داشتن 10 میلیون حافظ قرآن کریم برسیم که این امر دستیافتی است و این هزینهها ارزش رسیدن به فرمایش مقام معظم رهبری را دارد.
شاهسونی در ادامه با مقایسه هزینه تربیت یک دانشآموز با یک قرآنآموز حفظ، تصریح کرد: بهمنظور تربیت یک دانشآموز از ابتدا تا پایان تحصیل برآورد شده است که حدود 7 میلیون تومان هزینه دربردارد و این در صورتی است که برای یک قرآنآموز در این طرح 6 میلیون تومان هزینه میشود که این امر بسیار قابل ملاحظه است.
مدیر مؤسسه قرآنی ـ فرهنگی بیتالاحزان حضرت زهرا(س) یادآور شد: در اختتامیه طرح ملی «رحله» از برگزیدگان نخستین جشنواره رسانههای دیجیتال و مکتوب «اتقان» تجلیل خواهد شد.
اجرای طرح ملی «رحله» در 6 سال
شاهسونی با بیان اینکه آقایان بیشترین مخاطبان این طرح هستند، افزود: به جز سه مرکز خواهران، 29 مرکز دیگر برای برادران تدارک دیده شده بود که در مجموع یکهزار و 500 حافظ 4 جزء قرآن کریم تربیت شدند.
مدیر مؤسسه بیتالاحزان با اشاره به حمایتهای اتحادیه تشکلهای قرآنی، معاونت قرآن و عترت ارشاد و سازمان اوقاف از طرح ملی «رحله»، اظهار کرد: این نهادها و سازمانها با حمایتهای خود ما را در اجرای این طرح یاری کردند که امیدواریم این حمایتها ادامه داشته باشد.
وی با بیان اینکه طرح ملی «رحله» را برای 6 تابستان پیشبینی کردهایم، افزود: دومین مرحله این طرح سال آینده اجرایی میشود و افرادی که در مرحله نخست حضور پیدا کردند به شرکت در مدارس شبانهروزی حفظ یکساله قرآن هدایت میشوند و یا در مرحله دوم این طرح حضور مییابند.
طرح رحله الگویی موفق برای دیگر نهادهای دولتی
در ادامه این نشست، مرتضی خدمتکار، مدیر اداره آموزش معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد با اشاره به اینکه اجرای این طرح مسئولیت مدیران قرآنی را سختتر کرد، گفت: بعد از مطالبه مقام معظم رهبری اقدام قابل توجهی در زمینه تربیت حافظان قرآنی صورت نگرفت، اما به همت مجموعه مؤسسات بیتالاحزان حضرت زهرا(س) حرکتی آغاز شد که برای به بار نشستن و رسیدن به نتیجه مطلوب نیازمند حمایت مسئولان است.
وی با بیان اینکه طرح ملی «رحله» الگویی موفق برای تمامی دستگاههای قرآنی است، افزود: این طرح نشان داد که میتوان با بهکارگیری تمامی ظرفیتها حافظان قرآنی موفقی تربیت کرد.
خدمتکار تصریح کرد: طرح ملی رحله باید ادامهدار باشد و رسانهها برای مطالبه آن در دستگاههای دیگر، مطالبه داشته باشند و پیگیر اجرایی شدن فرمایش مقام معظم رهبری در جریان حفظ بوده تا این دغدغه بهصورت طرح مستمر انجام شود.
مدیر اداره آموزش معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد در پایان به مسئولیت شورای توسعه فرهنگ قرآنی اشاره و خاطرنشان کرد: پرونده طرح ملی رحله با اختتامیه این طرح نباید پایان یابد و شورای توسعه فرهنگ قرانی مسئولیت سیاستگذاری را دارد که باید مطالبه صورت گیرد.