کد خبر: 3358744
تاریخ انتشار : ۱۵ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۶:۳۹
حجت الاسلام حیدری زاد:

نظارت عمومی، ضامن سلامت جامعه کنونی است

گروه اجتماعی: امام جمعه نقده گفت: تشویق و تنبیه موجب ایجاد تحرک در افراد و انجام بهتر امور شده و باعث راکد نماندن کارها و جلوگیری از خطاهای احتمالی می‌شود.

حجت الاسلام محمد حیدری زاد در گفت و گو با خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان غربی با اشاره به مطلب فوق افزود: امر به معروف و نهی از منکر با ایجاد نظارت عمومی و فضای تعاون و خیرخواهی موجب سلامت جامعه بوده که برای تحقق این امر باید این فریضه به فرهنگی متعالی تبدیل شود.

وی با بیان آیه 104 سوره مبارکه آل عمران:«وَلْتَکُن مِّنکُمْ أُمَّةٌ یَدْعُونَ إِلَى الْخَیْرِ وَیَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَیَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنکَرِ وَأُوْلَئِکَ هُمُ الْمُفْلِحُونَ» تصریح کرد: امر به معروف، موجب تعالی و ترقی انسان که در نهایت سعادت و رستگاری را به دنبال داشته و نهی از منکر موجب جلوگیری از تخریب سرمایه های وجودی و روحانی انسان است.

حجت الاسلام حیدری زاده خاطر نشان کرد: امر به معروف در صورتی تاثیر گذار بوده که شخص آمر به آن دارای اطلاعات و معرفت کافی از موضوعی که به آن امر کرده را داشته، اشتباهات و گناهان خود را به حداقل رسانده و خود عمل کننده به آن معروف باشد.

وی با اشاره به روایتی از پیامبر اکرم(ص) مبنی بر اینکه: «روزی زنی به ایشان مراجعه کرده و خواستار منع فرزندش از خوردن خرما شد. پیامبر(ص) به علت اینکه خودشان در آن روز خرما خورده بودند خواست آن زن را به فردا موکول کرده و فردای آن روز به فرزندش فرمودند که خرما نخور.» تاکید کرد: شخص ناهی از منکر، باید خود از انجام آن عمل دوری کند.

امام جمعه نقده بیان کرد: خیرخواهی و کمک به دیگران برای سعادت و رستگاری از اعمال پسندیده بوده؛ اما در صورتی که این عمل خیر موجب ریخته شدن آبروی شخص و یا دارای خطر مالی یا جانی برای وی باشد انجام آن واجب نیست.

وی در ادامه گفت: امر به معروف و نهی از منکر محدود به اشخاص، ملیت و مذهب خاصی نبوده و تمام افراد در جهان با استفاده از این فریضه توانایی پیشرفت و پیمودن پله های ترقی را داشته و با دعوت دیگران به انجام معروف آن ها را نیز به موفقیت و رستگاری در دنیا و آخرت سوق می دهند.

حجت الاسلام حیدری زاده تاکید کرد: تشویق و تنبیه در برخی امور شرایط خاص خود را دارد و جزو وظایف سازمان‌های دولتی درگیر با این فریضه الهی است؛ چرا که در این راستا باید فعالیت های بیشتر و تاثیرگذارتری انجام شود.

وی در پایان خاطر نشان کرد: موفقیت، سعادت و سلامت جوامع بشری در گرو ترویج روحیه تعاون و خیر خواهی و نهادینه شدن این امر بزرگ الهی در جامعه بوده که نیازمند اطلاع رسانی دقیق از فواید و نوع انجام بهتر آن است. 

captcha